2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Alkali Beslenme ile Daha Hafif Diyet
YAZI #4670 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
Diyet yaparken karşılaşılan en zor durumlar, hem tüketilecek gıdanın kolay temin edilememesi he de yapılan diyetin uygulanabilir olmamasıdır. Uygulanacak bir diyet programının mutlaka kolay ve hafif olması tercih edilmelidir. Diyet uygulayacak kişiler eğer uygulaması kolay bir diyet programına sahip olabilirlerse, hem ekonomik hem bedeni hem de psikolojik bir yük oluşturmadan istedikleri amaçlara ulaşabilirler.

Gün içerisinde tüketilen içeceklerden çay, kahve ve özellikle gazlı içecekler (ki bunlar içerisinde en başta gelen kola) asidik olarak 2.8 pH değerine sahiptirler ve kanımızı asidik hale getirirler. Vücudumuz bu asidik ortamın zararlarından korunmak için kendini koruma sistemlerini devreye sokar. Sonrasında da vücut içerisinde bulunan Hidrojen moleküllerini, bizim anlayacağımız manasıyla şekeri yağa dönüştürerek depolama alanları olan göbek bölgesinden başlayarak diğer bölgelere de yağ depolamaya başlar.
İster adına Maranki diyeti deyin ya da isterse taş devri diyeti adı ne olursa olsun yapılan diyetlerin bir tek ortak noktası vardır o da vücuttaki serbest haldeki hidrojen molekül miktarını azaltarak yağ oluşumunun önüne geçmek ve vücudun su için kendi yağ dokusunu harcamasını sağlamaktır.

Alkali Beslenmede Suyun pH Değerinin Önemi

Vücudunuza aldığınız suyun pH özelliğine dikkat ederek bile yapmış olduğunuz diyetin çok daha hızlı ve etkili olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için sadece marketlerden aldığınız su şişelerinin üzerinde yazılı pH miktarını kotrol etmeniz bile yeterli olacaktır. Alacağınız suyun pH değerinin mutlaka 7.4’ün üzerinde olmasına yani alkali su olmasına dikkat etmelisiniz. Böylece diyetinizi daha etkili bir hale getirebilirsiniz.

Vücudunuz özellikle akşam yemeğinde aldığınız hidrojen moleküllerini yağa dönüştürme eğiliminde olduğu da unutulmamalıdır. Bu nedenle de kendinize mutlaka diyet akşam yemeği hazırlamalısınız. Vücudunuzun biyolojik saati, güneş battıktan sonra daha az hareket olacağı prensibine göre ayarlı olduğundan güneş battıktan sonra alacağınız özellikle şeker katkılı gıdalar sizin tüm zayıflama çabalarınızı boşa çıkartacaktır. Diyetinizin etkili olması için haftada bir akşam öğünü yenilmemesi de tedbirlerden biri olabilecektir.
Sağlıklı yaşam alışkanlığınızın belirlenmesi ve alkali diyet hakkında daha detaylı bilgi ve yardım almak için Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezinde bulunan uzman diyetisyenlerimiz ile görüşelirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Ramazan'da Beslenme ve Diyet Dyt.Yunus Emre UZUN
► Beslenme ve Diyet Hataları Dyt.Berrin YİĞİT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Alkali Beslenme ile Daha Hafif Diyet' başlığıyla benzeşen toplam 72 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:07
Top