2007'den Bugüne 92,353 Tavsiye, 28,226 Uzman ve 19,982 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Alkoliğim Ama Sor Bi Neden?
YAZI #7782 © Yazan Psk.Dnş.Sümeyye SEMERCİ | Yayın Aralık 2023
Geçen aylarda AA (Adsız Alkolikler) gruplarına misafir olarak katılma şansım oldu. Hani şu Amerikan filmlerinde karşımıza çıkan, "Merhabalar ben X, bir alkoliğim" diye devam eden ve arkalarında kocaman hikayeler taşıyan insanların bir araya geldiği gruplar...Aslında her birinin hikayesi oldukça bireysel. Fakat bununla birlikte hikayelerini benzer kılan, önemle altını çizdikleri bir nokta mevcut. Mutlu bir yaşam sürerken akıllarına bile gelmeyen, yoğun hayat koşuşturmasında sorgulamak için fırsat bulamadıkları, fakat ne zaman düşseler ya da çaresiz hissetseler, onları esir alan kocaman bir* yetersizlik hissi...Ve ilk başlarda sadece bu histen kurtulmak için başvurdukları ardından bağımlılığa kadar giden alkol deneyimleri...

Bu noktada aklımda beliren cümleler...
"Yetersiz hissettiğimiz her durumda değersiziz de* kendimizce. Çaresiz hissettiğimiz anlarda bize eşlik eden duygu ve düşüncelerden sıyrılarak bir şeylere sarılmak istiyoruz sadece. Ve inançlarımız, bakış açılarımız sarıldığımız şeyleri belirliyor evet, fakat içimizdeki bu hissi uyuşturmak, yok etmek ile aynı şey değil."

Tam bunları düşünürken neden burada olduklarını hatırlatan harika cümleler dökülüyor her bir grup üyesinden: "Ya farkında olup mücadele edecektim ya da kendime acımayı seçecektim." İşte bu insanlar, savaşmayı seçmiş farkındalığı oldukça yüksek insanlar. Bu çıkmaza nasıl girdiklerini bilen, "ben sokaktaki insanlar gibi olmam" diyerek başladıkları bu yolda; onlardan bir farkı kalmadıklarında, hayatları ellerinden kaymadan yakalayabilen ve hala bunun için mücadele veren insanlar. Bu nedenle herkesin mutlaka hayatında bir kez olsun bu tarz bir grup deneyimini tatmasını önererek sözlerimi onlardan öğrendiğim değerli bir dua ile noktalamış olayım: "Tanrım, değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenebilmem için huzur, değiştirebileceklerim için cesaret ve aralarındaki farkı kavrayabilmem için akıl ihsan eyle."
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Sümeyye SEMERCİ Fotoğraf
Psk.Dnş.Sümeyye SEMERCİ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Sümeyye SEMERCİ'nin Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,982 uzman makalesi arasında 'Alkoliğim Ama Sor Bi Neden?' başlığıyla benzeşen toplam 6 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:39
Top