2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dukan Diyeti
MAKALE #12751 © Yazan Dyt.Yusuf YAŞAR | Yayın Haziran 2014 | 5,943 Okuyucu
Sağlıksız bir diyet çeşidi olan dukan diyetini diyetisyenler olarak asla önermiyoruz. Tek bir besin öğesine bağlı olan protein ağırlıklı diyet çeşidi olan dukan diyeti kişinin sağlığını bertaraf etmekte kişiyi geri dönüşümü olmayan bir kuyuya atmaktadır, vücut asit baz dengesinden tutun kisinin kan değerlerini bozmakta ve kişiyi sağlığı bırakın artık ölüme götürmektedir kişi ayrıca verdiği kiloları misliyle geri almakta, yani bu diyeti yaptığına yapacağına bin pişman olmaktadır, 3 ay mutlu olmak istiyorsa yapsın evet gerçekten zayıflatan ancak sağlıksız zayıflatan dukan diyeti kişiyi geri kalan ömründe hem sağlıksız hem kilolu hale getiriyor,

Biz diyetisyenler olarak kişinin zayıflayip zayıflamadigina değil nasıl zayıfladigina bakarız, bizim için öncelik sağlıktir.. Her işin bir uzmani var, evinizde musluklar bozuldu diyelim, gidip fayansaciyi çağırır misiniz, elbetteki Hayır, o halde kilonuz ile ilgili durumlarda beslenme uzmanından yardım almalı bu konuda diyetisyenin dediğini harfiyen yerine getirmeli sabırla işin sonucunu beklemelisiniz. Haftada 1 ayda 4 kilo normal olanıdır, ancak dukan diyeti haftada 3- ayda 10 kilo veririr kişide sağlıksız bir görüntü oluşturur.

Şimdi size 2 örnek vereceğim. Ve bu şekilde dukan diyetinin zararını daha iyi anlayacaksınız

Bir baba düşünün bu babanin 3 tane evladı var bunlarin ismi karbonhidrat yağ ve protein..
Şimdi bu baba çocuklarından birini çok severse o evdeki düzen ne olur ? O evin huzuru kaçmaz mi? Diğer çocuklar isyan etmez mi?

İşte protein ağırlıkli beslenmek kişinin vücudunu sistemlerini alt üst eder
İkinci örnek ise daha güzel.. Şimdi bir bina düşünün, binanın kolonlari ve duvarları var,, kolonlar kas, duvarlar yağ olsun.. kişi eğer dukan diyeti yaparsa kolonlari eritip duvarlari bırakacağı için vücut çökmeye hazir vaziyette bekler, yok diyetisyen kontrolünde yapılırsa diyet tamamen duvarlardan gideceği için vücut daha sağlam hale gelir..
Tek bir besin öğesine bağlı beslenmek asla doğru değildir, kisinin sağlığı söz konusu olduğundan bir uzmanla görüşmeli doğru adımlar almalıdır, şu an etrafımızda çok fazla diyet kirliliği oluşmuş durumda, kişi sağlıklı düşünmeli bunlara asla mahal vermemeli, vücut aksi takdirde ciddi bir kayıp yaşar kişinin ömrü kisalir, kalan ömrünü de sağlıksız mutsuz pişman çaresiz geçirir, vücudumuz bize verilmiş bir emanettir bunun üzerinde çok fazla oyun oynamayalim

Kişi eğer 3 ay mutlu 30 sene mutsuz sağlıksız olmak istiyorsa evet yapsın bu diyeti, yok 3-5 ay sabırlı ancak geri kalan ömründe mutlu ve sağlıkli olmak istiyorsa diyetisyen kontrolünde diyet yapmalıdır,

Bunun yanında ülkemizde ciddi bir diyet kirliliği oluşmus artık kim neye Inanacagi şeyi şaşırmış durumda, insanların saf duygularını kullanarak zayıflatıyoruz diye bağıran cigirtkanlara artık yüksek bir elin dur deme vakti gelmiş ancak o el halen öylece durmakta. Her gün haberlerde sağlıksız diyet yaparken ölen insanları duymak gerçekten üzücü, ancak bunu duymamazliktan gelen yüksek eller makamlarında öylece oturmakta belki de çocuklarına eşlerine sıra gelmesini beklemetedirler.. ne kadar acı arkadaşlar.. okullarda yemekhanelerde yapılan yemekler çok yağli, fabrikalarda işçiler en fazla 3 defa kullanılması gereken yağı en az 10- 15 defa kullanilmis şekilde tüketiyor, ciddi mide sorunları Baş göstermiş ülser artmış, sağlık ayaklar altına alınmış durumda, buna bir dur denmeli..

Geçenlerde hasta olarak gelen 14 yaşındaki bir kızın kolesterol seviyesi 400 olmuş.. kızın kilosu aşırı değil.. sebebini öğrendiğimde bu makaleyi o yüzden yazma gereği duydum.. Evet sizin de tahmin ettiğiniz gibi sebebi dukan diyetiydi...
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Dukan Diyeti" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Yusuf YAŞAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Yusuf YAŞAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     4 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Yusuf YAŞAR'ın Makaleleri
► Dukan Diyeti Dyt.Nilgün AYDIN
► Dukan Diyeti Nedir? Dyt.Canan DOĞAN
► Kış Diyeti Dyt.Zehra GÖKTAŞ
► Akdeniz Diyeti Dyt.Melike ÖZDEN
► Flexitarian Diyeti Dyt.Meltem YAMAN
► Sdm Diyeti Nedir? Dyt.Zülal YALÇIN
► Selülit Diyeti Dyt.Neslihan AKTEPE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Dukan Diyeti' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Keten Tohumu Eylül 2013
► Yeşil Çay Temmuz 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:04
Top