2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Estetik Cerrahi Ameliyat Fiyatları
MAKALE #10901 © Yazan Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM | Yayın Mayıs 2013 | 6,198 Okuyucu
Genel olarak Türkiye’de Estetik Cerrahi Ameliyatları Fiyatları:

Öncelikle belirtmemiz gerekirse ne yazık ki ülkemizde öncesi-sonrası resimleri yayınlamak yasak olduğu gibi fiyatlar hakkında bilgi verilmesi de mümkün değil. Genel olarak Türkiyede Plastik ve Estetik Cerrahide ki kaliteye ters olarak fiyatlar makul düzeylerdedir. Tabi burada ortalama fiyatlardan bahsediyoruz. Ameliyatları yapan kişi ve kuruluşlara bağlı olarak ortalamanın üstüne çıkılabildiği gibi aşağısında inilebilir.

Estetik Cerrahi ameliyatlarındaki fiyat aralıklarını doktorlarınızı arayarak veya onlarla görüşme sonrası öğrenmek mümkün. Bugün pek çok hasta e-mail yolu ile veya telefon açarak doktorlara uygulamaların fiyatlarını sormaktadır. Verilecek fiyatlar ise ortalama fiyatlar olmaktadır. Nedeni, estetik cerrahi de tüm ameliyat planlamasının kişiye özel yapılmasıdır. Her hastaya aynı ameliyat yapılmaz. Hastanın durumuna göre uygulanacak ameliyat tekniği de değişebilir. Doktorunuz size ek bir uygulamayı en iyi ve ya tatmin edici bir sonuç için önerebilir, bu da fiyatı etkileyen bir durumdur.

Doktorunuz ile görüşme yapmanız en azından ilk zamanlarda mümkün değilse mail yolu ameliyat bölgesinin resimlerini kendisine gönderebilirsiniz.

Ayrıca sadece fiyat karşılaştırması yaparak doktorlar arasında seçim yapmak da pek mantıklı bir hareket olmasa gerek. Doktorunuzla görüşmek, onun yaptığı hastaların resimlerini birlikte incelemeniz, sorularınıza yeterli cevaplar almanız, yine birlikte planlama yapmanız sizin karar vermenizde daha etkili olacaktır.

Hiçbir doktor sizi ameliyat için zorlamaz veya teşvikte bulunmaz. Estetik ve Plastik Cerrahi ameliyatları iyi planlama gerektiren özel bir anabilim dalı uygulamalarıdır.

Ülkemizde özel sigortalar ve devlet kurumları estetik ameliyatlarının hiç birini karşılamamaktadır. Bu kuruluşlar sadece tedavi gerektiren durumlarda devreye girmektedir. Tedavi özelliği bulunan, ancak bunun yanında estetik olarak da görülen uygulamalar nadir de olsa vardır. Bunun için de kuruluşlara danışmanız gerekmektedir. Bazı ülkelerde, özellikle öğrenci gruplarına verilen özel estetik cerrahi kredileri bankalar tarafından karşılanmaktadır. Hatta estetik sorunları yüzünden psikolojik sorunları olan kişilerde raporla durumlarını kanıtlarlarsa devlet tarafından ameliyatları karşılanmaktadır. Son zamanlarda hastalar bankalardan tüketici kredisi kullanmaya başlamışlardır. Tabi ki tüm bu konular kişilerin özel durumları ile ilgilidir.

Estetik Ameliyat Fiyatlarını (Ücretlerini) Hangi Faktörler Etkilemektedir:
Ameliyatı yapacak ekibin ve yapılacak kurumun özellikle de otelcilik hizmetlerine da bağlı olarak fiyatlar etkilenmektedir. Tekniklerin seçimi yanında aynı anestezi altında birden fazla ameliyatın, birden fazla uzman cerrah tarafından yapılıyor olması fiyat açısından hastanın lehine olabilmekte ve aynı zamanda da ameliyat süresini kısaltan bir durum yarattığı için genel sağlık durumu için ayrı bir avantaj da sağlamaktadır. Kısa ameliyat süresi daha az anestezi demektir ki bu da hastanın genel olarak iyileşmesini hızlandırmakta, hastada görülebilecek komplikasyon olasılıklarını da azaltmektadır.

