2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ayrılıklar En Kolay Şekilde Nasıl Atlatılır?
YAZI #6173 © Yazan Psk.Abdulkadir KARAGÖZ | Yayın Ocak 2020
Uzun süredir beraber olduğunuz kişiden ayrılmaya karar vermek en zor kararlardan birisidir. Onca emek, onca hayal, onca sabır her şey boşuna gitmiş gibi gelir. Fakat artık bu ilişkinin sizin için bittiğini fark ettiyseniz, gitme vakti gelmiş demektir. Geriye tek bir şey kalır; acıyı atlatmak. Şimdi sizlere ayrılıkla başa çıkabilmek için bir kaç tavsiye sunacağım.


👉 Zor zamanları atlatmanın en iyi yollarından biri yanınızda sevdiğiniz kişilerin olmasıdır. Bu konuda onlardan yardım istemeyi unutmayın.

👉İlk günlerin kolay geçmeyeceğine şimdiden hazırlıklı olun. İlk bir kaç gün anılarınızdan uzakta, güvenli olacağınız bir yerde sevdiklerinizle birlikte olun.

👉Ona geri dönme ihtiyacı duyarsanız kendinizi suçlamayın. Bu normal bir süreç.

👉 Uzun bir süre toparlanamazsanız bile kendinize haksızlık etmeyin. Kendinize zaman verin. Bir yandan da kendinizi iyi hissedeceğiniz şeyler yapmayı ihmal etmeyin.

👉 Ayrılıktan bir süre geçtikten sonra ilişkinin acı veren taraflarını değil, iyi anıları hatırlamaya başlarsınız. Gözünüze her şey çok güzelmiş gibi gelir. Böyle bir durum yaşarsanız hemen en yakın arkadaşınıza bu durumun gerçek olup olmadığını sorun.

👉 Size biraz garip gelebilir ama gerçekten ayrılmaya karar verdiyseniz kötü anıları aklınızdan çıkarmayın. Hatta unutma ihtimalinize karşı telefonunuza not alın ve her acı hissettiğinizde bu notu okuyun.(Bu en önemli madde)

👉 Ne kadar acı çekerseniz çekin, geçeceğini bilin. Belki 1 hafta da belki 1 ay da belki 1 yılda da olsa mutlaka geçecek. (Bağlanma, sf 189)

Not: Eğer bu konuda bir sorun yaşıyorsanız Guy Winch’in “Kırık Bir Kalp Nasıl İyileşir?” isimli ted konuşmasını mutlaka izlemelisiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Abdulkadir KARAGÖZ Fotoğraf
Psk.Abdulkadir KARAGÖZ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Abdulkadir KARAGÖZ'ün Yazıları
► Ayrılıklar... Psk.Füsun BUDAK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Ayrılıklar En Kolay Şekilde Nasıl Atlatılır?' başlığıyla benzeşen toplam 31 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bipolar Bozukluk Ocak 2020
◊ Öfke Kontrolü Ocak 2020
◊ Depresyon Ocak 2020
◊ Kaygıya Dair Ocak 2020
◊ Özgül Fobi Ocak 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:05
Top