2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Adet Döneminde Kilo Verilir mi?
YAZI #6765 © Yazan Dyt.Merve Güner ÖKSÜZ | Yayın Kasım 2020
Kilo verme her kilo fazlalığı olan kadının hayallerini süslemektedir. Adet döneminde kilo verilir mi? Mens dönemi kilo verme hızını etkiler mi? Sorularının cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz. Ergenlik döneminden itibaren her kadın 45-50 yaşa kadar adet görmektedir. Adet döngüsü her sağlıklı kadında görülen; her ay tekrarlanan biyolojik döngüdür. Her fazlalığı olan kadın kilo vermeyi ister.

Adet Dönemi Nedir? Menstual Döngü Nedir?

Rahim içerisindeki dokular, menstrual döngü boyunca hormonlar tarafından etkilenerek incelip kalınlaşır. Mens döngüsünü etkileyen hormonların başında östrojen yani halk dilinde bilinen adıyla kadınlık hormonu gelir. Rahim duvarındaki değişimlerin sebebi bedeni olası hamilelik durumuna hazırlamaktır. Yumurta döllendiğinde kalınlaşan rahim duvarına tutunur ve gelişmeye başlar. Ancak döllenme olmaz ise yumurtlama tarihinden ortalama 2 hafta sonra adet kanaması olur.

Adet Döneminde Kilo Vermek Mümkün mü?

Adet döneminde kilo verilir mi? Kilo vermek için uzman eşliğinde diyet yapmak en doğru yöntemdir. Bireye özel hazırlanan diyet listesi dikkatle uygulanmalı; diyet programı uygun fiziksel aktivite ile desteklenmelidir. Diyet programının içeriği kişiden kişiye değişmelidir. Adet döneminde kilo verilir mi? Adet döneminde tartıya kilo kaybının yansımaması kilo verilmediği anlamına mı gelir? Adet döneminde tartılma zamanı önemli midir? Regl döneminde ilk gün tartılmalı mı?

Adet döneminde tartı her zaman doğruyu söylemeyebilir. Kadınların vücudundaki hormonal değişim ödeme sebebiyet verebilir. Ödem varlığında tartıya kilo kaybı yansımasa dahi yağ yakmış olabilirsiniz. Regl yani adet döneminde metabolizma az da olsa yavaşlamaktadır. Ancak regl dönemindeki metabolizma yavaşlaması kilo kaybını etkilemez.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Merve Güner ÖKSÜZ Fotoğraf
Dyt.Merve Güner ÖKSÜZ
Bursa (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Merve Güner ÖKSÜZ'ün Makale ve Yazıları
► 1 Haftada 5 Kilo Nasıl Verilir? Dyt.Turgay KÖSE
► Adet Dönemindeki Tatlı Krizine Son Dyt.Neslihan AKTEPE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Adet Döneminde Kilo Verilir mi?' başlığıyla benzeşen toplam 62 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:22
Top