2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Neden Fıtık Oluruz?
YAZI #5851 © Yazan Fzt.Sema DANIŞIK | Yayın Temmuz 2019
Bel ve boyun fıtıkları günümüzde en sık rastlanan kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarıdır. Yaşam kalitesini ciddi oranda düşüren fıtıklar, büyük iş gücü kaybına da neden olmaktadır. Maruz kalınan stres seviyesinin artması, sedanter yaşam şekli sonucu zayıflayan kaslar, kötü beslenme alışkanlıkları, uzun çalışma saatleri, uzun süre aynı pozisyonda kalarak çalışmak, psikolojik ve ailevi problemlerin artması, maruz kalınan toksik maddelerin artması gibi nedenler yüzünden bel ve boyun fıtığının toplumda görülme sıklığı giderek artmaktadır.
Bel ve boyun fıtığının ana nedeni doku kırılganlığıdır. Doku kırılganlığının arttıran nedenler:
- Kötü duygusal durum içinde bulunma ve problemlerle baş edememe
- Bedene baş edebileceğinden fazla toksik maddenin girmesi ve detoks mekanizmalarının iyi çalışmaması
- Hareketsiz yaşam sonucu bazı kasların zayıf, bazı kasların güçlü olması sonucu dengesiz kas gelişimi
- Stresle baş edememe ve maruz kalınan stresi yönetememe
- Dengesiz veya eksik beslenme sonucu vücuda yeterli vitamin, mineral ve besin alınmaması
- Aşırı kilolu olma
- Eklemlerin aşırı ya da yetersiz yük alması sonucu dejenerasyonu vb….
Vücutta doku kırılganlığı arttığı zaman yaralanmalara açık hale gelinir. En ufak yanlış pozisyonda yapılan hareket bile bel ya da boyunda fıtıklaşmaya neden olabilir. Oluşan fıtık, sinirlere baskı yapmaya başlayınca da ağrı, yangı, uyuşma gibi problemler baş göstermeye başlar.
Bel ve boyun fıtığı bu çerçeveden bakılınca iyileştirilebilir bir hastalıktır. Vücuda olması gereken ortamı sağlayıp doğru uyaranları verdiğimizde vücut kendi kendine fıtık olan dokuyu onarabilir. Bunun için doku kırılganlığına neden olan şartların hepsinin ortadan kaldırılması gerekir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fzt.Sema DANIŞIK
Samsun
Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi12 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fzt.Sema DANIŞIK'ın Makale ve Yazıları
► Fıtık ve Tedavisi Dr.Sinem KANAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Neden Fıtık Oluruz?' başlığıyla benzeşen toplam 11 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Hamilelere Özel Pilates Mayıs 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:08
Top