2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Meme Estetiği
MAKALE #11989 © Yazan Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU | Yayın Ocak 2014 | 7,775 Okuyucu
MEME BÜYÜTME
Meme bayanlar için en önemli dişilik sembolüdür. Bayanlar için bir öz güven unsurudur.
Meme büyütme operasyonu ergenliğini tamamlamış her hastaya yapılabilir. Genelde alt yaş sınırı 18 dir.
Memenin boyutu hastanın boyuna, kilosuna ve hastanın isteğine göre ayarlanır.
Meme protez çeşitleri geçmişten beri gelişerek gelmektedir. Eskide ki gibi patlama, yıpranma sıkıntıları ortadan kalkmıştır. Sıklıkla 2 çeşit protez kullanılmaktadır.
Anatomik (Damla), Yuvarlak
Protez 4 şekilde yerleştirilebilir. Koltuk altı, meme alt çizgisi, meme başı veya göbek etrafından yerleştirilebilir.
Yine protez kas altı, kas üstü, kas zarı altı gibi alanlara yerleştirilebilir.
Bu protez çeşidi ve yerleştirme bölgeleri her hastaya göre değişir. Memenin hacmine, cildin kalitesine, kasın durumuna ve bir çok faktöre bağlı olarak değişir. Yani her hasta aynı değildir. Hastaların bu bilgiler ile kafalararını karıştırmaması gerekir. Hatta değişik internet sitelerinden operasyonu izlemek çok doğru değildir.
Operasyon yaklaşık 1-1.5 saat kadar surer. Genel anastezi altında yapılır. Hasta 1 hafta kadar özel sütyen kullanır. Akşam evine dönebilir veya 1 gece hastanede kalabilir. 2 gün bir gerginlik hisseder ancak sonra bu his kaybolur. Kostal sinirleri bloke ederek ağrı engellenir. Hasta 5 gün sonra günlük hayatına döner.
Meme protezinin meme kanserini artırdığına dair bilgi yoktur. Meme kanseri tanısınıda maskelemez. Bu operasyon süt vermeyi engellemez. Meme başında his kaybı oluşmaz.
Iz genelde 6 ay içinde kaybolur.
Burada bir ek bilgi vermek isterim hastalar bize başvurunca ben 80 giyiyorum 90 giymek istiyorum gibi isteklerde bulunmaktadırlar. Sütyen de 2 ölçü vardır.
1. si 80- 85-90.... gibi bu ölçü göğüs çevresidir. Bizim yapacağımız işlem bunu değiştirmez.
2. Si A, B, C,D, E.... cup gibi, buda memenin boyutudur. Meme ameliyatları sırasında asıl değişen kısım budur.

MEME DİKLEŞTİRME
Doğum, zamanla yerçekimine bağlı , kilo kaybı ve emzirme gibi nedenlerle meme de sarkma ve şekil bozukluğu oluşabilir. Eğer göğsün boyutu hastayı rahatsız etmiyor bu sarkma ve gevşeme rahatsız ediyorsa yani hacim problemi yoksa hastaya meme dikleştirme operasyonu yapılabilir. Eğer hastanın meme hacim şikayeti de varsa protez ile de desteklenebilir.
Muayene sonrası ölçümler ile hastanın da istekleri dikkate alınarak meme şekli ve boyutu belirlenir.
Ameliyat genel anastezi ile yapılır.
1-2 saat sürer.
Yalnız meme başında veya meme başı ile meme başından aşağı doğru uzanan bir iz olur. Bu iz 6 ay içinde ten rengini alır.
Hasta sabah operasyona alınıp 6 saat sonra taburcu edilir.
Hastamız 3. gün masa başı işleri yapabilir. 2 hafta kadar kollarını yormaması gerekir. Eğer ağır bir işte çalışmıyorsa 3 gün sonra işine döner.
Birçok internet sitesinde ameliyat anlatılmakta veya sitelerde operasyonlar yayınlanmaktadır. Ben bunların hastalarımızın kafalarını karıştırdığını ve strese soktuğunu düşünmekteyim. Ancak güzel olan hasta ile doktor karşılıklı oturup karar vermesi ve iletişim kurmasıdır.

MEME KÜÇÜLTME
Meme bayanlarda en önemli dişilik unsurlarındandır. Doğum sonrası ve zamanla yerçekimine bağlı göğüslerde şişme ve sarkmalar oluşur. Göğüslerin aşırı büyük ve sarkık olması hastada sırt ve boyun ağrısı, bel ve boyun fıtığı, pişikler ve mantar enfeksiyonu, bedene uygun kıyafet bulamama, omuz bölgesinde sütyen askısına bağlı yara ve çukurluk, göğsünü hep hırkayla saklama isteği gibi durumlara sebep olur. Hasta ile operasyon öncesi oturulup ölçümler yapılarak ve hastanın istediği boyut belirlenerek plan yapılır.
Ameliyat genel anastezi altında yapılır. 2-2.5 saat sürer.
Meme başı ve meme başından aşağıya doğru uzanan iz olur. Bu izler 6 ay içinde ten rengini alır.
1 gece hastanede yatırılır. 2-3 hafta özel sütyen kullanılır.
3. gün masa başı işler yapılabilir. 3 hafta kadar kolları korumk zorlamamak gereki
Meme küçültme operasyonu sonrası %20 oranında emzirme problemi yaşanabilmektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Meme Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Bülent TEKEREKOĞLU Fotoğraf
Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU'nun Makaleleri
► Meme Büyütme ve Meme Dikleştirme Estetiği Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Meme Estetiği ve Çeşitleri Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
► Meme Büyütme Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Meme Estetiği ve Gebelik Op.Dr.Cem PAYASLI
► Asimetrik Meme Estetiği Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
► Meme Estetiği ve İzler Op.Dr.Defne ERKARA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Meme Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Burun Estetiği Ocak 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:31
Top