2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ultra-Lift Yüz Askısı –ameliyatsız Yüz Germe
MAKALE #13733 © Yazan Dr.Nebil BOZDOĞAN | Yayın Aralık 2014 | 4,989 Okuyucu
Ultra-Lift Yüz Askısı –Ameliyatsız Yüz Germe

Yüz derisindeki sarkmalar için yanakları ameliyatsız olarak iplerle asma fikri kulağa çok cazip gelmektedir. Bu nedenle yanakları iple askılama yöntemleri her geçen gün popülarite kazanmaktadır.

Yanak derisini askılamak için en çok ABD, Rus ve Güney Kore malı özel iplikler kullanılır. Bu iplikler lokal anestezi altında yanak derisinin altından belirli noktalara ilerletilir, daha sonra deriyi parmaklar arasında sıkıştırıp bırakınca ipliğin yapısı çam kozalağı (veya açılan bir şemsiye) tarzında yanlara açılır ve yanak derisini alttan tutar. İplik sayısını arttırarak (örümcek ağı şeklinde) daha fazla çekme-germe elde edilebilir. Bu tarz iplikler yüz derisinde gerginlik sağlayabilir ancak derinin gergin kalma süresi 1.İpliğin özelliğini kaybetmesine 2.Gerilen derinin sonradan gevşemesine/uzamasına bağlıdır. Bu süre ise genellikle birkaç ay civarındadır.

Doktor Nikolay Serdev’in yöntemi ile yapılan yüz askısında ise elde edilen gerilme ipliğin özelliğinden çok tekniğe bağlıdır; iplik hareketli bir yapıyı sabit bir dokuya doğru kuvvetlice çeker. Burada kullanılan ipliğin özelliğinden çok ipliğin hangi dokulardan geçtiği önemlidir.

Yüz germe ameliyatlarına (cerrahi Face-Lift) baktığımızda ise sadece yanak derisinin gerilmesi hemen tamamen terkedilmiştir. Çünkü yanakta sadece deri gerilirse kısa sürede tekrar gevşeme olur. Bu nedenle yüz germe ameliyatlarında çoğunlukla derinin altındaki SMAS dokusuna da bir işlem yapılır. Çünkü SMAS dokusu hem üstündeki deriyi etkili bir şekilde çeker, hem de sonradan çok daha az gevşeme yapar. Bu sayede yüz germe ameliyatlarının germe etkisi ve etki süresi uzamaktadır.
Serdev’in yüz askısı yöntemi yüz germe ameliyatına benzer prensiplerle modifiye edilerek geliştirildi. Öyle ki askı ipi yanak derisini değil, derinin altındaki SMAS dokusunu yukarıya doğru sabit bir noktaya çekiyor. İpi maksimum gerginlikte olarak düğümleyince yanak derisinin şaşılacak derecede etkili şekilde, oldukça sağlam gerildiği rahatlıkla görülebilir. Kalıcı ve sağlam bir iplikle maksimum gerginlikte yukarıdaki sabit noktaya düğümlenince, yanaklardaki bu lift etkisinin sağlamlığı elle ters tarafa çekmeye verdiği dirençle hissedilebilir. Bu yönteme diğer askılara göre çok daha etkili olmasından dolayı Ultra-Lift adı verildi.
Sadece deriyi çeken yüz askıları en başta bile çok sıkı olamaz, ayrıca birkaç ay sonra deri gevşeyince etkisini kaybeder. İplik tamamen eriyince de hiç etkisi kalmaz. Halbuki Ultra-Lift Yüz Askısı daha derindeki SMAS dokusundan geçtiği için (yüz germe ameliyatlarındaki gibi) etkisi çok daha uzun sürelidir. Ayrıca kullanılan askı ipliği erimeyen kalıcı ipliktir.

Ultra-Lift Yüz Askısı yönteminin ileriye yönelik bir avantajı daha vardır; yıllar içinde dokuların yaşlanması artıp gevşeme olursa, kulak önündeki küçük bir kesiden girilerek ipliğin düğümü bulunur ve kendi üzerinde döndürülüp sıkılaştırılarak askı etkisi kolayca geri kazanılabilir. Askı ipliği erimeyip aynen eskisi gibi kaldığı için böyle bir sıkılaştırma/ayarlama tekrar yapılabilmektedir. İşte bu nedenlerden dolayı Ultra-Lift Yüz Askısı sadece deriyi askılayan yöntemlere göre çok daha avantajlıdır.

Bu yöntem basitçe lokal anesteziyle acı olmadan yapılabiliyor, insanlar hemen ayağa kalkıp yürüyerek evine dönebilir. Deri kesilip atılmadığı için iyileşme süresi oldukça hızlıdır. Erken dönemde sadece yanaklarda minik gamzeler (askının çekintisi) birkaç hafta kalabilir, ki bunlar da kapatıcı makyaj ile gizlenebilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ultra-Lift Yüz Askısı –ameliyatsız Yüz Germe" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Nebil BOZDOĞAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Nebil BOZDOĞAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nebil BOZDOĞAN Fotoğraf
Dr.Nebil BOZDOĞAN
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi13 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Nebil BOZDOĞAN'ın Makaleleri
► Ulthera Ameliyatsız Yüz Germe Dr.Arda KATIRCIOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Ultra-Lift Yüz Askısı –ameliyatsız Yüz Germe' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:21
Top