2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Tantra Tekniği (Düşüncenin, Nefesin ve Meninin Tutulması Formülü)
MAKALE #5552 © Yazan Psk.Mehmet UZUN | Yayın Eylül 2010 | 179,291 Okuyucu ÇOK OKUNUYOR
Tantra Tekniği
Tantrik yazılarda boşalma kontrolünü hedefleyen basit bazı ipuçları ve öneriler vardır. Bu önerileri, “tantra tekniği” adı altında “düşüncenin, nefesin ve meninin tutulması formülü” içinde özetleyebiliriz. Bu formül içinde anlatılmak istenen şey şudur: Boşalmanın yaklaştırdığını fark eden erkek kafasından her türlü düşünceyi siler. Böylece, cinsel ve bedensel tüm duyumları algılayabilecek bir hale gelir. Birleşmeyi düzenli ve uyumlu nefes alıp vererek sürdürürken nefesini tutar. Dilini ağzının içinde yuvarlayarak nefes yolunu tıkamaya çalışır. Dilin bu işlevini kolaylaştırmak için bazı Tantristlerin dilin altındaki deriyi bile kestikleri bilinir. Erkek, meninin akışını durdurmak için, karnını içeri çeker ve penisini de bir miktar dışarı iter. Böylece, uyanıklığın ve mutluluğun en son aşaması diye tanımlayabileceğimiz, ruhsal durum gerçekleştirilmiş olur. İşte tanra tekniği böyle bir ruhsal durumu gerçekleştirmek, ruhsal ve bedensel bütünlüğü sağlamak için yapılan cinsel bir tekniktir.

Tanra tekniği, bir hazırlık dönemini zorunlu kılan ayrıntılı bir tekniktir. Erkeğin boşalmasını kontrol edebilmesi için, zihni ve bedeni üzerinde belirli bir egemenlik kurması gerekir. Onun için, erkekten yoga bilmesi veya uzun süre nefes egzersizleri yapmış olması istenir. Hazırlık döneminde erkeğin tantra tekniği için kendisine eş olarak seçilen kadınla içtenlikli bir yakınlık geliştirmesi de, önkoşullar arasındadır.
Bildiğimiz anlamda erkekte erken boşalmayla sonuçlanan haz saniyelerle sınırlı yüzeysel ve yalancı bir haz duygusudur. Oysa tantra tekniğini öğrenip uygulayabilen erkek için her türlü sınır aşılmıştır. Artık o kimse doğanın sınırsız, bitmez tükenmez gücünü kullanmaktadır. Cinsel gücünün elverdiği kadar değil canının istediği ya da eşinin istediği kadar sık ve uzun sevişebilir. Artık boşalmanın verdiği haz saniyelerle sınırlı değildir. Çünkü erkek boşalmanın verdiği hazza değil, sevişmenin verdiği hazza odaklanmıştır. Boşalmanın hazzı da yalancı değil gerçek bir hazdır, yoğun bir hazdır. Ancak bu yoğun haz kadar sevişmenin verdiği haz da çok önemlidir. Sevişmenin verdiği haz olmadan gerçek haz hissedilemez. Belki de bunu lezzetli bir yemeğin tadına küçük parmakla bakmaya benzetebiliriz.

Tantra tekniğinde asıl sorun, boşalmayı önlemek için erkeğin aşk kaslarını nasıl kullanabileceğini öğrenmesidir. Makat, yumurtalıklar ve kasıkları çevreleyen kaslara aşk kasları adı verilir. Erken boşalmanın önemli faktörlerinden birisi aşk kasları adını verdiğimiz PC kaslarıdır. Bu kaslar işerken işemeyi yarıda kesen, idrar akışının kontrol edilmesine yardımcı olan kaslardır. Ayrıca makatı (anüs) kapatırken kullanılan ve mastürbasyon yaparken sert haldeyken penisi yukarı doğru çekmeye yarayan kaslardır. Aşk kasları boşalmadan sorumlu olan iç cinsel organların bulunduğu alanın etrafındadır. Bu kaslar kasıldığında meni kesecikleri (vesicula seminalis, idrar torbasının arka yüzü ile rektum arasında simetrik iki bezdir, salgısı spermlerin beslenmesi için gerekli maddeleri içerir) ve idrar yollarınıza baskı uygular ve sıkıştırır. Özellikle, erkek bilinçli olarak aşk kaslarını kasarak, boşalmanın akışını engellemeye yardımcı olacak şekilde idrar yolunun çevresinde baskı yaratabilir. Planlı bir şekilde aşk kaslarını gevşeterek, onları boşalma sürecini başlatan ritmik kasılmaları başlatmaktan alıkoyarak aynı zamanda boşalmadan sorumlu kasları da gevşetebilir. Daha da önemlisi, aşk kaslarını kasıp gevşetmek erkeğe cinsel aktivite esnasında heyecan düzeyinizi etkili bir şekilde azaltması için fonksiyonel bir mekanizma sunar.

