2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ağrı Bandı
YAZI #1557 © Yazan Fzt.Süleyman YILMAZ | Yayın Kasım 2012
Elastik bant 1970 li yıllarda kullanılmaya başlandı ve zamanla birçok hastada kullanımı yaygınlaştı.Yıllar yılı hastaların problemlerinde destekleyici tedavi metodu olarak kullanılsada ilerleyen dönemlerde etkinligi kanıtlandı.
Kısaca elstik bantın özelliginden bahsedeyim.Elastik bant hafif yapışkan ve adı üzerinde elstik özellige sahip olması ve deriye benzer özellik taşıması ile diger bentlardan farklıdır.Hiçbir kimyasal içermez allerji riski yoktur.Gözenekli yapısı ile cildin havalanmasına imkan tanır.Birçok agrılı durumda ve ortopedik ve nörölojik durumlarda kullanılr.
Elastik bant uygulaması ile birlikte bir çok klinik araştırmalarda eklem ağrılarının çogunlukla eklemi çevreleyen kas ve miyofacial dokunun normal yapısını kaybetmesi sonucu ortaya çıktıgı sonucuna ualşılmıştır.Kaslarda çeşitli sebeplerden oluşan inflamasyon şişkinlik ve spazm cilt ile kas arasındaki boşlugun daralmasına sebep olmaktadır.Boşlugun azalması lenfatik sıvı akışının azalmasına ve ağrı reseptorlerinin uyarılmasına sebep olur.Taping metodu ile cilt dokusu yukarı dogru çekilerek cilt ile kas arasındaki boşluk arttırılıp agrısız hareket imkanı sağlanmaktadır.Böylece iyileşme mekanizması hızlandırılmaktadır.Elastik bandın en büyük özelligi ağrıyı kesmek ve hareket kabiliyetini arttırmak olarak söyleyeiliriz.Peki hangi durumlarda ve hangi rahatsızlıklarda elastik bandı uygulayabiliriz.
Tüm ağrılı durumlarda uygulayabiliriz.Bel fıtıgı,boyun fıtıgı,boyun düzleşmesi,sinir sıkışmaları,diz kireçlenmesi,menisküs ve bağ yaralanmaları,kalça rahatsızlıklarında kesinlikle rahatlıkla uygulayabiliriz.
Unutulmamalıdırki elastik bantlama tek başına bir tedavi metodu degildir.Alltta yatan patoloji düzeltilmeden tam bir iyileşme sağlamak mümkün olmayacaktır.Özellikle bel ve boyun fıtıklarında be boyun düzleşmesinde MANUEL TERAPİ ile birlikte uygulanması oldukça faydalı olacaktır.Tam bir iyileşme için kombine tedavi şarttır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fzt.Süleyman YILMAZ'ın Makale ve Yazıları
► Ağrı Bandı Kinesiotape Fzt.Sedat BAYRAK
► Ağrı ve Tedavisi Dr.Kenan KIBICI
► Covid 19 Pandemisi ve Ağrı Dr.İlker SOLMAZ
► Nöropatik Ağrı Nedir? Prof.Dr.Orhan ŞEN
► Sinüzit ve Üst Dişlerde Ağrı Op.Dr.Bahadır BAYKAL
► Gebelikte Ağrı Kesici Kulanımı Prof.Dr.İlker GÜNYELİ
► Ağrı Tedavisinde Kuru İğne Tedavisi Prof.Dr.Burhanettin ULUDAĞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Ağrı Bandı' başlığıyla benzeşen toplam 25 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Manuel Terapi Kasım 2012
◊ Kuru İğne Tedavisi Kasım 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:42
Top