2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Duygularımız Düşüncelerimiz Bize Ait Olmayabilir.
YAZI #4984 © Yazan Uzm.Psk.Esra ERDOĞAN | Yayın Eylül 2018
duygularınız size ait olmayabilir. düşüncelerimiz size ait olmayabilir. neden? bu zamana kadar bildiklerimiz, bildiğimizi bırakamama halimiz bizi güdülmeye, yönlendirilip, manipüle edilmeye açık hale getiriyor. bu düşüncelerimiz için olduğu kadar duygularımız için de geçerlidir. verilen bilgiyi işlemlemek, sorgulamak, hissetmek, bize nasıl geldiğine bakmak gerek. örneğin; bir oluşumun içindeyken, yeni bir işe başlarken içinize bakın, kalbiniz nasıl hissediyor derler ya hani tam da bu ama burada sorulması gereken soru da şu; duygu ile düşünce mi karıştırıyor muyum... örneğin beyin de yakın bölgeler tetiklendiği için korkuyu, kaygıyı aşk sanabileceğinizi biliyor muydunuz:) savaşta aşk başkadır, takıntılı aşk vs. nereden çıkıyor sanıyorsunuz. karışmış duygular olmasın. bize verilen kadın erkek örneklerine dönüp dolaşıp varıyor olmamız hep tesadüf olabilir mi:) aklınız, yapman gereken bu mu diyor. bunu diyen hangi akıl... anne babanın çocukken sana verdiği akıl olmasın; kopyala yapıştır akıl diyorum ben buna:) sizi fazlaca korkutmak istemiyorum lakin beyin kendi kendini en kolay kandıran organdır ama bu başka bir yazımın konusu olacak. o zamana kadar size dayatılanlarla mı karar veriyorsunuz? yoksa ne istediğiniz ve düşünce sistematiğiniz hakkında bana uygun olan nedir, duygu ve düşüncelerim hangi karar ve sonuçları içinde rahat eder ve birlikte dinginleşip, huzur bulurlar gibi bir soruyu kendinize soruyor musunuz? sorun. duygusal ve bilişsel olarak sizde ne olduğunu bilmek gerçek kendiniz olmaya atılan 1. adımdır. ve 2. adıma geçmeden 1. adım üzerinde çalışmak gerekecektir.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Esra ERDOĞAN Fotoğraf
Uzm.Psk.Esra ERDOĞAN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi15 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Esra ERDOĞAN'ın Makaleleri
► Olumsuz Otomatik Düşüncelerimiz Psk.Dnş.Evrim Alkış DEMİREL
► Neden Duygularımız Var? Psk.Tamer Numan DUMAN
► Korona Virüs ve Duygularımız Psk.Seda KARACA
► Duygularımız Kaderimizi Etiketler Psk.Dnş.Mehmet POLATOĞLU
► Analitik Hipnoz / Duygularımız Psk.Şahin UÇAR
► Somatik Deneyimleme Tam Bize Göre Psk.Rüveyda ÇELENK YILMAZ
► Pısa 2015 Bize Ne Dedi? Psk.Dnş.Ömer CİMEM
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Duygularımız Düşüncelerimiz Bize Ait Olmayabilir.' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Birey Toplum İlişkisi Temmuz 2019
► Paylaşılmış Psikoz Eylül 2018
► Travma ve Dissosiasyon Kasım 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:33
Top