2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kız Çocuğu Yetiştiren Annelere Öneriler
YAZI #2057 © Yazan Psk.Dnş.Kudret Eren YAVUZ | Yayın Nisan 2014
1. Kızınızın bir ömür gözlerinin hep sizin üzerinizde olduğunu , sizin onayınıza ve kabulünüze çok ihtiyacı olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Siz kızınızın modelisiniz, modele bakacak ve kendisini inşaa edecek.
2. Kızınızla ilişkinizi bağlarınızı her durumda güçlü tutun. Onaylamadığınız bir davranışı yapsa dahi her durumda hemen tepki vermeden sonuna kadar dinleyin.
3. Kızınıza karşı ağzınızdan çıkan sözlere çok çok dikkat edin. Kız çocukları annelerine meydan okumayı severler. Terbiyesiz dediğiniz kızınız kısa sürede ne kadar terbiyesiz olduğunu size ispatlayacaktır.
4. Kızınıza yaşına uygun 3 yaşından itibaren sorumluluklar verin.
5. Kızınızla hiç bir zaman koalisyon oluşturarak kızınız hakkındaki gerçekleri babasından gizlemeyin. Kızınızı babasından uzaklaştırıp yalnızlaştırarak diğer erkeklerin dünyasına itmeyin….

6. Kızınıza her baktığınızda onun bir anne olacağı gerçeğini ve bu kız çocuğundan doğacak nesiller olacağı gerçeğini aklınızdan çıkarmayın. Bu yüzden bu kızın gönlüne , zihnine ve ruhuna neler kattığınıza çok çok dikkat edin.
7.Kızınızdan sizin hayallerini gerçekleştirmesini beklemeyin.
8.Kızınızı dinlemek için daha çok zaman ayırın. Bugünlerde ayırmadığınız zamanları gelecekte kızınız problem davranışlarıyla uğraşmanız için sizden bu zamanı yeniden isteyecektir.
9. Kızınıza iffetli olmanın anlamını anlatın ve bunu baskı yapmadan hissettirin.
10. Kızınızı gelecekte yaşayacağı anlara hazırlayın fakat çok fazla öğüt vermeyin. Unutmayın o kendi yolunu yaşayacaktır.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Kudret Eren YAVUZ Fotoğraf
Psk.Dnş.Kudret Eren YAVUZ
Kütahya
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Kudret Eren YAVUZ'un Yazıları
► Çocuğu Kabul Etmek Psk.Elif Can ÖZTÜRK
► Sokak Çocuğu Olgusu Psk.Meral AYDIN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kız Çocuğu Yetiştiren Annelere Öneriler' başlığıyla benzeşen toplam 35 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:46
Top