Tantra tekniğini öğrenen bir erkek boşalma duygusunun içine ilk düştüğü an olan plato noktasına (8 noktası) yaklaşınca karnını içeri çekerek aşk kaslarını kasar ve böylelikle boşalmayı geriletir. Yani erkek karnını içeri çekerek kasarken penisi, baş bölümü vajinada kalacak kadar dışarı çeker. Bir yandan ayak ayalarıyla bir yay yaparcasına ayaklarını aşağı doğru uzatarak gerer, yumruklarını ve dişlerini sıkar, ensesini kasar, dilini geriye doğru yuvarlayarak diliyle nefes borusunu tıkamaya çalışır. Nefesini tutar ve yeniden boşalma denetimini kazanıp tehlikeli durumu geçiştirene kadar bu durumda bekler. Tantra tekniğini öğrenen bir erkek bu alanda deneyim kazandıkça yukarda açıkladığımız biçimde bir bedensel çabaya gerek olmadan yalnızca hafifçe penisi dışarı ve karnını içeri çekerek bu denetimi sağlamayı başarabilir. Erkek plato noktası aşılıp yeniden sevişmeye başladığı zaman haz düzeyinde bir çoğalma olduğunu duyumsayacaktır. Her duraktan sonra yeniden sevişmeye başladığında haz düzeyinde belirli bir artış olduğunu gözlemleyecektir. Böylece birçok kez boşalma önlendikten sonra sürekli ve yoğun bir boşalma yaşantısına geçilmiş olur.

Aşk kaslarını güçlendirme egzersizleri
1-Kilitleme egzersizi
Aşk kaslarını güçlendirecek egzersizler konusu oldukça geniş ve ayrıntılı bir konudur. En önemli ve etkili egzersizlerden birisi kilitleme egzersizidir. Bu egzersiz her gün düzenli olarak yapılmalıdır. Erkek ayaklarını bir omuz genişliği kadar açar ve tabanlarını bir vantuz gibi iyice yere yapıştırır. Dizlerinizi hafifçe bükerek sırtının dik durmasını sağlar. Ellerini yumruk yapıp ve yumduğu parmaklarını yukarı bakar durumda yumruklarını kasıklarının önüne getirir. Derin bir nefes alır, aşk kaslarını iyice sıkıştırır. Karnını içine çekerek aşk kaslarını iyice kasar. Bu kasılma sırasında makatı ve cinsellik organlarını içine çeker. Ensesini kasarak kendini adeta kilitler bir duruma sokar. Dilini ağzının içinde yuvarlayarak üst damağına yapıştırır. Yumruklarını ve dişlerini sıkar. Bir süre nefesini tutar, sonra kendini gevşetip nefesini verir. Bu egzersizi erkek her defasında 3-5 defa tekrarlamalıdır. Bir iki haftalık bir çalışmadan sonra, erkek nefes alıp karnını içeri çektiği zaman kas kasılması sonucu penisini aşağı yukarı oynattığını hissetmeye başlayacaktır. Bu nedenle erkeğin kilitleme egzersizine az da olsa bir zaman ayırması gerekecektir.
2-İdrar tutup bırakma egzersizi
Erkek işerken topuklarını havaya kaldırarak ayak parmaklarının üstünde durur ve bir yandan da sırtını ve belini dik tutacak biçimde dizlerini büker. Dengesini sağlamak için bir elinle duvara tutunabilir. Bu sırada erkek aşk kaslarını ve dişlerini sıkar. Daha çabuk işemesine yardımcı olacak şekilde karnını içeri çekerek aşk kaslarını iyice kasabilir. Erkek işemeye başladıktan sonra aşk kaslarının yardımıyla işemeyi durdurmayı sonra gene işemeyi denemelidir. Bu sırada erkek idrarını tutarken “aşk kaslarının hâkimi benim, bana itaat edeceksin, ben ne dersem onu yapacaksın” diyerek kendi kendine telkin vermelidir.
