2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



10 Kolay Adımda Kilo Nasıl Verilir?
MAKALE #10153 © Yazan Dyt.Nilgün AYDIN | Yayın Aralık 2012 | 8,117 Okuyucu
10 KOLAY ADIMDA KİLO NASIL VERİLİR?

1- Buzlu Su İçme: Genel olarak su içme kilo vermeye yardımcıdır. Çoğu kez vücut aslında susuz olduğunda, aç hissedebilir. Midenin 1/3 su ile doldurulmalıdır. Su içilmediğinde açlık hissedile bilinir. Soğuk su içildiğinde ise vücut soğuk suyu ısıtmak, vücut sıcaklığına getirmek için ekstra kalori yakar. Bu tek başına çok etkili olmaya bilir. Ama her gün birkaç kez soğuk su içildiğinde ekstra kalori yakmanıza yardımcı olur.

2-
Yeşil Çay İçme: Yeşil çay kalori içermez. Ayrıca yeşil çayda bulunan EGCG metabolizmayı hızlandırdığı ve kilo vermede yardımcı olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Günde en az 2 kupa yeşil çay içilmelidir.

3-
Kepekli Tahıllara Geçiş: Eğer kilo vermek istiyorsanız tam tahıllı ürünleri seçin. Ekmeğiniz tam tahıllı, çavdar veya kepekli ekmek olsun. Kepekli pirinç, kepekli makarna satın alın. Kepekli tahıllar; lif ve kompleks karbonhidratları içerir. Bunlarda size dolgunluk hissi verir. Daha az acıkırsınız. İnsülinin salgılanması gecikir, daha az yağın depolanmasını sağlar. Bağırsaklarınızı çalıştırır. Kabızlığı önler. Böylece kolon kanserini de önlemiş olursunuz. Düzenli olarak günde 1,5 yemek kaşığı yulaf ezmesi yiyin. Çorbanıza, salatanızın üzerine veya yoğurda ilave edebilirsiniz.

4-
Ağırlık Kaldırın: Ağırlık kaldırmak kalori yakmak için en etkili yöntemdir. Ne kadar çok kas kütleniz olur ise metabolizmanız o kadar hızlı çalışır. O yüzden erkekler kadınlara oranla daha hızlı zayıflarlar. Diyet yapmasanız bile kas kütlesini arttırırsanız, daha fazla kalori yakarsınız.

5-
Aktif Olun: Aktif bir yaşam tarzınız olur ise, spor salonuna gidip saatlerce koşu bandının üzerinde zaman geçirmezsiniz. Yürüyüşler yapın, asansör kullanmayın, çocuklarınızla top oynayın, bahçede çalışın vb. gibi basit şeylerle kalori yakın. Daha mutlu olursunuz. Aktif bir yaşam tarzını benimseyin.

6-
Pozitif Düşünün: Pozitif düşünce ağırlık kaybetme için hayati önem taşımaktadır. Önce Allah’a, sonra diyetisyeninize, sonra da kendinize inanın. Zayıflamak düşündüğünüz kadar çok zor bir şey değildir. Kendinde şüphesi olanın kilo kaybı hedefinde ilerlemesi çok zordur. Olumlu düşünürseniz, bu sefer istediğiniz kiloya gelebileceğinize inanırsanız sonuçlarına siz bile şaşırırsınız.

7-
Yeteri Kadar Uyku Uyuyun: Uygun sürede uyku kilo kaybetme için gereklidir. Eğer uykunuzu yeterli almazsanız, ertesi gün yediğiniz yemeklerden daha az tat alırsınız.

8-
Stres azaltın: Stres uyanık olmaya yardımcı olan ve yağ depolamayı sağlayan kortizol hormonunun salımının artmasına neden olur. Yoga, meditasyon, pozitif düşünme ya da nefes egzersizleri deneyin. Bu sadece kilo kaybetmenize değil, aynı zamanda sağlıklı bir kişi olmanıza da yardımcı olur.

9-
Az Yiyin: Eğer kilo vermek istiyorsanız daha az yemek yemek zorundasınız. Zayıflamak isteyenlerin çoğu beslenmesinde çok fazla değişiklik yapmak istemiyorlar. Eğer diyetinizden günde sadece 500 kkal. keserseniz, hayatınızda başka bir şey değiştirmeden, yaklaşık 1 haftada bir kilo kaybedebilirsiniz. Ayrıca 3 ana 3 ara öğünde beslenin. Saat 20.00 den sonra bir şey yemeyin.

10-
Motivasyonunuz Yüksek Olsun: Ağırlık kaybetmenin büyük bir bölümü motivasyonla olur. Diğer insanların başarı öykülerini okuyun. Eğer 5 kilo verirseniz bir beden incelirsiniz. Kendinizi ince hayal edin. “Yapamam Deme Yapanlar Senden Üstün Değildir.” Sloganınız olsun.

Her iş ilk adımla başlar. Zayıflamak için zamanı ertelemeyin. Karar verin ve zayıflayın.


Dyt. Nilgün Aydın

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"10 Kolay Adımda Kilo Nasıl Verilir?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Nilgün AYDIN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Nilgün AYDIN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nilgün AYDIN Fotoğraf
Dyt.Nilgün AYDIN
Adana (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Nilgün AYDIN'ın Makaleleri
► 1 Haftada 5 Kilo Nasıl Verilir? ÇOK OKUNUYOR Dyt.Turgay KÖSE
► Nasıl Kolay Kilo Alabilirim Dyt.Zehra GÖKTAŞ
► Kilo Nasıl Alınır? Dyt.Perihan KOCA ÇELİKDELEN
► Kilo Vermek: Neden-Nasıl? Dyt.Çağlayan ŞAHİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında '10 Kolay Adımda Kilo Nasıl Verilir?' başlığıyla benzeşen toplam 43 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Dukan Diyeti Mayıs 2011
► 1 – 3 Yaş Çocukların Beslenmesi ÇOK OKUNUYOR Ocak 2011
► Anne Sütü ve Önemi Ocak 2011
► Gastrit İçin Beslenme PDF Ocak 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:52
Top