2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ben Kimim?
MAKALE #19706 © Yazan Psk.İshak BÜYÜKYILDIRIM | Yayın Temmuz 2018 | 3,746 Okuyucu
BEN KİMİM?

Kendimi tanıyor muyum? Ben kimim, ben neyim? Neden bu ilişkileri, bu arkadaşlıkları kurdum? Niçin bu işte çalışıyorum zamanımı neden bu şeylere ayırıyorum niçin bu hayatı yaşıyorum? Herkesin bu soruları cesaret edip sormak yerine alışılagelmiş hayatlarını yaşamayı tercih ettiği bir dünyadayız. İnsanlar dünyayı sorgulayabilir, her şeyi alt üst edebilir hatta insanların her şeye gücü yetebilir. Eğer istenirse bütün zorlukların üstesinden gelinir ama tek şey yapılmaz: Ben kimim ve bunları niçin yapıyorum gibi sorgulamalar yapılmaz. Yani kısaca kendini tanıma, kendini keşfetme, kendini iyileştirme gibi konulardan korktuğu kadar dış dünyadan korkmaz insanlar. İyi olmak, içten kahkahalar atmak, koşulsuz sevmek ve sevilmek...

Birinin ne güzel gülümsüyorsunuz demesini beklememek toplumdan onay alma ihtiyacını yok etmektir zor olan. Zor olan bunu başkalarının görmesi için yapmaktır ne kadar mutlu olduğumuzu, ne kadar güzel bir hayata sahip olduğumuzu başkalarına kanıtlama çabasıdır.

Hayatta gerçek anlamda mutlu, doyumlu insanlar elbette vardır, pek çok insan da onlar gibi olmayı arzular ve kendisine aynen böyle mutlu olmalısın ailene kötü mutsuz yönlerini göstermemelisin şeklinde görevler yükler. Peki neden böylesiniz? Bunun yerine her saniye kendinizi fark etmenizi sağlamak, içten denetimli olmak, doğal olmak varken neden kendinizi başkaları gözünde görmeye başkalarının onayını aşmaya ihtiyaç duyuyorsunuz? Ama tabi bu yolculuk sizi her saniye sıkıntıya, baskıya ,zora sokabilir bu yolculuk zor bir yolculuktur herkes çıkamaz birileri çıktığını sanar ve öylece mutluluk rollerini hayatı boyunca oynamaya devam eder.



Birileri de bu zor, çetin emek gerektiren çoğu şey için taviz verir, zaman ayırır ve onu çok ister. İşte bu insanlar gerçek mutluluğu kendi içinde bulan, hayatın gerçeğini anlayan, bu hayatı dışarıdaki insanlar için yaşamayanlardır. Onlar gerçek benliğini yaşamaya başlayıp hayatını mutluluğun doruklarında yaşayan insanlardır . Bu kişiler bu zorlukların üstesinden gelip kendi cennetini yaşayanlardır. Peki ya diğerleri ?Onlar ise sahte yapmacık bir hayat yaşayarak yaşadığını sanan, diğer mutluluğun ne olduğunu bilmeden kendi mutluluğunun dünyadaki en güzel, en iyi mutluluk olduğunu zannederler. Saatlerini, günlerini, haftalarını hatta aylarını yani kısaca hayatını böyle geçirip tam her şeyin bittiği yerde yaşadıklarının, ilişkilerinin, sahte, yapay olduğunu görüp ne kadar geç kaldığını anlayıp pişman olan, keşkelere sığınan nice insanlar vardır.



Geçmişi geleceği düşünmeden kendi yolculuğuna çıkıp hayat çizgini başlatmaya ve başladığı andan itibaren de gerçek mutluğuluğu yakalamaya ne dersin yani şimdi kararını verip kendini tanıma, kendini keşfetme, ilişkilerini anlama, hayatı daha anlamlı yaşama yolculuğuna çıkmaya hazır mısın?
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ben Kimim?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.İshak BÜYÜKYILDIRIM'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.İshak BÜYÜKYILDIRIM'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     16 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İshak BÜYÜKYILDIRIM Fotoğraf
Psk.İshak BÜYÜKYILDIRIM
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi66 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İshak BÜYÜKYILDIRIM'ın Makaleleri
► Ben Kimim Psk.Nur GEZEK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Ben Kimim?' başlığıyla benzeşen toplam 5 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ne İstiyor Bu Çocuk? Mart 2019
► Duygu Odaklı Çift Terapisi Ağustos 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:27
Top