Burun Estetiği Ameliyatı Fiyatları: Burun ameliyatlarında ücretlendirme kişiler arası farklılıklar göstermekle beraber, planlanan teknikler açısından da değişiklikler olabilmektedir. Örneğin bir hasta daha önce başka bir kurumda ameliyat olmuş ve tekrar revizyon amacı ile ameliyat olması gerekiyorsa, ameliyat ücreti daha fazla olacaktır. Ya da sadece burun ucunda bir sorun varsa genel anestezi değil sedasyon anestezisi, hatta lokal anestezi yeterli olacak ise tabi ki daha düşük bir ücretlendirme olabilecektir.

Göğüs (Meme) Büyütme Ameliyatı Fiyatları: Dünyanın genelinde en çok yapılan estetik cerrahi girişimidir. Nedeni ise kısa ve uzun dönem sonuçları açısından en fazla memnuniyetin yaşandığı uygulama olmasıdır. Ülkemizde ki sıklığı ise burun estetiği ameliyatından sonra gelmektedir. Protezin (göğüs silikonu) kalitesine, şekline, uygulanacak alana (meme altı veya kas altı), ameliyata girecek uzman Plastik Cerrah sayısına (bu sıklıkla ameliyatı kısaltıcı bir etkidir ve hastanın aynı gün hastaneden çıkmasına bile neden olabilir) bağlı olarak fiyat değişmektedir. Doktorunuza fiyatı danışırken, maliyet hesaplamasının içinde protezin, hastane masraflarının olup olmadığını, kas altına konulup konulmadığını sorunuz.

Göğüs (Meme) Küçültme Ameliyatı Fiyatı: Uygulanan tekniğe, kuruma, hastanenin otelcilik hizmet kalitesine, ameliyata girecek hekim sayısına bağlı değişmektedir.

Göğüs (Meme) Dikleştirme Ameliyatı Fiyatı: Uygulanan tekniğe, kuruma, hastanenin otelcilik hizmet kalitesine, ameliyata girecek hekim sayısına bağlı değişmektedir.

Yüz ? Boyun Germe Ameliyatı Fiyatı: Ameliyat sonucunun daha uzun yıllar kendisini göstermesini sağlayacak özel tekniklerin kullanılması, hekimin bu özel ameliyatta ki tecrübesi, ameliyat süresine bağlı olarak değişmektedir.

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Fiyatı: Çoğunlukla çok pahalı olmayan, memnuniyet oranı yüksek uygulamalardır. Çoğunlukla lokal anestezi altında yapılmaktadır.
Yağ enjeksiyonu (Lipofilling): Uygulama alanı, tekniği ve ameliyat süresine bağlı değişmektedir.

Liposuction (liposakşın) Fiyatı: Yağ almadan çok vücut şekillendirici bir ameliyattır. Kilo verdirmez. Alınan yağ miktarına bağlı olarak da fiyatlar değişmez. Uygulanacak alan genişliği, ameliyat süresi fiyatı (ücretlendirmeyi) etkileyen ana faktörlerdir.

Botoks (Botox) Enjeksiyonu Fiyatı: Botoks uygulamasında kullanılacak doz ve istenilen alanın genişliğine bağlı olarak değişmektedir. Olması gerekli dozlarda sıklıkla aşağı yukarı hekimler arasında fiyat farkı pek görülmez.

Dolgu Uygulamaları Fiyatı: Kullanılacak dolgu maddesinin kalıcılık süresine, markasına bağlı olmakla beraber eğer kişiden alınan kendi yağları ile yapılacaksa fiyat sıklıkla artmaktadır. Uygulanacak alan ve dozun da belirleyici etkisi bulunmaktadır.

