2007'den Bugüne 92,325 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Meme Büyütme Ameliyatı
MAKALE #11361 © Yazan Op.Dr.Murat ATASEVEN | Yayın Eylül 2013 | 3,592 Okuyucu
MEME BÜYÜTME AMELİYATI HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

Aşağıda okuyacağınız metinde, meme ameliyatlarında kullanılan silikon protezler hakkında bilgiye sahip olacaksınız.

Çoğu hastanın aklına takılan, doktora gitmeden sormak istediği soruları derleyerek cevapladım.

En etkili meme büyütme işlemi hangisidir?

Günümüzde meme büyütme işlemi için en etkili yol silikon protezler ile yapılan ameliyatlardır. Hazır dolgular ve yağ dolguları, hiçbir zaman bu işleme alternatif değildir ve asla tatminkar olmayacaktır. Kök hücre veya hormon ile büyütme lafları ise sadece reklam amaçlı söylentilerdir.

Ne çeşit silikon protezler kullanılır?

Şu an en popüler ve en sık kullanılan protez tipi pürtüklü ya da tırtıklı (textured) yüzeye sahip silikon jel protezlerdir. İçeriği serum fizyolojik olan ve düz yüzeyli protezler halen mevcuttur ama kullanım alanları çok kısıtlıdır. Son zamanlarda mikropoliüretan köpük protezler gündeme gelmiştir ancak henüz çok yaygınlaşmamıştır.

Silikon protezler sağlık açısından ne kadar güvenilir?

Silikon insan vücuduna en uyumlu maddelerden biridir. Günlük yaşantımızda sürekli silikonlu maddeler ile temas halindeyiz.(sakız çiğnemek, ayakkabı giymek, iğne yaptırmak gibi) .Şimdiye kadar hiçbir tıbbi çalışmada silikon protezlerin kanser ya da benzeri hastalıklara yol açtığı saptanmamıştır. http://www.iom.edu/reports/1999/safety-of-silicone-breast-implants.aspx

Silikon protez operasyonu sonrası emzirebilir miyim?

Kesinlikle evet. Protezin yerleştirildiği bölüm süt kanallarının olduğu meme dokusunun altındadır.

Meme protezinin ömrü ne kadardır?

Günümüzde üretilen protezler ömür boyu kullanılmaktadır ve firmaların 10 yıl garantisi altındadır.

Hamilelik süreci nasıl etkiler?

Gebelikte operasyon yapılmaz. Operasyon sonrası en az 6 ay gebe kalınmaması önerilir. Doğum sonrası ise operasyon için 1 yıl beklemek uygun olacaktır.

Silikon protezler çok ağır mıdır?

Boyut ve hacimlerine bağlı olarak değişir. Örneğin 250cc hacimli bir protez yaklaşık 250gr ağırlığındadır.

Ameliyat sonrası uçağa binebilir miyim? Sualtı dalışı yapabilir miyim?

Uçağa hemen binebilirsiniz. Kabinler basınç kontrollüdür. Sualtı dalışı için 3 ay beklemek gerekecektir.

Ameliyat sonrası mamografi çektirebilir miyim?

Sakınca yoktur. Ancak mamografi görüntülemesini güçleştirebilir ve farklı açılardan çekmek ya da farklı bir yöntem kullanmak gerekebilir. Ailesinde kanser öyküsü olanlar ve sıkı mamografik takip altında olanlar doktorlarının önerilerine göre hareket etmelidir.

50 yaş üzerindeyim. Slikon protez için çok mu yaşlıyım?

Genel sağlık durumunuzun ameliyata uygun olması durumunda yaşın bir önemi yoktur.

Sigara içmek iyileşmemi etkiler mi?

Diğer tüm operasyonlarda olduğu gibi meme operasyonlarında da yara iyileşmesini geciktirdiğinden süreci olumsuz etkileyebilir.

Ameliyat sonrası ne zaman banyo yapabilirim?

2-3 gün sonra duş alınabilir. Ancak bol köpüklü bir banyo için 10 gün beklemeyi öneriyorum.

Meme ucu hassasiyetim kaybolur mu?

Operasyonun şekline göre değişmekle birlikte, en güncel teknik olan meme altından protez yerleştirmede bu soruna neredeyse hiç rastlanmamaktadır.

Meme büyütme ameliyatı sonrası fiziksel aktivitelere ne zaman başlayabilirim?

Kişiden kişiye değişmekle birlikte kol hareketlerine dayanan ağır egzersizler için 3 ay beklemek gerebilir. Ancak normal fiziksel aktiviteler için 1 ay yeterli gelmektedir.

Ameliyat sonrası ağrım olur mu?

Cildin gerginleşmesi ve kas dokusunun altına açılan cepten dolayı, ameliyat sonrası ağrı beklenir. Özellikle ilk birkaç gün görülen ağrı, ağrı kesicilerle hafifletilebilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Meme Büyütme Ameliyatı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Murat ATASEVEN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Murat ATASEVEN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Murat ATASEVEN Fotoğraf
Op.Dr.Murat ATASEVEN
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Murat ATASEVEN'in Yazıları
► Meme Büyütme Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Meme Büyütme Ameliyatı' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:46
Top