2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



G Noktası
YAZI #5181 © Yazan Serkan ÖZCAN | Yayın Kasım 2018
İlk defa 1950 yılında jinekolog bilim adamı Dr.Ernest Grafenberg tarafından “Internatıonal Journal of Sexology” isimli dergide yayımlanmış bir makalede kadınlardaki vajina ön duvarında bulunan hassas bir bölgeden bahsedilmekteydi. Daha sonra 1982 yılında Alive Kahn Ladas tarafından bu bölgeye yeniden işaret edilerek, bahseden ilk kişinin ismine atfen bu noktaya “Grafenberg noktası” veya kısaltılmış olarak “G noktası(G Spot)” ismi verilmiştir.
Kadınların çoğunda cinsellik adına en duyarlı yer klitoristir ve en güçlü orgazm bu bölgenin uyarılmasıyla ortaya çıkar. Kadının cinsel olarak diğer duyarlı bölgeleri memeler, meme uçları, labiumlar(dudaklar) ve vajinadır. G noktası ise vajinanın en duyarlı bölgesidir ve kadınların birçoğu bu noktadan vajinanın diğer bölümlerine oranla daha fazla zevk alırlar.
G noktası birkaç santim büyüklüğündedir ve bu bölgeden cinsel ilişki sırasında PDE-5 adlı bir protein salgılanır. Bu nedenle “PDE-5 Protein Salgısı” fazla ve Skene Guddesi ise büyük olan kadınlar daha kolay orgazm olurlar.
G noktası vajinanın tavanında değil tavanının içinde yer alır. Vajinal girişten yaklaşık 3-4 cm içeride, üst duvarda, idrar kanalının hemen komşuluğunda erkekteki prostat bezine benzer şekilde sıvı üreten “skene bezleri” ve kasılma özelliği taşıyan erkektil doku bulunmaktadır. İşte bu dokuya G noktası adı verilir ve uyarılması sonrasında salgısının artışı ile birlikte uyarılma gerçekleşmektedir. Skene bezleri erkekteki prostat bezi gibi idrar kanalını(üretra) çevrelemektedir. Sonuçta, meşhur zevkin kaynağı vajina üst duvarı değil, bu bezler ve bezlerin kanal kısımlarıdır.
Cinsel ilişki öncesi G noktasının uyarılması hormonal metabolizmayı hareketlendirir, beyinde yoğun bir cinsellik yaşanmasına neden olur, kalp atım hızında artma, sıcaklık duygusu ve solunumun hızlanması gözlenir. İyi ve kaliteli bir orgazmın arkasında sabır, anlayış ve uyum kadar G noktasının uyarılması da yatmaktadır.
Kadınlardaki gibi erkeklerde de bir “G noktası” vardır. Anüsün 3-5 cm içinde ve penisle anüs arasındaki bu bölge son derece duyarlıdır. Hatta bazı erkekler sadece bu bölgelerinin uyarılmasıyla bile orgazm olabilirler.
Nasıl Bir Histir?
G noktasının cinsel ilişki sırasında aralıksız olarak uyarılması ile öncelikle bir idrar hissi oluşur ve uyarılma devam ettiği sürece bu his zevke dönüşmektedir. Cinsel uyarılma olmaksızın sadece G noktasının uyarılması ile bir kadının orgazm olması mümkün görünmezken öte yandan bir kadın elle uyarılma olmaksızın yalnızca zihninde hayal kurarak dahi orgazma ulaşabilir. Unutmamak gerekir ki “en büyük ve en önemli” cinsel organımız beynimizdir.

G Shot İşlemi
Günümüzde hyaluronik asit ve yağ enjeksiyonu ile G noktası büyütme(G Shot) işlemi yapılabilmektedir. Bu uygulama cerrahi bir işlem olmamakla beraber, riskleri yok denecek kadar azdır.

Kaynaklar:
•CİSED Cinsel Terapi Eğitimi Ders Notları/Dr.Cem Keçe
•Cinsel Terapi Sistemik Seks Terapisi/Gerald R. Weeks, Katherine M. Hertlein , Nancy Gambescia
•Cinsel Terapi/Helen Singer Kaplan
•Cinsel Terapi/ Irvin D. Yalom, Randolph S. Charlton
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Serkan ÖZCAN Fotoğraf
Serkan ÖZCAN
Aydın (Online hizmet de veriyor)
Sosyal Hizmet Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Serkan ÖZCAN'ın Makaleleri
► Eşlerarası Sorunun Temel Noktası Psk.Fatma ÇAKIR ÇALIŞKAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'G Noktası' başlığıyla benzeşen toplam 6 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:28
Top