2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsellikle İlgili En Sık Sorulan Sorular ve Yanıtları
MAKALE #7475 © Yazan Psk.Dnş.Melis BERK | Yayın Eylül 2011 | 45,884 Okuyucu
· Evleneli 4 ay oldu ancak hala eşimle cinsel ilişkiye giremedik. O an geldiğinde eşim korkuyor, titriyor, kasılıyor ve beni üzerinden atıyor. Sorunumuzu kimseyle paylaşamadık. Eşimin beni istemediğini düşünmeye başladım. Ne yapmalıyız?

Yaşadığınız sorun vajinismus denen kadınlarda görülen psikolojik kökenli bir hastalıktır. Başta vajina girişini çevreleyen istem dışı kasılması olmak üzere tüm vücutta meydana gelen bir kasılma, cinsel birleşmenin acı ve ağrıya neden olacağına dair endişe ve korkudan dolayı cinsel birleşmenin hiç gerçekleşememesi şeklinde tanımlanabilir. Eşiniz bunu bilinçli olarak yapmamaktadır yani bu psikolojik bir durumdur ve sizi istemediği anlamına gelmemektedir. Yardım almayı istedikten sonra hastalığın tedavi süreci oldukça basittir. Evlilik için ciddi bir sorun oluşturan vajinismus için en kısa zamanda bir cinsel terapiste başvurmanızı öneririm.

· Eşim 8 haftalık hamile. Cinsel ilişkiye girmek istiyoruz ancak bebeğe zarar veririz korkusuyla vazgeçiyoruz. Cinsel ilişkinin anne karnındaki bebeğe zararı var mıdır, Ne önerirsiniz?

Çiftler genellikle bebeğe zarar verecekleri korkusuyla cinsel ilişkiden kaçınabilirler ancak belli aylarda ve belli kurallara dikkat edildiği sürece cinsellik sağlıklı bir biçimde sürdürülebilir. Hamilelik süreci kadının hormonal, fiziksel ve psikolojik açıdan yoğun değişiklikler yaşadığı bir dönemdir. Dolayısıyla bedeni ile ilgili memnuniyetsizlikler yaşayabilir. Bu dönemde kadının eşi tarafından beğenildiği ve arzulandığını hissetmesi, eşinden ilgi ve şefkat görmesi anneyi mutlu ettiği gibi annenin duygusal durumu bebeğe de pozitif yönde yansıyacaktır. Düşük tehlikesi olmadığı sürece son birkaç aya kadar cinsel ilişkiye girilmesinde sakınca yoktur.
· Haftada kaç kez cinsel ilişkiye girilmelidir? Bunun normal sayısı nedir?

Cinsel ilişkiye girme sıklığında normali çiftler belirler. Önemli olan kaç kez cinsel ilişkiye girildiği değil, o ilişkiden alınan hazzın kalitesidir. Skora odaklanan çiftler o anı yaşayamaz ve hazdan uzaklaşırlar. Bu da ileride farklı cinsel problemlere neden olabilir. Önemli olan çiftin yaşadığı anın zevkine varması ve onu kaliteli hale getirmeye çalışmasıdır.
· İki yıllık evli bir erkeğim. Ancak eşimle daha ilişkiye giremeden boşalıyorum. Cinsellikten soğumaya başladım. Eşimle evliliğimizin bitmesinden korkuyorum. Çok çaresizim, ne yapmalıyım?

Erken boşalma (premature ejeculation) denilen problemle karşı karşıyasınız. Erken boşalma birey onu istemeden önce penisin vajinaya girmesi sırasında, hemen sonrasında ya da minimal cinsel uyarım öncesinde yaşanan ısrarlı ve tekrarlayan boşalmadır. Bu problem fizyolojik kaynaklı olabildiği gibi çoğu zaman psikolojik kaynaklıdır. Çoğu zaman cinsel bilgi eksikliği, cinsel ilişki azlığı ve cinsel mitler erken boşalmaya neden olmaktadır. Bir uzman yardımıyla yapılacak egzersizler ve cinsel bilgi aktarımıyla problem tamamıyla aşılabilmektedir.

· Eşimle ilk gecemizde kan gelmedi. Daha önce kimseyle birlikte olmadığını söylüyor. Bu normal bir durum mudur, kan gelmesi gerekmez miydi?

