2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Depresyon
YAZI #4998 © Yazan Sinem SAYIŞMAN | Yayın Eylül 2018
DEPRESYON
Depresyon günümüzde çok fazla duyulan bir terim haline geldi fakat toplum olarak depresyonu yanlış biliyoruz. Hüzün ile depresyonu karıştırmamalıyız. Depresyon günlük hayatta karşılaştığımız zorluklar neticesinde kendimizi kötü hissetmemiz ve hüzünlü bir halde olmamız değildir. Aynı zamanda gün içinde yaşadığımız sorunlardan kaynaklı olarak duygularımızın günlük ya da anlık değişmesi olarak da adlandırmamalıyız. Depresyon tanımını koyabilmemiz için duygu ve davranışlarımızda en az iki hafta süreklilik olması gerek.
Peki Depresyon belirtileri nelerdir;
Öncelikle günlük hayatımızı etkileyen bir hal olmalı,
Hayatımız da her zaman yaptığımız şeylerden zevk almamızı sağlamalı,
Yoğun sıkıntı hali içinde olmamız,
Yorgunluk hali, iştahsızlık ve vücudun tüm işlemini etkileyen bir durum halidir.
Sürekli geçmişte yaşamak, kendini suçlamak depresyonun en önemli belirtileridir.
Depresyon durduk yere ortaya çıkmaz. Duygularını hep içine atan insanlarda genel olarak görülür. Haddinden fazla üzerinize yük almak ve kendinizi zorlamak da depresyona götüren nedenler arasındadır. Depresyona sahip kişiler aşırı derecede kendini eleştiren kişilerdir. Bu sebepten ötürü mükemmeliyetçi olan kişilerde de görülme olasılığı yüksektir. Duygudurum bozukluğu olan kişiler de depresyona yakalanma olasılığı daha yüksektir.
Peki, iyileşme yolu nasıl sağlanabilir;
İlk adım “Depresyonun” hayatınızın bir parçası haline gelmesine izin vermemekle başlamak olmalıdır. Depresyonda kendinizi güçlü hissettirecek en önemli şey kendinize karşı değerli olduğunuzu hissetmektir. Bu değeri daha fazla artırmak için neler yapabilirsiniz? Yeteneğinizi veya isteklerinizi göz önüne alarak bir hedef belirleyiniz, daha sonra bu hedeflere ulaşmak için neler yapabilirsiniz ve bunları bir kâğıt da listeleyin. Kendinizi yorgun hissetmeniz cesaretinizi kırmasın.
İkinci adım depresyona girmeden önce hayatınızın nasıl olduğunu düşünün. Orada mutlu zamanlarınıza odaklanın. Mutlu, huzurlu geçirdiğiniz zamanları şuanda da yaşayabilirsiniz bunu düşünün.
Üçüncü adım kendinizi kesinlikle eleştirmeyin. Günlük hayatınızda yaşayabileceğiniz sorunların sizin üzerinizdeki etkisini azaltmak için olumlu düşünmeye telkin edin kendinizi.
Dördüncü olarak her gün yürüyüş yapın. Yürüyüş ruha ve size çok iyi gelecektir.
Ve en son olarak her gün bir diğerinden daha iyi olacağınızı düşünün.
PSK. DANIŞMAN SİNEM SAYIŞMAN
MYLİFE DANIŞMANLIK 05061439586
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Sinem SAYIŞMAN Fotoğraf
Sinem SAYIŞMAN
İstanbul
Psikoloji Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Sinem SAYIŞMAN'ın Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Depresyon' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:12
Top