2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çift Terapisi
YAZI #6964 © Yazan Uzm.Psk.Burçin DEMİRKAN | Yayın Nisan 2021
Psikososyal canlı olan insanın karşı cinsle yakın ilişki kurmak ve sürdürmek gelişim sürecinin bir parçasıdır. Bireylerin duygusal doyum sağlanan ikili ilişkileri ruh sağlığı açısından belirgin önem taşır. Çift ilişkisinde çatışmanın olması ilişkinin canlı olduğu anlamına gelir ve çiftlerin çatışmaları çözme yöntemleri ilişkideki doyumu etkiler. Çift ilişkisi arasındaki ilişkiyi doyum verici hale getirmek için çift terapisi etkili bir psikoterapi yöntemidir.

Çift terapisinde amaç çiftler arasında yaşanan zorlu ve sıkıntılı süreçlerin ele alınarak çatışmaların çözülebilmesi ve sağlıklı yönde değişiminin ve gelişiminin sağlanmasıdır. Çiftlerde işlev bozukluğu belirtilerinin ortaya çıktığı alanlar: Zaman ayırma ve iletişim, iş ve ekonomik konular, anne-baba olma, cinsellik, aile olamamalarıdır.

Çift terapisi süreci genel değerlendirme seansı ile başlar. Terapist çiftlerden aldığı bilgiler doğrultusunda çiftin problemini tanımlar. Terapi sürecinde ödevler verilir, öğrenilen bilgiler davranış şeklinde kazanım sağlanmaya çalışılır. Çift ilişkisinde sorun yaşayan kişilerin ilişki sorunu bireysel durumlardan kaynaklanıyorsa terapi sürecinin bireysel terapi ile desteklenmesi gerekmektedir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Burçin DEMİRKAN Fotoğraf
Uzm.Psk.Burçin DEMİRKAN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Burçin DEMİRKAN'ın Makaleleri
► Çift Terapisi Psk.Başak DALDA KİLECİ
► Çift ve Evlilik Terapisi Psk.Şeyma KOÇAK
► Çift Terapisi Nedir? Abdullah ÖZER
► Çift ve Evlilik Terapisi Psk.Büşra SEZİKLİ
► Çift- İlişki Terapisi Psk.Görkem ALBAN
► Evlilik ve Çift Terapisi Psk.Deniz AKINCI
► Aile ve Çift Terapisi Psk.Dila HOTLAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Çift Terapisi' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kadın Erkek İlişkisi Aralık 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:54
Top