2007'den Bugüne 92,336 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çift Terapisi Nedir?
YAZI #7693 © Yazan Psk.Dnş.Mustafa MAKİLİ | Yayın Ağustos 2023
Çift terapisi, bir ilişkideki çeşitli zorlukları anlamak, iletişimi artırmak, sorunları çözmek ve ilişkiyi daha sağlıklı hale getirmek amacıyla tasarlanmış bir terapi türüdür. İki partner arasındaki ilişki dinamiklerini anlamak ve bu dinamikleri olumlu bir şekilde değiştirmek için kullanılan bir psikoterapi türüdür.

Çift terapisi genellikle lisanslı bir çift terapisti veya aile terapisti tarafından yürütülür. Terapist, çiftin yaşadığı sorunları anlamak ve her iki tarafın da duygularını, düşüncelerini ve beklentilerini anlamalarına yardımcı olmak için özel teknikler ve stratejiler kullanır.

Çift terapisi sırasında, aşağıdaki gibi çeşitli konular ele alınabilir:

1. İletişim Sorunları: Çiftler arasında iletişim eksikliği veya yanlış iletişim biçimleri, sorunların temel nedeni olabilir. Çift terapisi ile daha etkili iletişim becerileri öğrenilebilir.

2. Çatışma Yönetimi: Her ilişkide çatışmalar kaçınılmazdır. Ancak çiftler, çatışmaları nasıl yöneteceklerini öğrenerek bu durumdan daha olumlu bir şekilde çıkabilirler.

3. Duygusal Bağ: İlişkideki duygusal bağ, çiftlerin birbirleriyle nasıl hissettikleri ve birbirlerine nasıl bağlandıklarıyla ilgilidir. Terapi, duygusal bağın güçlendirilmesine yönelik çalışmaları içerebilir.

4. Cinsellik ve Yakınlık: Cinsellik, bir ilişkinin önemli bir yönüdür ve çift terapisi, cinsellikle ilgili sorunları ele alabilir. Aynı zamanda fiziksel ve duygusal yakınlığın artırılması da hedeflenebilir.

5. Roller ve Sorumluluklar: İlişkideki roller, sorumluluklar ve beklentiler de terapi sürecinde ele alınabilir. Bu, çiftlerin nasıl daha dengeli bir işbirliği içinde olabileceklerini anlamalarını sağlayabilir.

6. Geçmişten Gelen Konular: Eski travmalar, aile geçmişi veya diğer kişisel faktörler, ilişkide sorunlara neden olabilir. Bu konular terapide ele alınarak daha iyi anlaşılabilir.

Çift terapisi, çiftlerin ilişkilerini daha sağlıklı ve tatmin edici bir hale getirmelerine yardımcı olabilir. Ancak, çift terapisinin etkili olabilmesi için her iki tarafın da işbirliği yapması, açık olması ve değişime hazır olması önemlidir. Terapist, çiftlerin ihtiyaçlarına göre terapi sürecini yönlendirir ve destek sağlar.

Ayrıntılı Bilgi ve Randevu İçin İletişim: 0(505) 693 26 93

Makili Psikoloji Danışmanlık Merkezi
Merkez Ankara Ofisi - Yenimahalle/ Ankara
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa MAKİLİ Fotoğraf
Psk.Dnş.Mustafa MAKİLİ
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Mustafa MAKİLİ'nin Yazıları
► Çift Terapisi Nedir? Abdullah ÖZER
► Çift ve Aile Terapisi Nedir? Psk.Şengül DEMİRSOY BÖCÜ
► Evlilik ve Çift Terapisi Nedir? Psk.Duygu ÇİLOĞLU
► Çift Terapisi Psk.Başak DALDA KİLECİ
► Çift ve Evlilik Terapisi Psk.Şeyma KOÇAK
► Çift ve Evlilik Terapisi Psk.Büşra SEZİKLİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Çift Terapisi Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Otizm Nedir? Kasım 2023
◊ Uyku Bozukluğu Nedir? Kasım 2023
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:04
Top