2007'den Bugüne 92,334 Tavsiye, 28,226 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Pozitif Duyguları Çoğaltmak
YAZI #5938 © Yazan Uzm.Psk.Merve Cansu CAVUS | Yayın Ağustos 2019
Pozitif duygular keyif veren ya da iyi hissettiren duygulardır ve bu duygular güç toplamamızı ve değerli hissetmemizi sağlar. Sizi mutluluğa götürürler. Hissettiklerimizle baş edebilmemizin önemli bir bölümü duygularımızın ne olduğunu anlamak ve onları fark etmekten geçer. Duygularımızın farkında değilsek duygusal durumumuzla iletişimde olmamız zorlaşır. Sadece kızgın, memnun, üzgün, şaşırmış olmaktan başka daha birçok duygusal durum vardır ve bu durumlara bir isim verebilmiş olmak onları tanımlamamız gerektiğinde bize yardımcı olur.
Her şeyin yolunda olduğu zamanlar, olumlu duygusal deneyimlerimizi çoğaltmak için bir fırsattır. Minnet duymak, bunu yapmanın yollarından biridir. Hayatınızdaki size sunulmuş olanları düşünün ve sahip olduğunuz bütün güzel şeyleri takdir edin. Stres ve zorluklar içindeyken bile olumlu bir anlam ve değer bulabilmeyi öğrenmek de içinde bulunduğumuz duygusal durumu değiştirmemize yardımcı olmaktadır. Olaylara, olumlu bir bakış açısından bakarak değerlendirin. Bunun size sunabileceği olumlu tarafları bulmaya çalışın.
Olumlu duygulara açık olmayı öğrenmek, bu duyguları düzenleyebilmemiz için önemli bir anahtardır. Geçmişte yaşadığınız sizi gururlandıran başarılarınıza odaklanın ve anı yaşayın. Pozitif duygularınızdan alabileceğiniz en fazla memnuniyeti alabilmek adına yapabileceğiniz her şeyi deneyin. Bu şekilde olumsuz bir şey olduğunda daha kolay toparlanabildiğinizi ve daha pozitif hissettiğinizi göreceksiniz.
Pozitif duygular bize mümkün görünen seçenekleri sınırlandırmaktan ziyade düşünce ve eylem için zihnimizde yeni yollar açar. O anda, daha yaratıcı olmamıza ve kutunun dışını da düşünmemize yardımcı olur. Pozitif duygular hissettiğimizde yeni deneyimlere daha açık oluruz, diğer insanlarla iletişime geçerken daha rahat oluruz ve eski problemlere alternatif çözüm yolları buluruz. Pozitif duygular beynimizi dopamin ve serotonin ile doldulur, bu kimyasallar yalnızca bizim daha iyi hissetmemizi sağlamaz aynı zamanda beynimiz daha yüksek seviyelerde fonksiyonel hale gelir. Bütün olarak bakıldığında, düşünce-eylem davranış dağarcığımızı genişletir ve sonuç kısa-dönemli yaratıcılık, problem-çözümleme yeteneği ve dikkat olarak karşımıza çıkar.
Tüm bunların bizim için faydası, uzun dönemde bizi daha iyiye götürmesidir. Zamanla, pozitif duygular yeni arkadaşlık ilişkileri kurmamıza, yeni yetenekler geliştirmemize ve yeni bilgiler edinmemize olanak sağlar. Bu ‘kaynaklar’ duygularımızdan daha uzun sürelidir bu sebepten dolayıdır ki, pozitif duygular hayatımızı yavaşça değiştirirler. Bu değişim bir gecede olmaz. Sürekli bir takviye ve fedakarlık ister, beyin sadece yavaşça değiştirilebilir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Merve Cansu CAVUS Fotoğraf
Uzm.Psk.Merve Cansu CAVUS
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi7 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Merve Cansu CAVUS'un Makale ve Yazıları
► Duyguları Tanımlamak Psk.Doğancan GÖKÇE
► Duyguları Yönetmek Psk.Namık ACAR
► Çocuklarla Duyguları Konuşma Psk.Beyza Nur DUMAN
► Pozitif Psikoloji Psk.Çağlar VAR
► Pozitif Psikoterapi Psk.Ahmet YILMAZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Pozitif Duyguları Çoğaltmak' başlığıyla benzeşen toplam 11 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Otizmi Anlamak Ağustos 2019
◊ Ergen Terapisi Kasım 2021
◊ Sınav Kaygısı Kasım 2021
◊ Online Terapi Eylül 2020
◊ Akılcı Duygusal Terapi Kasım 2019
◊ Deprem Psikolojisi Kasım 2019
◊ Oyun Terapisi Kasım 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:58
Top