2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Himalaya Tuzu Gerçekten Mucizevi mi?
YAZI #5789 © Yazan Dyt.Berfin Ceren ALIŞIR | Yayın Haziran 2019
Tuz bizim Türk soframızda olmazsa olmaz dediğimiz öğelerden biri maalesef. Maalesef diyorum çünkü WHO yani Dünya sağlık örgütünün önerdiği günlük alım miktarı 5 gram kadar iken toplumumuzda bu rakamlar günlük 16 gr gibi çok yüksek bir ortalamaya sahip. Bir de şimdi bu aralar çok sık karşılaştığımız Himalaya tuzu gündemimizde, Pembe himalaya tuzu Pakistanda Khewra olarak bilinen özel bir bölgeden elde ediliyor. İnternette Himalaya tuzu ile ilgili pek çok yanlış bilgi var bunlardan biri onun yüksek miktarda değerli elementleri bulundurması, evet insan vücudu için yaralı olan eser elementler mevcut ama bu miktarlar ppm oranında yani milyonda bir gibi düşük bir yoğunlukta ki vücudumuza yararlı olabilecek yükseklikte bulunmuyor. İkinci diğer yanlış bilgi ise sofra tuzundan daha sağlıklı olduğunun iddia edilmesi, bizim soframızda kullandığımız tuz Dünya Sağlık Örgütünün de yönlendirilmesiyle iyot eklentili sodyum klorürdür. Himalaya tuzunun da %97’si sodyum klorürdür fakat tiroid hormonlarının vücuttaki fonksiyonu için çok gerekli olan iyotu içermez. Bu nedenle Himalaya tuzu öyle anlatıldığı gibi bir mucize değildir aksine iyot gibi önemli bir mineralden zenginleştirilmediği için uzun dönemde kullanımı iyot eksikliğine bağlı tiroid fonksiyonlarını bozarak guatr oluşumuna neden olabilir. İyotlu tuzu tercih edip tabağınızdaki yiyeceklere ekstra tuz kullanmayarak sağlığınız için en doğru tercihi yapmış olacaksınız.
Dyt. Berfin Ceren Alışır
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Berfin Ceren ALIŞIR Fotoğraf
Dyt.Berfin Ceren ALIŞIR
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Berfin Ceren ALIŞIR'ın Makale ve Yazıları
► En Mucizevi Besin: Anne Sütü Dyt.Reyhan YÖRÜMEZ
► Gerçekten Aç Mısınız? Dyt.N.Sinem TÜRKMEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Himalaya Tuzu Gerçekten Mucizevi mi?' başlığıyla benzeşen toplam 29 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Emzirme Döneminde Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:45
Top