2007'den Bugüne 92,353 Tavsiye, 28,226 Uzman ve 19,982 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ölüm Çocuğa Nasıl Anlatılmalı
YAZI #7728 © Yazan Psk.Selin ERGÜDEN | Yayın Ekim 2023
Basit ve Açıklayıcı Dil Kullanımı:

Çocukların ölümünü anlatırken karmaşık bir şekilde veya ayrıntılı açıklamalardan kaçınmak. Kullanılan dil basit ve anlaşılır olmalıdır.

Doğru ve Duygusal Bir Ortam Sağlayın:

ölümü anlatılırken sakin ve duygusal olarak bir ortam sağlayın. Büyümenin duygusal tepkilerini kabul edin ve onların değişmediğini sürdürün.

Dinamik Bir Yaklaşım Benimseyin:

Büyümenin sorularını ve duygusal tepkilerini gerçekleştirmek için açık iletişim kurulumu. sorularını sabırla yanıtlayın ve bunları birleştirin.
Ölümün Doğal Bir Süreci Olduğunu Vurgulayın:


ölümün yaşamının bir parçası olduğunu ve onun canlının bir gün öleceğini anlatın. Ölümün doğal bir süreç olduğunu vurgulayın.

Ölümün Sonsuz Olmadığını Açıklayın:

ölümün bir oğlunun olması ve hayatta kalması özel anılar ve ayrıntıları oluşturmanın önemli olduğunu belirtir.

Dini ve Kültürel İnancı Dikkat Alın:

Ailenizin dini veya kültürel inançlarına göre ölümlerin nasıl gerçekleştiğini anlatırken, bu inançların anlamasına yardımcı olun.



Yaşamın ölümüyle ilgili duygusal tepkileri olabilir. Bu tepkilere destek olun ve bir profesyonel yardım almayı düşünün.
Her çocuğun farklı ve bazılarının daha fazla etkisi veya desteklemeye ihtiyaç duyabilirken, diğerleri daha azına ihtiyaç duyabilir. Ölümün yaşının yaşına, olgunluğuna ve duygusal gücünün büyüklüğüne göre önemlidir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Selin ERGÜDEN Fotoğraf
Psk.Selin ERGÜDEN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Selin ERGÜDEN'in Yazıları
► Boşanma Çocuğa Nasıl Açıklanmalıdır? Psk.Dnş.Alaaddin DEBGİCİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,982 uzman makalesi arasında 'Ölüm Çocuğa Nasıl Anlatılmalı' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Doğum Öncesi Dönem Mart 2024
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:39
Top