Kulak Estetiği (Kepçe Kulak) Ameliyatı Fiyatı: Genellikle hekimler arası çok farklılık göstermez.

Jinekomasti (Erkeklerde Meme Büyüklüğü) fiyatı: Bu tür ameliyatlar iki şekilde yapılır. Ya sadece liposuction ya da buna ek olarak deri-doku çıkartılması büyüklük giderilmeye çalışılır. Bu tekniklerin seçimine ve ameliyat süresine göre değişir.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları: Ameliyat tekniği, süresi en etkili noktalardır. Beraberinde liposuction bazen uygulanabilmektedir.

Saç Ekimi Fiyatları: FUT veya FUE seçimi, FUE?de özellikle transfer edilecek doku sayısına bağlı fiyatlar değişmektedir. Ekibin insan sayı ve gücü, tecrübesi ile işlem kısalığı önemli etkenlerdir.

Fiyat Farklarının Ana Nedenleri:
Doktor: Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanının Yurtdışı-içi aldığı ek eğitimlerinin fazlalığı, özel eğitim gerektiren, uzmanlar arasında nadir yapılabilen ameliyatlardaki tecrübesi, isim yapmışlığı, ameliyat-anestezi süresini ve ameliyata-anesteziye bağlı olası komplikasyonların azalmasını sağlayacak olmasından dolayı 2 uzman cerrahın ameliyata girmesi fiyatları yukarı çekecektir.

Hastane: Tam teşekküllü ameliyat ve yoğun bakım ortamına sahip, aynı zamanda da otelcilik hizmetleri daha iyi olan hastanelerde ki fiyatlar biraz fazla olabilmektedir.

Kullanılan materyal: Ameliyat için gerekli olan protez ve ya implant gibi materyallerin FDA (Amerika İlaç dairesi) ve Sağlık Bakanlığı onaylı olup olmaması etkilemektedir.

Ameliyatın zorluğu ve hasta özelliği: Burun estetiğinde olduğu gibi daha önce ameliyat olmuş kişide planlama daha zor olacağından ameliyat masrafı da artacaktır.

Kombine Estetik Cerrahi ameliyatları: Aynı anestezi altında, birden fazla cerrahın aynı anda girdiği ameliyatlarda birden fazla cerrahi işlemin gerçekleşmesi fiyatta hastalara avantaj sağlayacaktır.

Bunları sorunuz:
- Maliyet içinde, hastane, kullanılacak malzeme (protez gibi) gibi her şey dahil mi?
- Ameliyat sonrası revizyon gerekli olurda ödeme aynı şekilde mi olacak, yoksa sadece gider mi alınacak?
- Kullanılacak materyal (protez, implant gibi) kalitesi ve aldığı bakanlık veya FDA onayı olup olmadığı.
- Ameliyata girecek doktor sayısı
- Kontroller ücrete dahil mi, değil mi?
- Ameliyatın yapılacağı hastanenin ameliyathaneleri, hemşirelik bakımı ve yoğun bakımları ile tam teşekküllü olup olmadığı.

OP DR GÖKHAN ÖZERDEM
ESTETİK VE PLASTİK CERRAHİ UZMANI
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Estetik Cerrahi Ameliyat Fiyatları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gökhan ÖZERDEM Fotoğraf
Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM
Antalya
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM'in Makaleleri
► Estetik, Sanat ve Estetik Cerrahi Op.Dr.Esra ÇELİK
► Erkeklerde Estetik Cerrahi Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Estetik Cerrahi Ameliyat Fiyatları' başlığıyla benzeşen toplam 25 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Burun Estetiği Ameliyatı Aralık 2012
► Erkeklerde Estetik Cerrahi Aralık 2012
► Yüz Germe Estetiği Mart 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:31
Top