2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Muhabbet Kuşu Hastalıkları Belirti ve Tadavisi Muhabbet Kuşu İlaçları
YAZI #3514 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Nisan 2017
MUHABBET KUŞU HASTALIKLARI
Muhabbet kuşlarımızı ister hobi ister ticari amaçla olsun üresinler çoğalsınlar isteriz.Bunun olması için muhabbet kuşu döl verimi önemli bir konu.muhabbet kuşu Yavrunun oluşumunu sağlıklı muhabbet kuşu dişi ve muhabbet kuşu erkek ile gerçekleştirebiliriz.Sağlıksız olan erkek dölleyemez sağlıksız muhabbet kuşu dişi ise hiç çiftleşemez.İlk önce neden kuşlarımız boş yumurtlar onu bilmeliyiz.muhabbet kuşu
.muhabbet kuşu Erkek tam dölleyemeden muhabbet kuşu dişi çiftleşmeyi sonlandırmış olabilir.
* muhabbet kuşu Dişi döllenmeden kuluçkaya yatabilir.(Döllendiğini sanarak)
* Sağlam olmayan tünekler ile muhabbet kuşu çiftleşmenin tam gerçekleşememesi.
Bazı durumlar da muhabbet kuşu ilk yumurtalar dölsüz daha sonrakiler döllü olabilir.Bu durum değişmektedir.Eğer aksi sürekli muhabbet kuşu boş yumurtalar oluyorsa.

* muhabbet kuşu E,A,B2,B7 Vitaminlerinin eksikliği giderici yiyecekler ve ek mama takviyeleri.
* muhabbet kuşu Avit K Forte , Evit-se Forte , Natural Vitamineral , Vitaform verebilirsiniz.
* Soğuk ortamlar da ayrı bir sebeptir.
* muhabbet kuşu Bulaşıcı hastalıklar dan koruma.
* muhabbet kuşu Sürekli kuluçkaya yatırmama.
Bu gibi önlemler alarak verimi arttırabilir ve muhabbet kuşu boş yumurtalara son verebilirsiniz..

Muhabbet Kuşlarının Sağlık Karnesi

Muhabbet kuşları, bütün kuşlar gibi hastalıklarını çok iyi gizlerler. Bu, yırtıcıların hasta ve zayıf kuşlara odaklanmaları nedeniyle oluşturdukları bir kendini koruma mekanizmasıdır. Bu yüzden kuşunuz hasta olduğunu belli ettiğinde, gerçekten ciddi/ileri şekilde hastadır ve uygun tedavi sağlanmazsa çok yakında ağırlaşacağını öngörebilirsiniz.
Evcilinizi muhabbet kuşu her gün gözlemleyerek onun normal davranışını öğreneceğinizden, sıradışı gelişmeleri fark edebilirsiniz. Aşağıda hastalıkların olası göstergelerinin listesi yer almaktadır ve bir veteriner hekime danışılması gerekmektedir


Dikkat edilmesi gereken muhabbet kuşu hastalık işaretleri,

Kritik / ciddi ve veteriner hekim tedavisi gerektiren belirtiler:

* muhabbet kuşu Solunum problemleri / anormal nefes alış,
* muhabbet kuşu Sürekli aşağı / yukarı hareket eden kuyruk,
* muhabbet kuşu Gaga/ağız, göz veya burun deliklerinden akıntı,
* muhabbet kuşu Yüz ve kafa tüylerinin sümüksü madde ile kaplanması, yarı sindirilmiş yem ve anormal dışkı,
* muhabbet kuşu Anormal tüy, anormal tüy gelişimi/değişimi/dökümü,
* muhabbet kuşu Kanama
* muhabbet kuşu Başın, kuyruk veya kanatların düşmesi, bükülmesi,
* muhabbet kuşu Soluk veya şişmiş gözler,
* muhabbet kuşu Tünekte duramamak, düşmek,
* muhabbet kuşu Kamburlaşma,
* muhabbet kuşu Vücutta yumru veya şişlikler,
* muhabbet kuşu Kafes tabanında oturma,
* muhabbet kuşu Kusma,kabarma
* muhabbet kuşu Kilo kaybı, zayıflama.

Veteriner hekime danışılmasını gerektiren ciddi olabilecek belirtiler:

* muhabbet kuşu İştahın kaybı,
* muhabbet kuşu Kabarma ve düzensiz görünüş,
* muhabbet kuşu Anormal dışkı,
* muhabbet kuşu Sıradışı tüy yolma,
* muhabbet kuşu Anormal uyku düzeni (Sürekli uyuma, normalde bir ayak yerine iki ayakla tüneğe tutunarak başın, kanatın altına sokulması, baş kanatlara çevrildiğinde gözlerin yalnızca kısmen kapatılması),
* Normal faaliyetlerindeki herhangi bir değişiklik (Konuşma, ötme, oyuncaklarla oynama, diğer kuşlar veya insanlarla etkileşim, enerji düzeyinin azalması, farklı yerlerde tüneme),
* muhabbet kuşu Yolunu bulamama,
* muhabbet kuşu Olağandan fazla su içme,
* muhabbet kuşu Kirlenmiş dışkılık.
muhabbet kuşu Hastalıklar / belirtiler genellikle aşağıdaki nedenlerden oluşurlar