İdrar tutup bırakma egzersizleri ile erkek aşk kaslarını yeterince güçlendirebilir. Bu egzersiz aynı zamanda insanın cinsel yaşamında çok büyük bir etkinliği olan böbrekleri de güçlendirmektedir. Bu egzersizden erken boşalmanın yanında iktidarsızlık tedavisinde de yararlanılabilir.
3-Kegel egzersizleri
Erkek aşk kaslarını alıştırmak için, derin bir nefes alıp, makatını içeri çeker ve sıkıca kapatır. Bu aşk kaslarını kasacaktır. Bu kası gevşetmek için, erkek yavaşça nefes vermeli ve aynı anda makatını iterek açılmasını sağlamalıdır. Bu aşk kası alıştırmalarını erkek araba sürerken ya da TV seyrederken yapabilir.
Aşk kaslarını kontrol etme egzersizleri adını verdiğimiz kegel egzersizlerini sık sık yapmak boşalma kontrolünde çok önemli bir rol oynar. Bu egzersizlerle aşk kaslarını güçlü bir biçimde kasıp ve gevşetmeyi öğrenen erkek boşalmanın yaklaştığını hissedip bunu ertelemeyi öğrenebilir. Kegel egzersizleri her zaman ve her yerde yapılabilir. Bu egzersizleri sık yapan erkek hem kasıklarındaki duyarlılığı daha iyi fark etmeyi öğrenir, hem de erken boşalmayı engelleyecek bir yetenek kazanır. Bu amaçla erkek penisini sıkıp bırakır, sıkıp bırakır. Penis sertleştiği zaman bu egzersizin yapılması daha iyi olur. Çünkü aşk kasları sıkıldığında penis başı büyür, bırakıldığında ise penis başı küçülür. Böylece aşk kaslarını kontrol etmeyi öğrenen erkek boşalma hissi geldiği an, meninin çıkmasına izin vermez.
Erkek aşk kaslarını kasar ve 5 saniye öyle tutar, daha sonra bilinçli olarak duyumlarına odaklanırken 10 saniyede kası yavaşça gevşetir. Bunu bir süre 10 defa yapar, kasma 5 saniye, gevşetme 10 saniye olmalıdır. Erkek bu seti yani aşk kaslarını 10 defa kasma ve gevşetmeyi, gün içinde en az 10 farklı zamanda yapmalıdır. İlk zamanlar kasmak ve 5 saniye tutmak zor gelebilir, ancak erkek yapabildiği kadar yapmaya çalışmalıdır. Artık kolayca yapabildiğinde, bir sonraki alıştırmaya geçebilir. Bu alıştırma aşk kaslarındaki duyumlar üzerinde erkeğin farkındalığını ve bilinçli kontrolünüzü arttıracaktır. Erkek artık sadece kasıp gevşetmek yerine, egzersizi çeşitlendirebilir. 1‘den 10’a kadar bir çizgi hayal eder. 3 noktası vardır, bunlar; 1 (gevşeme), 5 (orta) ve 10 (kasma). Örneğin, aşk kaslarını 10’a kadar kasar, 5 saniye tutar, sonra 1’e döner 5 saniye durur, sonra 5’e kadar kasar 5 saniye tutar ve daha sonra 1’e kadar gevşetir. Erkek bu alıştırmayı da artık kendine kolay gelmeye başlayana kadar yapmalıdır. Erkek bir kere öğrendikten sonra, 3 durma noktasını 5’e çıkarabilir, (10–1–5–1–7–1–3–1) bu yeterli olacaktır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Tantra Tekniği (Düşüncenin, Nefesin ve Meninin Tutulması Formülü)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Mehmet UZUN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Mehmet UZUN'un izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     39 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet UZUN Fotoğraf
Psk.Mehmet UZUN
Yurtdışı
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Mehmet UZUN'un Makaleleri
► Tantra Öğretisi Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Başarının Formülü Çalışmaktır. Psk.Dnş.Alpaslan YURTSEVER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Tantra Tekniği (Düşüncenin, Nefesin ve Meninin Tutulması Formülü)' başlığıyla benzeşen toplam 26 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Cinsel Sapkınlıklar Eylül 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:17
Top