2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kuşunuza Sizin Uygulayabileceğiniz İlaç Verme Yöntemleri Nelerdir?Öz-Vet Line 👉👉👉
YAZI #5409 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Ocak 2019
KUŞUNUZA SİZİN UYGULAYABİLECEĞİNİZ İLAÇ VERME YÖNTEMLERİ NELERDİR?Öz-Vet LİNE 👉👉👉 https://www.tavsiyeediyorum.com/veteriner_4031_tolgay_aytar.htm

İlaç verilmesi gerektiğinde hemen hemen tüm kuşların tutulması gerekir. Bunu, evde kendinizi denemeden önce, kuş veterineri veya teknisyeniniz tarafından gösterilmesi en iyisidir.

Veteriner hekiminizdeki talimatları izleyerek damlalık veya iğnesiz şırıngada dozajı hazırlayın.
Mümkünse 2 kişi daha iyi olur.
Çevrede başka evcil hayvan ya da tanıdık insanlar olmadığından ve ışıkların yumuşak olduğundan ve herhangi bir sesin (müzik gibi) yumuşak ve yumuşak olduğundan emin olun. Uyuşturucuyu kuşunuza almak için birkaç dakikanızı alacağından oturmak veya ayakta durmak için rahat bir yere sahip olun.
Kullanacağınız havlu veya başka bir kısıtlama bırakın. Ayrıca eldiven giymek isteyebilirsiniz.
Kafesi açıp, nazikçe yukarı kaldırırken kuşunla sessizce konuş.
Kuşunuzu kafesten çıkarın ve veterinerinizin verdiği talimatları izleyerek kuşunuzu yavaşça dizginleyin. Kuşunuzu çok sıkı tutmamak için çok dikkatli olun. Kuşunuzun nefesini kısıtlamak istemezsiniz.
İlaç verme süreci boyunca, kuşunuzun stres düzeyini izleyin. Eğer kuşunuz panik yapmaktan ya da nefes nefese kalkarsa, kuşunuzu serbest bırakmaya ve kuşunuz kurtulurken beklemeye hazır olun. Süreç boyunca sakin ve destekleyici olursanız, kuşunuzun panik yapması daha az olasıdır.
Göz damlasının veya şırınganın ucunu, kuşunuzun ağzının bir tarafına yerleştirin ve ucu ağzın karşı tarafına doğru yönlendirin. Örneğin, damlalık kuşun sol tarafındaysa, ucu ağzın sağ tarafına doğru yönlendirmeniz gerekir. Damlalık veya şırınganın ucundan daha fazla ağız içine sokmamaya dikkat edin. Kuşunuzun yutma ve nefes alma yeteneğini kısıtlamak istemezsiniz.
Yavaşça ve çok yavaşça ilacı verin. Çok hızlı gitmek, ilacı akciğerlere zorlayabilir veya ilacın kuşun ağzından dışarı çıkmasına izin verebilir. Kuşunuzu ilacı yuttuğunuzda izleyin. Kuşunuzun bir kerede yutmasını sağlayabilirsiniz.
Bu süreçte nazikçe konuşursanız birçok kuş daha iyi tepki verir.
Mümkünse, tüm ilaç alınana kadar damlalık veya şırınganın ucunu ağzın içinde bırakın.
Herhangi bir ilacın ağızdan dışarı çıkıp çıkmadığını kontrol edin. Az miktarda temiz su kullanarak, kirli tüyleri veya diğer alanları nazikçe temizleyin.
Tüm ilaçlar sağlandıktan sonra, kuşunuzu övün ve eğer kuş açık görünüyorsa, bir tedavi veya başka bir ödül teklif edin.
Kuşu kafesine geri döndür.
Tüm ilaçların doğru şekilde saklandığından emin olun.
Damlalığı veya şırıngayı sökün ve cihazın tüm parçalarını sabun ve ılık suyla iyice temizleyin. Tüm parçaları iyice durulayın ve parçaların temiz bir havluda kurumasına izin verin.
Olası dolaylı yönetim yöntemleri:

Eğer kuşunuz hala iyi besleniyorsa, bir tedavi olarak aldığı (örneğin yulaf ezmesi, yoğurt veya patates püresi) favori bir yumuşak yiyeceğe sahiptir ve ilacın tadını itiraz etmez, doğrudan karıştırılarak uygulanabilir. Bu yemek az miktarda içine.
Kuşunuz elle (şırınga) beslenmişse ve hala şırınga beslemesini alıyorsa, ilaç el besleme formülüne karıştırılabilir ve dağıtılabilir.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Kuşunuza Sizin Uygulayabileceğiniz İlaç Verme Yöntemleri Nelerdir?Öz-Vet Line 👉👉👉' başlığıyla benzeşen toplam 98 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:01
Top