2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İstismar ve Tecavüz Haberlerinin Arttığı Bu Günlerde
YAZI #4882 © Yazan Meltem VARAN | Yayın Temmuz 2018
İstismar ve Tecavüz Haberlerinin Arttığı Bu Günlerde;
Şiddetin kişiden kişiye aktarılarak yaşamımızın içinde büyüdüğü ve hepimizi canavarlaştırdığı bu günlerde yapılacak ilk adım birbirimize hoşgörü göstermek, gülümsemek ve sevgiyi sakınmamak olmalı.. Bu masumların yaşadığını başka canların yaşamaması içinde yasalar ve devlet politikaları edinmek şart.. Yeterli gelecek mi! Gelmeyecek! asla yeterli gelmeyecek. Biz kendi çocuklarımıza sevgiyi ve kendi dışındakileri sevmeyi öğretemezsek asla değişen bir şey olmayacak... Bu zamanın annelerinde gördüğüm bir anektodu aktarmak gerekirse; herkes en başarılı kendi çocuğu, en dokunulmaz kendi çocuğu olsun istemekte bu kadar bireysellikle de sevgiden saygıdan bahsetmek ne mümkün.. hep almayı, koşulsuz kazanmayı öğrenen çocuk bunu vermesini öğrenemez.. bir daha nefretle işlenmiş suçları yaşamamak için hepimiz iğneyi çuvaldızdan önce kullanalım.. Yargılamadan önce bir başkasını ellerimize bakalım.. Hepimiz biraz kirliyiz bu konuda. Çocuğumuza mahremiyeti öğretmeyerek, çocuğumuza iyi dokunma, kötü dokunma, yardım isteme ve red etmeyi öğretmeyerek, sadece
başarılı olmasını isteyerek.. Değişmek zorundayız daha fazla insanın sevgisizliği ve şiddetin mağduru olmaması için, bir sonraki mağdurlardan biri olmamak için. Güzel günler yaşayalım yarınlarda hepberaberce..
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Meltem VARAN Fotoğraf
Meltem VARAN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Çocuk Gelişimi Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Meltem VARAN'ın Makale ve Yazıları
► Tecavüz Psk.Nezahat BEDİR
► Cinsel İstismar Psk.Arzu BEYRİBEY
► Çocuk ve İstismar Psk.Eyüp TUNAHAN
► Cinsel İstismar Psk.Fatma EFE
► Duygusal İstismar Psk.Özlem AKKEL
► İhmal ve İstismar Psk.Sevda ACAR
► İstismar ve Etkileri Dr.Psk.Fatih SÖNMEZ
► Çocuklukta İhmal ve İstismar Psk.Şule SABIR TANRIÖVER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'İstismar ve Tecavüz Haberlerinin Arttığı Bu Günlerde' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:34
Top