2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Online Danışmanlık
YAZI #6176 © Yazan Uzm.Psk.Zehra BEKİSOGLU | Yayın Şubat 2020
Online Danışmanlık Nedir?

Bir danışmana başvurmak pek çok nedenle kolay olmuyor. Hele de günlük yaşantımıza, kendi iç dünyamıza dairse konuşmak istediklerimiz karar vermek daha da zorlaşıyor. Önleyici ruh sağlığı, destek mekanizmalarının varlığı ve ulaşılabilirliği birey ve toplum sağlığı bağlamında önem taşıyor.

Danışmanlık Sürecine Hazır Olmak

Bir danışman/psikolog yada uzmana başvurmanın içsel yolculuğunuzun ne başı ne de sonu olmayacağını unutmayın. Bu yalnızca yolunuzda durup düşündüğünüz; yürüyeceğiniz ve geride bıraktığınız yola bakacağınız tamamen size ait bir süreç. Bir bitiş değil, başlangıca doğru…

Online Danışmanlık internet üzerinden görüntülü konuşma araçları yardımıyla (skype vb.) verilen danışmanlık türüdür.

Online Danışmanlık Kimler İçindir?

Yurt dışında yaşayan ve anadilinde danışmanlık almayı isteyenler dışında, zaman ve mekan sınırlılıkları veya bir takım kişisel gereksinimler nedeniyle online danışmanlık almayı tercih edenler vardır.

Online Danışmanlık Araştırma Sonuçları
Yapılan araştırmalarda, online danışmanlık ve terapilerin yüz yüze yapılan görüşmeler kadar etkili olduğu görülmüştür.

Online Danışmanlık Görüşmeleri İçin Genel Bilgilendirme ve Uyulması Gereken Kurallar

Online Danışmanlık hizmeti görüntülü ve sesli olarak Skype programı üzerinden yapılır.

Online Danışmanlık görüşmeleri yüz yüze yapılan görüşmelerle aynı standartlarda uygulanmakta olup görüşme süresi 50 dakika ile sınırlıdır. Görüşme sıklığına danışanın ihtiyacına göre karar verilir.

Başvuruda bulunan kişi ile yapılacak olan ilk görüşme değerlendirme görüşmesi olup bu görüşmenin sonrasında görüşmelere online devam etmenin uygun olup olmayacağına karar verilmektedir.

Görüşmeler süresince uzman, gerekli görmesi halinde danışanı yüz yüze görüşme için yönlendirebilir ya da daha ileri bir değerlendirme, teşhis ya da tedavi sürecinin gerekli olduğunu tespit etmesi halinde psikiyatri uzmanına yönlendirebilir.

Danışan, yüz yüze ya da online görüşme hizmeti almayı kabul etmesi halinde, görüşmelerin sesli ya da görüntülü kaydını izinsiz olarak almayacağını da kabul, beyan ve taahhüt etmiş sayılır.

Görüşmelerde gizlilik ilkesine bağlı kalınmakta ve etik ilkelerle ilgili kurallar izlenir. Danışman, danışan tarafından paylaşılan tüm bilgileri bu gizlilik kuralları doğrultusunda saklı tutmakla yükümlüdür. Ancak danışman, danışanın onayı olmaksızın, danışanın kendisinin ve/veya bir başkasının hayati tehlikesi söz konusu olması halinde ya da mahkeme kararı gibi hukuki zorunluluk gerektiren durumlarda bu bilgileri paylaşabilir (Türk Psikologlar Derneği Etik Yönetmeliği).

Danışman, yasa ile belirlenmiş (Türk Ceza Kanunu Madde 278-279-280) bildirim yükümlülüğü vardır. Danışanın ya da başkasının hayatının tehlike altında olması ya da çocuk tacizi gibi bir suçun söz konusu olması halinde, danışman bu durumu derhal gerekli mercilere iletmek zorundadır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uzm.Psk.Zehra BEKİSOGLU
Yurtdışı (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Zehra BEKİSOGLU'nun Makaleleri
► Online Psikolojik Danışmanlık Psk.Elif DEMİRCİ
► Online (Videolu) Psikolojik Danışmanlık Psk.Dnş.Seren BELECİ
► Online Terapi - Online Emdr Terapisi Psk.Aygün Tuçe ATAŞ
► Online Terapi - Online Emdr Psk.Aslı KIRBAYIR ÖZERENLER
► Online Terapi Dr.Psk.Dnş.Kadir Burak SALİMOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Online Danışmanlık' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:11
Top