2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Panik Atak Tedavisi Teknikleri
YAZI #7743 © Yazan Uzm.Psk.Asım EREN | Yayın Kasım 2023 ÇOK OKUNUYOR
Panik atak terapi teknikleri
Panik atak terapisiyle ilgili çok farklı çözüm teknikleri vardır. Bunlardan uzun süreli terapi uygulamaları, kısa süreli terapi uygulamaları vardır.
Bizim panik atak terapisine yönelik 2 farklı yaklaşımımız var.
Öncelikle panik atak terapi sürecinde panik atakta uyguladığımız süreçler hakkında sizleri bilgilendireyim.
Panik atak nedir: bizim kendi yaklaşımımızda panik atak, çocukluğumuzdan itibaren yaşadığımız, içimize attığımız, bastırdığımız travmatik olayların bilinçaltı kovasını taşırması sonucunda meydana gelen psikolojik bir durumdur. Bilinçaltı kovanız doluyor. Çocukluğunuzda şiddete maruz kaldınız, tacize maruz kaldınız, dayak yediniz, maddi manevi yokluklar yaşadınız ve bununla birlikte aşırı sitres yüklemesi oluştu. Bir süre sonrasında bu gibi sorunlarla bilinçaltı kovanız doluyor ve taşmaya başlıyor, işte bu taşma anına panik atak, depresyon, obsesyon, anksiyete, kaygı bozukluğu gibi isimler veriyoruz.
Öncelikle bu dolan kovayı boşaltmamız lazım. Hani bilgisayara virüs bulaşınca ne yapıyoruz. Bu virüsü kaldırmak için format atıyoruz. Bizde terapilerimizde birinci önceliğimiz dolan bilinçaltı kovasını boşaltmak için format atmaya yönelik uygulamalar yapıyoruz. . Birinci önceliğimiz budur. Bununla ilgili farklı terapi tekniklerimiz var. Çok kısa sürede hatta dakikalar içinde geçmişte yaşadığınız olumsuz anıları, olumsuz olayları, duyguları bilimsel terapi teknikleriyle silebiliyoruz.

Panik atağın ikinci sebebi ise aşırı koruyucu ailelerde görülmesi. Çocuk küçük yaştan bu yana korunmuşsa, aile el bebek gül bebek büyütmüşse ve bir süre sonra hayatın sorunluluğunu üzerinize aldığınız andan itibaren panik atak yaşayabiliyorsunuz. Alınan sorunluluğu kaldıramıyorsunuz bundan dolayıda kendinize eve kapatabiliyor, dışarı çıkamayabiliyorsunuz.
Bizim panik atak terapisine yönelik 2 farklı terapi yaklaşımımız var.

1.si yoğunlaştırılmış terapi.
Çok ağır olmayan orta düzey panik atak vakalarında bizim yanımıza gelebilecek panik atak yaşayanlar için ortalama 1 günlük yoğunlaştırılmış terapiye alıyoruz. Bu terapide 5 saatlik terapi yapılıyor. Bu terapide öncelikle sizlere yaşadığınız panik atak sorunuyla ilgili bilişsel farkındalık çalışmaları uygulanıyor. Yani sizi korkutan fizyolojik belirtilerle ilgili farkındalık oluşturuluyor. Çünkü İnsan bilmediğinin düşmanıdır ve bilmediğinden korkar. bilinç altı teknikleri ve duygusal boşalım teknikleri öğretiliyor. Öğrendiklerinizi evinizde uyguluyorsunuz. Bu yöntemde panik atağı kısa zaman içerisinde aşabiliyorsunuz.
2. terapi yöntemimizde ise yine yoğunlaştırılmış terapi uyguluyoruz. Çok ağır olmayan orta düzey panik atak vakalarında bizim yanımıza gelebilecek panik atak yaşayanlar için ortalama 2 günlük yoğunlaştırılmış terapiye alıyoruz. Bu terapide 10 saatlik terapi uyguluyoruz.
Bir günde 5 saat 2. gündede 5 saat terapi uyguluyoruz. Bu yöntemde yoğunlaştırılmış terapi uyguluyoruz. Bu terapide sadece bir teknik uygulamıyoruz. Bir teknikle panik atağı ortadan kaldıramassınız. Çünkü panik atağın düşünce boyutu var, duygu boyutu var, fizyolojik gerginlik boyutu var, travmatik olaylar boyutu var geçmiş yaşamla alakalı davranışsal linkler var. Bir çok alt boyutu var. Biz kombine bir terapi uyguluyoruz. Davranışçı terapiler, bilişsel terapiler, duygusal boşalım teknikleri, hyt (hipnotik yeniden yapılandırma) tekniyi, bilinçaltı teknikleri uyguluyoruz. Geçmişte yaşadığınız travmatik anılarınızın temizlenmesine yönelik uygulamalar yapıyoruz. Hem uyguluyoruz hemde size eve gittiğinizde nasıl uygulayacağınızı öğretiyoruz. Yani bizim yaklaşımımız danışanlarımıza balık vermek değil, balık tutmayı öğretmek. Biz sizlere kendi problemlerinizi nasıl çözebileceksiniz öğretiyoruz. Çünkü her sorun yaşadığınızda bizi arayamassınız. Kendi ayaklarınız üzerinde durabilmeyi öğretiyoruz. Bu kombine terapilerle. Buda en fazla 2 gün sürüyor. Evinize gittiğinizde huzur içinde yaşamınıza devam ediyorsunuz.
Panik atak çözülmeyecek bir sorun değildir. Her sorunun mutlak bir çözümü vardır. İlaç tedavisi görürsünüz, daha farklı yaklaşımlar deneyebilirsiniz bizim terapi sürecimizde herhangibir kısıtlama olmuyor. İlaçlarınız varsa kullanmaya devam edeceksiniz. Biz geçmişte yaşadığınız olayların temizlenmesine formatlanmasına dikkat ediyoruz. Temizlendiği andan itibarende kendinizi yeniden doğmuş gibi hissediyorsunuz.

Panik atak çözülmeyecek bir sorun değildir. Her sorunun mutlak bir çözümü vardır. İlaç tedavisi görürsünüz, daha farklı yaklaşımlar deneyebilirsiniz bizim terapi sürecimizde herhangibir kısıtlama olmuyor. İlaçlarınız varsa kullanmaya devam edeceksiniz. Biz geçmişte yaşadığınız olayların temizlenmesine formatlanmasına dikkat ediyoruz. Temizlendiği andan itibarende kendinizi yeniden doğmuş gibi hissediyorsunuz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Asım EREN Fotoğraf
Uzm.Psk.Asım EREN
Kocaeli (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Asım EREN'in Makale ve Yazıları
► Panik Atak Tedavisi Psk.Dnş.Kenan DEMİRKAPI
► Panik Atak ve Tedavisi Psk.Dnş.Kıvanç TIĞLI
► Panik Atak Tedavisi Psk.Burcu MUŞDAL ÇELEBİ
► Hipnoterapi ile Panik Atak Tedavisi Psk.Fatih KİRİŞCİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Panik Atak Tedavisi Teknikleri' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Panik Atak Nedir Ocak 2014
► Panik Atakın Faydaları Kasım 2011
► Kekemelik ve Tedavisi ÇOK OKUNUYOR Aralık 2010
► Konuşma Bozuklukları Tedavisi ÇOK OKUNUYOR Ekim 2007
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:23
Top