2007'den Bugüne 92,325 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Pedagojik Oyun Grubu
YAZI #1512 © Yazan Psk.Dnş.Candan ERGİN | Yayın Eylül 2012
**Pedagojik Oyun Grubu ne kadar sıklıkla toplanamakta?
Oyun grubumuz ebeveynlerle birlikte belirlenen hafta içi bir gün ve bir saatte toplanmaktadır.

**Grup ne kadar süremekte?
Grup 1 saat sürmektedir. İlk 30 dk.lık bölümü uzman tarafından belirlenen ve önceden annelere bildirilen oyucaklarla oyun olarak düzenlenmiştir. İ
kinci 30dk.lık bölümde danışman tarafından annelere geri bildirim gerçekleştirilmektir.
Grubun ihtiyacına bağlı olarak toplam 12 – 22 oturum sürmektedir.

**Grup kaç kişilik?
En az iki en çok altı anne bebek(çocuk) çifti kabul edilebilir. İhtiyaca göre ikinci bir grup daha açılabilmektedir.

**Pedagojik Oyun Grubu aylık ödemesi ne kadar?
Her grup oturumu 50 tl olarak belirlenmiş olup dört oturum için 200 tl grup başlarken ödenmektedir.

**Pedagojik Oyun Grubu nedir?
Sözlük anlamı ‘’ eğitim bilimi ‘’ olan Pedagoji günümüzde daha çok çocuk ruh sağlığı ve eğitimi anlamında kullanılmaktadır. Merkezimizde çocuk ruh sağlığı ve eğitimi alanında çalışan psikolojik danışman tarafından yönetilecek bir oyun grubu oluşturulacaktır.
Kişilik ve beyin gelişiminin en hızlı olduğu 0-3 yaş dönemini ne kadar uyaran çeşitliliği ile zenginleştirirsek o kadar ileriki yaşlarda sonuçlarını görebilmekteyiz. Psikolojik danışma sürecinde destek almak için danışma merkezlerine başvuran danışanlarımızın yaşadıkları problemleri anlamlandırırken bu yaş dönemine değinmeyen çok az uzman ve psikolojik yaklaşım vardır. Bu dönemde bebeğe (çocuğa) karşı tutumları en iyi anlamamızı sağlayan yöntem, seçilen oyunlar ve oyunlarda gözlemlenen diyaloglardır.
Yaygın tanımıyla bilinen oyun grubu temasından farklı olarak bu gruba farklı yaş düzeyleri dahil olabilmektedir. ‘’0-3 yaş anneli bebek-çocuk oyun grubu’’ oluşturularak çocukların hem oyun ihtiyacı karşılanmaya çalışılmakta hem de ebeveynleri bu sürece dahil ederek aile danışmanlığı hizmeti sağlanmaktadır.
Annenin olduğu bir grupta bebek(çocuk) dayanması çok güç olan ayrılık sancısını yaşamadan hem kendine olan güvenini hem de diğerlerine karşı duyulan güveni pekiştirmektedir.

**Diğer oyun gruplarından farkı nedir?

1. Grupta hem bebeğin(çocuğun) seçilen oyuna-oyuncağa karşı tutumunun hem de ebeveynin tutumunun uzman tarafından değerlendirilmesi sağlanmaktadır.

2. Uzmanlar tarafından bu yaş aralığında en önem verilen konu anne-bebek(çocuk) arasında kurulan güvenli bağlanma ilişkisidir. Bu ilişkinin ebeveynlere ve bebeklere(çocuklara) sosyalleşme imkanı sunan oyun grubunda gözlenmesi ve aile danışma hizmeti verilmesi ailelere her iki ihtiyaç için ayrı zaman ve bütçe ayırmaktan kurtarmaktadır.

3. Ebeveynler bebeklerinin(çocuklarının) gelişimleri ve ruh sağlıkları hakkında bilgi edinmekte diğer ebeveynlerle bir araya gelerek günlük paylaşımlarına destek olmak amacıyla ortamlar ve eğitimler sağlamaktadır.

4. Doğru oyun ve doğru oyuncak seçimi nasıl yapılır, yaşayarak görmektedirler.

5. Bu grupta öğretmen, psikolojik danışmanın süpervizörlüğünde annelerin kendi olacaktır.

6. Gruptaki annelerle birlikte alınan karar doğrultusunda ayda bir kez oyun grubu babalarla toplanmaktır.

7. Grup devam ederken her bebeğin(çocuğun) kendi evinde bir kez grup çalışması yapılır. Çünkü 3 yaşına kadar çocuklar kendi mekanlarında kendilerini daha rahat hissederler. Bu yöntem Ottawa’da uygulanmaya devam edilmiş olup henüz oyun ülkemizdeki oyun gruplarında yaygınlık kazanmamıştır

8. Grubun ilk gününde bebek(çocuk) uzman tarafından teste alınır ve aile ile bir ön görüşme yapılarak bebeğin(çocuğun) gruba uygunluğuna karar verilir.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Candan ERGİN Fotoğraf
Psk.Dnş.Candan ERGİN
İzmir
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Candan ERGİN'in Makaleleri
► Grup Terapisinde Grubu İncelemek Psk.Gamze ÖZCAN
► Çocuklarda Oyun Kavramı ve Oyun Terapisi Psk.İlayda ÇEVİRİCİ YENİGÜN
► Oyun Terapisi Psk.Bahattin MOLLAMAHMUTOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Pedagojik Oyun Grubu' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:33
Top