2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Selülit Diyeti
MAKALE #11871 © Yazan Dyt.Neslihan AKTEPE | Yayın Aralık 2013 | 3,959 Okuyucu
SELÜLİT DİYETİ !

Selülit, derinin alt tabakasındaki yağ dokusunun sıkışması sonucu kan dolaşımının engellenmesi nedeniyle derinin üst kısmında portakal kabuğuna benzer bir görünümün ve pütürüklerin oluşmasına denir. Deriye dokunulduğunda cildin pürüzlü ve sertleşmiş olduğu görülür.

Deri altı yağ hücreleri aşırı derecede geliştiğinde kan ve lenfatik dolaşım bozulur. Bozulan dolaşım da deri altı dokularında sıvı birikimine ve bağ dokularının yeterli derecede beslenememesine sebep olur. Sonuç olarak deride çökmeler ve portakal kabuğu görünümü oluşur.

Selülit, genellikle kadınlarda görülen bir sorundur. Ergenlik çağından itibaren, kilolu yada zayıf her yaştaki kadında görülebilir; fakat kilolu kişilerde, selülitin deride oluşturduğu bozukluk daha belirgin olur. Çoğunlukla kalça, basen, dizin ve bileğin iç kısımları, baldırların arkasında kendini gösterir.

Selülit aslında bir hastalıktır. Selülit, hormonların düzensiz salgılandığı ergenlik ,hamilelik, tedavi amaçlı hormon kullanımında ve menopoz sürecinde oluşmaktadır. Selülit oluşmasında genetik ,olumsuz yaşam koşulları, bağ dokusu zayıflığı, kan dolaşımı bozuklukları, hareketsizlik ve kötü beslenme şeklide oldukça önemli bir yere sahiptir.

Selülit tedavisinde son yıllarda en etkili yolun kombine tedaviler olduğu belirtilmektedir. Diyet ,düzenli egzersiz , masaj ve kişiye özel olarak belirlenen medikal uygulamaların (karboksiterapi, mezoterapi, kavitasyon, lipoliz ,slimming blu, power plate, lenf drenaj v.s ) beraber yapıldığı tedaviler olumlu sonuçlar vermektedir.

SELÜLİTTEN KURTULMAK İÇİN ÖNERİLER :

1-Spor yapın :her gün veya haftada 5 gün 1 saat yürüme veya yüzme en etkili spordur
2-Bol bol su için :her gün 2,5-3lt su tüketin
3-Sigarayı bırakın !
4-Tuzu mümkün olduğunca azaltın: tuz vücutta su tutulmasına ve dolaşım bozukluğuna yol açtığı için asgariye indirin.
5-Kafein alımını azaltın
6-Şeker ve şekerli içecekleri azaltın: tam bir kalori deposudur, uzak durmanızda fayda var
7-Alkolden uzak durun: haftada 1 kadehten fazla alınan alkol vücutta doğrudan yağ olarak depolanır ve su kaybına yol açarak cildin görünümünü bozar
8-Fazla kilolardan kurtulun: selülitin artmasındaki önemli nedenlerden biri vücut yağ dokusunun artmasıdır. Vücutta yağ dokusunun artması hormonları da negatif etkilemektedir. Sağlıklı beslenme alışkanlığı edinerek kilolarınızdan ve selülitlerinizden kurtulun
9-Fast food tarzı gıdalardan uzak durun
10-Bol C vitamini tüketin: her gün 1 gr C vitamini alın
11-Yağlı ve ağır soslu besinlerden uzak durmaya çalışın
12-Keten tohumu ve balık tüketimine özen gösterin
13-Sık sık ve az az beslenmeye dikkat edin

SELÜLİT TEDAVİSİNDE ETKİLİ OLAN BESİNLER:
SU, keten tohumu soğan ve sarımsak ,kırmızı biber,kivi,portakal,maydanoz,brokoli,karnabahar,ananas,soya,üzüm çekirdeği, toz kakao, inci çekirdeği, enginar, kuşkonmaz, beyaz ve kara lahana, kereviz, somon balığı, zencefil, muz, domates suyu, yeşil çay
Bu besinleri diyetimizde bulundurmamız selülit tedavisinde etkili olacaktır.
SELÜLİT İÇİN MASAJ YAĞI TARİFİ:
Hem selülite iyi gelen, hem de bölgesel incelmeye yardımcı masaj yağı için:
1 tatlı kaşığı susam yağı
Yarımşar küçük kahve kaşığı biberiye yağı ve kekik yağı
1 çay kaşığı greyfurt yağı (bulamazsanız portakal yağı) karışımı gerekmektedir.
Bu karışımı sabah ve akşam selülitli bölgeye iyice masaj yaparak yedirin. Spora giderseniz streçle sarın ve duşta iyice masaj yaparak yıkayın. Duşta bacaklarınıza soğuk su tutmanız kullandığınız masaj yağı ile birlikte kan akışınızı hızlandıracaktır.

Bir ömür boyu sağlık diliyorum.

Diyetisyen Neslihan Aktepe
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Selülit Diyeti" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Neslihan AKTEPE'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Neslihan AKTEPE'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Neslihan AKTEPE Fotoğraf
Dyt.Neslihan AKTEPE
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Neslihan AKTEPE'nin Yazıları
► Selülit ve Beslenme Dyt.Andaç YEŞİLYURT
► Selülit ve Beslenme İlişkisi Dyt.Sinem KOLBAKIR AYDIN
► Selülit, Çatlaklar ve Beslenme Dyt.Gizem ŞEBER
► Kış Diyeti Dyt.Zehra GÖKTAŞ
► Akdeniz Diyeti Dyt.Melike ÖZDEN
► Flexitarian Diyeti Dyt.Meltem YAMAN
► Sdm Diyeti Nedir? Dyt.Zülal YALÇIN
► Dukan Diyeti Dyt.Yusuf YAŞAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Selülit Diyeti' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Frutaryen Diyet Nedir Ocak 2020
◊ Aşk Tadında Diyet Ocak 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:35
Top