* muhabbet kuşu Kötü beslenme: muhabbet kuşu A vitamini ve muhabbet kuşu kalsiyum yetersizliği, beslenme zincirindeki en ortak eksikliklerdir. Verilen besinler, birçok diğer yiyecekten yağ oranı açısından yüksek olduğunda, bu kuşlar çoğunlukla aşırı şişmanlayacaktır. Fazla muhabbet kuşu kilolu kuşlar,izmir muhabbet kuşundan anlayan veteriner, muhabbet kuşu romatizma ve muhabbet kuşu karaciğer yağlanmasına karşı daha hassastırlar.
Ne yapabilirsiniz: Yeşil yapraklı sebze, kırmızı veya sarı portakal suyu, beta karoten içeren sebzeler gibi sağlıklı besinler verilmelidir. muhabbet kuşu Kalsiyum blokları da kalsiyum eksikliğini gidermek için sağlanmalıdır. muhabbet kuşu Hastalıktan izmir papağandan anlayan veteriner etkilenmiş kuşların beslenmesi için bunların yerine filizlenmiş tohumlar da verilebilir. Filizlenmiş tohumlar, filizlenmenin süreci tohumlardaki yağ içeriğini azalttığı için daha sağlıklıdır ve yağ oranı daha düşüktür, genellikle filizlenmiş tohumların kuşlar muhabbet kuşu tarafından kabullenilmesi taze meyve ve sebzelere göre daha çok kolaydır.

* muhabbet kuşu Kötü huylu tümörler, muhabbet kuşu lenfomalar ve muhabbet kuşu yağ tümörleri (tek tip diyet neden olabilir): muhabbet kuşu Tümörler, muhabbet kuşu iyi huylu veya muhabbet kuşu huylu (kanserli) olabilir ve herhangi bir organ veya sistemi etkileyebilir. Bazı kuş türlerinde, iyi huylu yağ tümörlerinin (Lipoma) gelişimi daha kolay olmaktadır.
* muhabbet kuşu Yağ tümörleri (lipoma) genellikle, fazla kilolu amazon papağanı, gül-göğüslü Avustralya papağanı ve muhabbet kuşlarında görülür. Daha yaşlı muhabbet kuşu kuşlarda, muhabbet kuşu yumurtalık tümörü, muhabbet kuşu testis veya muhabbet kuşu böbrek tümörü şeklinde belirerek , etkilenen taraftaki siyatik sinirinde baskı yapar, daha çok ayak veya bacağın aksamasına neden olmaktadır.
* muhabbet kuşu Lifli tümörler (Fibroma), kanatta bulunan tümörlerdirve cerrahi olarak çıkarılmaları gerekebilir. Bazı vakalarda, muhabbet kuşu kanadın kesmesi zorunlu olabilir.
* muhabbet kuşu Gut hastalığı; muhabbet kuşu böbrek hastalığı veya metabolik bir problemden kaynaklanır. Zaafiyet durumda veya ilerlemiş hastalıklarda ortaya çıkar.
* muhabbet kuşu Şeker hastalığı ; insülinle tedavi edilebilir.
* muhabbet kuşu PBFD ve muhabbet kuşu Polyoma viral enfeksiyonları
* muhabbet kuşu Üreme sistemi problemleri, muhabbet kuşu yumurta tıkanması, muhabbet kuşu yumurta peritoniti, muhabbet kuşu aşırı yumurta üretimi ve muhabbet kuşu karın fıtığı gibi.
* muhabbet kuşu Giardia enfeksiyonları (paraziter hastalık), muhabbet kuşu sindirim sistemindeki muhabbet kuşu kusma ve muhabbet kuşu ishal gibi sorunlar.

* Ayrıca yüksek oranda duyarlı oldukları hastalıklar: muhabbet kuşu Polyoma , muhabbet kuşu Psittacine Gaga ve muhabbet kuşu tüy hastalığı (PBFD), muhabbet kuşu Tüy yolma,. muhabbet kuşu Ur gelişimi (kanser)....Muhabbet kuşları diğer evcillerde daha fazla muhabbet kuşu tümöre yakalanırlar. muhabbet kuşu Böbrek, muhabbet kuşu yumurtalık, muhabbet kuşu karaciğer tümörleri en çok görülenlerdir.... muhabbet kuşu Parazitler: Yüz oyucu parazitler en sık rastlananlardır ve İvermectin içeren ilaçlarla tedavi edilirler.... muhabbet kuşu Tüy kistleri, . muhabbet kuşu Tüy bitleri, muhabbet kuşu French Moult , muhabbet kuşu Pullu yüz / muhabbet kuşu pullu bacak, muhabbet kuşu Aspergillosis (muhabbet kuşu solunum yolu hastalığı).
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Muhabbet Kuşu Hastalıkları Belirti ve Tadavisi Muhabbet Kuşu İlaçları' başlığıyla benzeşen toplam 89 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:40
Top