2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Doğa ile Başbaşa
YAZI #1264 © Yazan Gözde ERDOĞAN | Yayın Kasım 2011
Yaşantımız bir marotona dönüşürken bizlere her geçen gün medya, geçtiğimiz her yol kenarındaki cezp edici reklamlar, gördüğümüz o şahşahalı binalar ile içerisindeki farklı seçenekler hatta sosyal çevremiz ile dikte edilen alışveriş merkezleri, son yıllarda ailelerin iş hayatından sonra kendileri ve çocukları için en iyi seçenek haline gelir oldu.

Çocuklarımıza ise artık karınca yuvalarının kuzeye baktığını değil hangi oyuncakları seçtiklerini sorar olduk. Hangi parka gitsek yerine bugün hangi alışveriş merkezine gidelim sorusunu soruyoruz. Çocuklarımıza ne verirsek onlar bizlere öğrendiklerinin yanıtını verirler. Oysa ki alışveriş merkezleri birbirini tekrarlarken doğa her an kendini yeniler ve her geçen gün keşfedebilecekleri fırsatlar çıkarır çocuklarımıza e tabi ki bizlere de. En önemlisi açık hava ve varlığımızı sürdürmemizi sağlayan en güzel varlık olan toprak ile iç içe olmanın zevkini çocuklarımızla paylaşmalı ve onlara doğayı öğretmeliyiz.

Onlarla yaratıcı oyunlar oynayabilir doğa ile nasıl sürekli bağlantı içinde olduğumuzu da gösterebiliriz. Yaşamımızı, dünyamızı ve en önemlisi çevre bilincini oluştururuz. Bizlerin de huzuru bulduğumuz doğa ile çocuklarımızı buluşturmamızın ve bize verilen en güzel hediye tabiatımızla daha fazla zaman geçirerek yaşam kalitemizi arttırmanın zamanı gelmedi mi sizce de?
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gözde ERDOĞAN Fotoğraf
Gözde ERDOĞAN
İstanbul
Çocuk Gelişimi Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi28 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Gözde ERDOĞAN'ın Makaleleri
► Doğa, Şehir ve İnsan Psk.Yetkin KUŞAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Doğa ile Başbaşa' başlığıyla benzeşen toplam 2 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:05
Top