2007'den Bugüne 92,334 Tavsiye, 28,226 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evlilik Öncesi Çift Danışmanlığı
YAZI #7408 © Yazan Psk.Eda GÖREVİN | Yayın Mayıs 2022
EVLİLİK ÖNCESİ ÇİFT DANIŞMANLIĞI NEDİR?
Eski zamanlarda, evliliklerin, birlikteliklerin nasıl ‘ömür boyu’ sürdüğü merakını aydınlatan güzel bir diyalog örneği vererek başlayalım…
- ‘’Bu evlilik nasıl 50 yıl sürdü?
- Yavrum, biz kırılan, bozulan ne varsa tamir edip kullanmaya devam ederdik, şimdikiler çöpe atıp yenisini alıyor… ‘’
Kırılan, bozulan, onarıma ihtiyaç duyan şeyler duygularımız ise ‘eş’ diyebileceğimiz insandan destek görmek, ona destek olabilmek ancak kendimizi tanıyıp, karşımızdaki insanı anlamakla sağlanabilecektir. Bireyin önce kendi benliğini, düşüncelerini, duygularını hatta travmalarını tanıyıp, fark edip anlamlandırabilmesi ön adımdır ki başkalarını da yargılamadan değerlendirip anlayabilmesi, sağlıklı iletişim kurabilmesi mümkün olsun.
Romantik ilişkilerde, sevgililik, sözlülük, nişanlılık, evlilik… hangi evrede ve isimde olursa olsun en önemli duygu ‘bağlılıktır’. Sevgi, güven ve aşk bağlılığa eşlik eden duygulardır. Duyguları sağlamlaştıran ise sağlıklı iletişim kurabilmektir.
İlişkinin her evresinde birbirini anlayabilen, anlamaya motive olan, çiftler, sağlıklı ve etkin iletişim kanalını da inşa etmiş olanlar, bağlılık duygusunu derinden hisseder. Tartışma, aynı fikirde ve istekte olmama her ilişkide var olandır. Önemli olan doğru zamanda ve uygun frekansta iletişimde kalabilmek ve sürdürebilmektir.
‘Evlilik Öncesi Çift Danışmanlığı’, romantik ilişkilerin sağlıklı ilerleyebilmesi, toplumumuz için değerli olan ‘’aile’’ alt yapısını oluşturabilmesi amacıyla fayda sağlayabilecek, destek ve psikoeğitim içerikli bir danışmanlık alanıdır.
Bireysel ve çift olarak yapılandırılmış terapi programı ile hem kendi farkındalığınızı sağlamanız hem de ilişkinin ve partnerinizin dinamiklerini keşfetmenize yardımcı olacak kapsamlı yöntem ve teknikler içermektedir.
İlişki bağlarını kuvvetlendirmek, iletişim yollarını keşfetmek, beklentilerin farkına varmak ve ilişki için sağlam adımlar atabilmek, birlikte çıkacağımız terapi yolculuğunda elde edeceklerinizin sadece bir kısmı olacak.
Lena Psikoloji Merkezi olarak Uzman Psikolog ve Aile Danışmanlarımız ile ilişkinize ve kendinize yapacağınız bu önemli yatırımda sizlere destek olmayı hedefliyoruz. Çiftler arasında iletişim nasıl olmalı? Doğru- Etkin iletişim nedir? Evlilik nasıl tanımlanır; nasıl tanımlanmalıdır? Cinsellik nedir? Çiftler arasında cinsellik nasıl şekillenir? Kültürel açıdan ‘evlilik’ ne anlamlara gelir? Çiftlerin kök ailelerinin evliliğe etkileri nelerdir? Gibi daha birçok konuda farkındalık kazanmanız, evlilik öncesi birden fazla sorunu çözüme ulaştırmanız, evlilikle ilgili kaygılarınızın da sizi olumsuz etkilemesini önlemek için oldukça önemli. Bizimle iletişime geçerek hem bilgi hem destek alabilirsiniz.
Sağlıklı günler dileriz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eda GÖREVİN Fotoğraf
Psk.Eda GÖREVİN
Adana (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Eda GÖREVİN'in Makaleleri
► Evlilik Öncesi Danışmanlığı Dr.Psk.Fatih SÖNMEZ
► Evlilik Öncesi Çift Eğitimi Doç.Dr.Psk.Dnş.Bülent ŞEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Evlilik Öncesi Çift Danışmanlığı' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:39
Top