Eşinizle ilk ilişkinizde kanamasının olmaması normal bir durumdur. Toplumda bilinenin aksine ilk ilişkide eğer kadın rahatlamış ve gevşemişse, yeterli ön sevişme yapılmışsa ve kadının vajinası yeterince ıslanmışsa acı, ağrı ve kanama olmaz. Kadının ilk gece kanama yaşamasının nedeni bir takım korku ve kaygılarından dolayı ilişki sırasında kendisini kasması ve erkeğin de sert davranmış olması olabilir.


· 3 yıllık evli bir bayanım. Cinsel ilişki sırasında dayanılmaz bir ağrı duyuyorum. Artık cinsel ilişkiden soğudum. Bundan kurtulmak için ne yapmalıyım?

Disparoni dediğimiz ağrılı cinsel ilişkiye neden olan birçok faktör olabilir. Nedeni sadece üreme organı kaynaklı olabileceği gibi, sindirim sistemi hastalıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları gibi üreme organı dışındaki bölgelerden de kaynaklanabilir ancak büyük oranlarda psikolojik nedenlerden kaynaklanmaktadır. Öncelikle buna neden olan faktörün bilinmesi çok önemlidir. Tedavisinde cinsel bilgilendirme, cinsel terapi ve cinsel egzersizlerle %100 başarı sağlanmaktadır.

· Cinsel ilişki pozisyonlarından hangisi en iyidir?

Bu durum tamamen çiftle ilgilidir, yani çiftin neyden zevk aldığı ve birbiriyle olan uyumu cinsel ilişki pozisyonlarından herhangi birini o çifte göre tercih edilebilir kılmaktadır. Genel anlamda cinsel ilişki pozisyonlarından biri diğerine göre daha iyidir demek yanlış olur. Eğer kadının daha fazla zevk alması istenirse, klitorisin uyarıldığı pozisyonlar tercih edilebilir. Örneğin kadının üstte olduğu pozisyonda klitoris daha fazla uyarılır ve ilişkinin akışını yönlendirme açısından kadın daha aktif role gelir. Bunun dışında klasik misyoner pozisyonunda da partnerle yüz yüze olunarak klitorise yapılan baskı arttırılabilir. Bunun dışında çiftler birbirlerinin en fazla zevk aldığı durumları keşfetmeye çalışarak yani birbirlerini cinsel ilişkide daha iyi tanımaya çalışarak kendileri için en zevk veren pozisyonu belirleyebilirler.

· Cinsel ilişkide penis boyu çok mu önemlidir? Penisimin çok küçük olduğunu ve partnerimi tatmin edemediğimi düşünüyorum. 12 cm olan penisimi büyütmenin ve kalınlaştırmanın bir yolu var mıdır?

Türk erkeklerinin penis boyu ortalama 14 cm dir. Tıpta 10-18 cm arasındaki penis boyu normal kabul edilir. Cinsel ilişkide önemli olan penis boyu değil yeterli ön sevişmenin olması, partnerinizin ne istediğini ve duygularını anlayıp ona göre yaklaşmanızdır. Tek başına penis iyi bir cinsel ilişki için yeterli değildir. İnternette satılan penis büyütücü krem, jel ve haplar aldatmacadan başka bir şey değildir. Penisinizi büyütmenin tek yolu ameliyattır ancak onun için de penisinizin 8 cm den kısa olması ve ereksiyon problemi yaşıyor olmanız gerekmektedir. Bu yüzden normal boyutlarda olan penis boyunuza kafayı takmayıp cinsel ilişkide karşılıklı hazza odaklanarak ilişki yaşamanız en sağlıklısıdır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cinsellikle İlgili En Sık Sorulan Sorular ve Yanıtları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Melis BERK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Melis BERK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     12 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Melis BERK Fotoğraf
Psk.Dnş.Melis BERK
Adana
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Melis BERK'in Makaleleri
► Cinsel Konularda En Sık Sorulan Sorular ve Yanıtları ÇOK OKUNUYOR Psk.Gülüm BACANAK
► Ergenlerle İlgili Sıkça Sorulan Sorular Psk.Gülçin DÖNMEZ FİDAN
► Cinsel Mitler – Cinsellikle İlgili Uydurmalar Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Ailenin Cinsellikle İlgili Sorularına Ne Cevap Veririz? Psk.İlayda ÇEVİRİCİ YENİGÜN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Cinsellikle İlgili En Sık Sorulan Sorular ve Yanıtları' başlığıyla benzeşen toplam 70 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Vajinismus Erkekleri Eylül 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:46
Top