2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Oral Seks-Ağız Yoluyla Cinsel İlişki
MAKALE #20048 © Yazan Serkan ÖZCAN | Yayın Kasım 2018 | 7,256 Okuyucu
Oral seksin geçmişi insanlık tarihi kadar eskidir. Eski duvar kabartmalarında, resimlerde ve birçok tarihi eserde bu teknik resmedilmiştir.
Bir kişinin cinsel organlarıyla diğer kişinin ağzı arasındaki temastan meydana gelen ve haz veren bir ilişki olan oral seks; bakireliğin korunması ve gebeliğe neden olmaması yüzünden çiftler tarafından rahatlıkla kullanılsa da sağlıklı ve mutlu bir cinsel ilişkiye tercih edilmemelidir.
Oral seks günümüzde normal cinselliğin sınırları içinde kabul edilmektedir. Hem cinsel ilişki öncesi aşk oyunlarının bir parçası olarak, hem de başlı başına bir cinsel etkinlik olarak uygulanabilen oral seks, insanların en çok zevk aldığı cinsel etkinlikler arasında yer almaktadır. Çiftler düzenli oral seks yaparak birbirlerine daha fazla zevk veren pozisyonları keşfedip geliştirebilirler. Ayrıca sık oral seks yapılan kadınlar ve erkekler daha geç ve kaliteli boşalabilirler.
Oral sekste dikkat edilmesi gereken husus, dişlerin penise veya vajene acı veya zarar vermemesidir. Ayrıca kesinlikle yeterli temizlik olmalıdır. Hem cinsel organlar hem de ağız mikrop almak için uygun bölgeler olduğu için, cinsel organların özel salgılarında cinsel yolla bulaşan hastalıkların mikropları bulunabilir. Özellikle ağızdaki yaralar, iltihaplı diş etleri ve dişler mikropların kana ulaşması için daha uygun ortamlar yaratabilir.

Oral Seks Gerçekleri
•Oral seks kesinlikle bir cinsel anomali veya sapıklık değildir.
•Gerekli temizliğe dikkat ettikten sonra oral seks iğrenç olarak yorumlanmamalıdır.
•Kadının erkek cinsel organlarını ağzıyla uyarması, yalaması veya öpmesi anlamına gelen "fellatio" kelimesi emmek fiilinden türemiştir.
•Erkeğin kadın cinsel organını ağzıyla uyarması veya yalaması anlamına gelen "cunnilingus" kelimesi de vajen dudaklarını yalamak fiilinden türemiştir.
•Erkeklerin çoğu penislerinin emilmesinden hoşlanırken kadınların çok az bir kısmı erkekleri bu şekilde uyarmaktan hoşlanır.
•Erkeğin özellikle penis başı öpmeye, yalanmaya veya emilmeye çok duyarlıdır. Kadının ise özellikle klitorisi öpmeye, yalamaya ve emmeye aşırı derecede duyarlıdır.
•Erkeğin erken boşaldığı durumlarda veya penisin sertliğini kaybedip ilişkiye devam edemediği zamanlarda kadını oral seks yaparak boşaltabilir.
•Vajene bir şey sokulmadan yapılan oral seks bakirelerde kızlık zarına zarar vermez.
•Erken doğum ve düşük riski bulunmayan ve cinsel heyecanın jinekologlar tarafından yasaklandığı özel bir durum yoksa her aydaki gebe kadına oral seks yapılabilir.
•Oral sekste kesinlikle yeterli temizlik olmalıdır. Oral seks öncesi vajen içinin sabunla yıkanması vajende yanma yapar, vajene zarar verebilir veya kayganlaşmayı zorlaştırır. Fakat gün boyu cinsel organlar kapalı ve havasız sayılabilecek bir ortamda oldukları için bol su ve vajene kaçırmamak kaydıyla sabunla yıkanmalıdırlar.
•Oral seks sırasında kadın erkeğin spermlerini yutabilir. Bu şekilde hamile kalınmaz. Ayrıca erkekler bundan inanılmaz derecede psikolojik bir haz duyarlar.
•Oral seks sırasında vajenden salgılanan sıvılar normalde zararsızdır ve mikrop taşımaz. Bu sıvıları erkeğin yutmasının bir sakıncası yoktur.
•Oral seks sırasında ağızdaki ufak yaralardan kan yoluyla hastalık bulaşma olasılığı vardır. Yutulan spermler ile cinsel yolla bulaşan çeşitli hastalıklar ve özellikle de HIV virüsünü kapma olasılığı vardır.

Kaynaklar:
•CİSED Cinsel Terapi Eğitimi Ders Notları/Dr.Cem Keçe
•Cinsel Terapi Sistemik Seks Terapisi/Gerald R. Weeks, Katherine M. Hertlein , Nancy Gambescia
•Cinsel Terapi/Helen Singer Kaplan
•Cinsel Terapi/ Irvin D. Yalom, Randolph S. Charlton
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Oral Seks-Ağız Yoluyla Cinsel İlişki" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Serkan ÖZCAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Serkan ÖZCAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Serkan ÖZCAN Fotoğraf
Serkan ÖZCAN
Aydın (Online hizmet de veriyor)
Sosyal Hizmet Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Serkan ÖZCAN'ın Yazıları
► Altın Seks, Gümüş Seks ve Bronz Seks Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Cinsel İlişki Korkusu Vajinismus Dr.Psk.Dnş.Kadir Burak SALİMOĞLU
► Ağrılı Cinsel İlişki - Disparoni Psk.Atiye KAYTAZOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Oral Seks-Ağız Yoluyla Cinsel İlişki' başlığıyla benzeşen toplam 76 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ G Noktası Kasım 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:43
Top