2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



"Gelecekte Ne Yapmak Istedigimi Bilmiyorum"
YAZI #4793 © Yazan Uzm.Psk.Berkay ATEŞ | Yayın Mayıs 2018
Ve bu size çok çaresiz hissettiriyor değil mi?
Peki şöyle yapalım. Bundan önce cevap verilmesi gereken daha basit soruları bir belirleyelim.

1) Neler yapmaktan hoşlanıyorum?
2) İlgi alanlarım neler?

Önce, neler yapmayı seviyor olduğumuzun cevabını verebilirsek, gelecekte neler yapmak istediğimizi daha somut ve basit bir şekilde değerlendirebiliriz. Şuan okuyor olduğunuz alan/yapıyor olduğunuz iş, ilgi alanlarınızla ne kadar örtüşüyor?

Örnek üzerinden gidelim.
Psikolojiye ilgi duyuyor olup bölümünüz ve mesleğiniz gereği psikolojiden uzak bir yerlerde olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz. Peki gerçekten öyle mi? "Isletme okuyorum ama psikoloji ile ilgili konular hoşuma gidiyor" dediğinizi varsayalım. Bu iki alanın hiçbir ortak noktada buluşamayacagini mı düşünüyorsunuz? Peki bunu ne zaman derinlemesine analiz ettiniz? Oysa ki işletme bitirip Psikoloji alanıyla kendi mesleki bilgilerini birleştirerek, işini daha fazla severek yürüten bir çok uzman var.
Önce, neyi yapmak istediğinizi belirleyin. Sonra hangi alanda kuvvetli olduğunuzu ve neyi iyi yaptığınızı keşfedin. Sonrasında bu iki alanın birlesebilmesi adına bir beyin fırtınası yapın.
Yapmayı sevdiğiniz aktiviteyi uzmanlık alanınızla harmanlayarak gelecekte ne yapmak istediğinize daha sağlıklı yaklaşabilirsiniz.
Unutmayın! Severek yaptığınız iş, size büyük ihtimalle mesleki başarı ve mutluluğu getirecektir. Hobiniz ile uzmanlık alanınızı birleştirmeyi deneyin veya bunu hayal edin. Gelecekte ne yapmak istediğinizi keşfetmeye başlayacaksınız.

Yapmayı sevmiyor olduğunuz alanda kalmak, kaderiniz değil. Her zaman bir çıkış yolu var. Kendi başınıza bulamamış olmanız, gelecekte ne yapmak istediğinize karar verememiş olmanız, gelecekte paranızı sevdiğiniz alandan kazanamamanız için gerekçe olamaz.

Bu konuda objektif bir bakış açısına ihtiyaç duyduğunuzda bir ruh sağlığı profesyonelinden destek istemeyi ihmal etmeyin.

Daha mutlu bir gelecek hayal değil.
Sevgiler.

Uzman Klinik Psikolog Berkay Ateş
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Berkay ATEŞ Fotoğraf
Uzm.Psk.Berkay ATEŞ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Berkay ATEŞ'in Yazıları
► Annelik Yapmak Mı,anne Olmak mı? Psk.Gülten İKİZOĞLU
► Kekemelik Nedir, Ne Yapmak Gerekir? Psk.Hayriye ÖZCAN
► "Anne" Olmadan Annelik Yapmak: Üvey Anneler Psk.Bilgen SAĞ TINARLIOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında '"Gelecekte Ne Yapmak Istedigimi Bilmiyorum"' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ "Her Şeyi Erteliyorum" Mayıs 2018
◊ "Insanlar Çok Kıskanç" Mayıs 2018
◊ "Hayatım Çok Sıkıcı" Mayıs 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:42
Top