2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yataktaki Maskeler: Fake Orgazm
MAKALE #10303 © Yazan Uzm.Psk.Nilüfer YALINÇETİN | Yayın Ocak 2013 | 5,383 Okuyucu
Cinsellik… İki insanın belki de sınırlarının tamamen ortadan kaldığı, savunmasız kaldığı durum, eylem artık adına ne derseniz. Belki de zaman zaman çiftlerin birbirlerine karşı kullandıkları bir silah…

Yapılan ilginç bir araştırmayı paylaşmak istiyorum sizlerle; Amerika’da uzun süredir ilişkisi olan 453 kadına ilişkilerinde orgazm taklidi yapıp yapmadıkları sorulmuş. Sonuçlar hem şaşırtıcı hem de belki de bildiğimiz bir şeyi ortaya koyduğu için olağan gelecektir sizlere. Evet kadınların ortalama %54’ü orgazm taklidi yaptıklarını ifade etmişlerdir.

Daha ilginç bir araştırma da şu ki; Hep kadınların orgazm taklidi yaptığı zannedilirken araştırmalar erkeklerin de bu yola başvurduklarını göstermektedir. Yine yapılan bir araştırmada erkeklerin %30’unun, kadınların ise %67’sinin orgazm taklidi yaptıklarını göstermiştir.

Erkek ve Kadınların orgazm taklidi yapmaları arasındaki farklara girmeyeceğim. Amacım çiftlerin neden bu yola başvurdukları. Özellikle kadınlar ilişkiyi tehlike altında hissettiklerinde, eşinin kendisini aldatma olasılığı yada terk etme olasılığını hissettiklerinde eşi “elinde tutmak” amacı ile bu yola başvurmaktadırlar. Çünkü yaygın olan inanca göre kadınlar eğer ki cinsel ilişkilerinde tatmin olmadıklarını gösterirlerse eşleri ilişkinin kötü gittiğini düşünecek, eşleri zedelenecek ve ilişkiye dair düşünceleri değişecektir inancı hakimdir. İlişkideki bu güvensizliğin bir kısırdöngü yaratarak çiftlerin orgazm olma kapasitesini de etkilediğini parantez içinde belirtmek isterim.
Peki orgazm taklidi yapmayı sürdürmek partneri ilişkide tutmanın iyi bir yolu mu? Evet bu yol ilişkideki bir boşluğa tampon yapabilir ancak zaman içinde gerçek sorun devam edecek ve bu yamalar da yavaş yavaş patlamayacak mı? Ayrıca orgazm taklidi eşlerde biriken öfkenin ve kırgınlığın artmasına ve ilişkinin daha büyük sıkıntılarla karşılaşmasına neden olmaz mı?

Partnerinin orgazm taklidi yaptığını nasıl anlayacaksınız? Bununla ilgili ses tonu, nefes alıp verme, yorgun gibi davranma gibi gibi birçok davranışsal ipucu söylenebilir ama unutmayın ki kesin olarak emin olmak ne kadar mümkündür bilenmiyorum. Partnerinizi yakalamaya çalışmak yerine onunla ilişkiniz özellikle cinsel yaşamınız konusunda konuşmaya ne dersiniz? Günlük yaşamında bıcır bıcır konuşan çiftlerin cinsel hayatlarına gelince sus pus olduklarına danışanlarımda çokça şahit oldum. Yıllardır birlikte olan çiftlerin yatakta nelerden hoşlandıkları veya ne istediklerini hala bilmemeleri de bir o kadar ilginçtir. Aslında ilginç olan şudur ki cinselliğin var olduğu bilindiği halde konuşulması yasak olan konulardan olmasıdır.

Peki ne yapılabilir? Özellikle cinselliğin doğası ve cinsellikle ilgili düşüncelerin taranması faydalı olabilir. Sıklıkla danışmanlığa gelen çiftlerin cinselliği bir görev sorumluluğu ve olması gereken bir iş, bir zorunluluk algısı ile yaptıklarını fark ettim. Cinsellik bir ilişkinin temel ayaklarından biridir.

Sağlıklı bir cinsel hayat için neler yapılabilir? Birçoğumuz maddeler halinde şunu, şunu uygulayın gibi reçeteler bekleyecektir. Ancak sizlere tek bir önerim olabilir: KONUŞUN. Ne istediğiniz, nasıl istediğinizi açıkça partnerinizle konuşun. İlişkinizdeki bağı güçlendirmek için cinsel yaşamınızda nelerden hoşlandığınız konusunda partnerinize yön gösterebilirsiniz. Beklentileriniz konusunda gerçekçi olun. Her cinsel birliktelik orgazm ile sonuçlanacak demek değildir. Orgazm olma ilişkide kendiliğinden gelen bir sonuçtur. Orgazma odaklanmak yerine partnerinizle o an yaşadığınız cinselliğin, dokunuşlar hisler…, tadını çıkarın. Orgazm amaç değildir. Birbirinizin bedenini keşfetmeye çalışın ve her cinsel birlikteliğinizde sanki ilk kez birlikte oluyormuşsunuz gibi tekrar tekrar keşfe çıkın.

Eğer ilişkinizde orgazm taklidi yapmanız gerektiğini hissediyorsanız sorunun ilişkide bir yerlerde çatlak olabileceğini ve yanlış yolla bu çatlağı kapatmaya çalıştığınızı söyleyebilirim. Yatakta ihtiyaç duyulan yakınlık ve güven çiftlerin bu konuda konuşmaları ile ve bu konuşmalarda hislerini ve düşüncelerini iletirken doğal olmaları iyi bir cinselliğin anahtarıdır. Küçük adımlarla başlamaya ne dersiniz?

Psik. Nilüfer YALINÇETİN

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yataktaki Maskeler: Fake Orgazm" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Nilüfer YALINÇETİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Nilüfer YALINÇETİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nilüfer YALINÇETİN Fotoğraf
Uzm.Psk.Nilüfer YALINÇETİN
Balıkesir (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi88 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Nilüfer YALINÇETİN'in Yazıları
► Duygusal Maskeler Psk.Hasan ARSLAN
► Orgazm Bozukluğu Psk.Armağan ADANAR
► Orgazm Bozuklukları Dr.Psk.Dilek AKGÜL
► Kadında Orgazm Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Erkekte Orgazm Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Kadınlarda Orgazm Sorunları Psk.Gökhan GÖKSU
► Kadınlarda Orgazm Bozukluğu Psk.Sema KAHVECİ KAANOĞLU
► Hayalet (Fantom) Orgazm Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Hayalet (Fantom) Orgazm Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Yataktaki Maskeler: Fake Orgazm' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çikolatakolik miyim? Mayıs 2015
► Aşk Korkutur! Nisan 2015
► Mükemmelliyetçilik Kasım 2011
◊ Yarım Kalanlar Ocak 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:43
Top