2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İlk Gece Korkusu Hipnozla Çözülüyor
MAKALE #14894 © Yazan Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK | Yayın Haziran 2015 | 3,342 Okuyucu
İlk Gece ve İlişkiye Girme Korkusu
İLK GECE KORKUSU HİPNOZLA ÇÖZÜLÜYOR

-Hipnoz İlişkiye Girme Korkusunu Bitiriyor-

İlk gece korkusu başta olmak üzere cinsel konularda sıkıntı ve mutsuzluk yaşayan bir çok kişide genellikle çocukluk döneminden başlayarak olumsuz anıların, bilinçaltına yerleşmiş yanlış bilgilerin büyük rol aldığı görülmektedir. İlk gece/ ilk ilişki korkusu, düğün hazırlığı yapan erkek ve kadınların mutluluk hayallerinin gölgeleyen ciddi bir sorun…Kadınlar ilk ilişkide, yırtılma, acı, ağrı aşırı kanama yaşama, hastanelik olma korkusu yaşarken; erkekler sertleşememe, erken boşalma, performans gösterememe korkusu yaşamaktadır. Evliliğe bu endişelerle adım atan çiftler, daha ilk geceden mutsuzluk yaşarken, bu mutsuz başlangıç çiftlerin ilerideki cinsel yaşamlarını olumsuz etkileyebilmektedir.

CİNSELLİK ÇOCUK YETİŞTİRMEDE GİZLİ BİR İNKAR KONUSU

Ülkemizde insanlar , gelişme dönemlerine uygun olarak doğru bir cinsel eğitimden yoksun yetişmektedir. Bedenin cinsel özellikleri, cinsel organlar ve işleyişi, cinsellik gibi konuların tabu olması,, ayıp, günah kabul edilmesi ya da ebeveynlerin nasıl yaklaşımda bulunulacağını bilmemesi ilk gece korkusunun gelişmesinin temel zeminini oluşturmakta.. .Bu bilgisizlik ortamında erkek ve kadınlarımız; , abla, ağabeylerin yarım yamalak anlatımlarıyla, ilk geceyle ilgili facia hikayeleriyle, filmlerden, internetten uygunsuz içeriklerle boşluğu doldurmaya çalışırken , cinsellik hakkında olumsuz anılara, korku dolu duygulara sahip olmakta ve gelişme çağı kişilerin bilinçaltına böyle yerleşmektedir. Bilinçaltı, bir konuyu ilk kez nasıl bir içerikle öğrenmişse insan davranışı buna göre şekillenir. İlk geceyi, mutluluk ve zevk dolu bir deneyim olarak bilen ve bilinçaltı kabulü bu doğrultuda olan bireyler bir ömür mutlu bir birliktelik sürdürebilirken; İlk geceyi bir kabus gibi bilinçaltında yaşayan bireyler de maalesef korkularla, başarısızlık duygusuyla mutsuz olmaktadır.

BİLİNÇALTINDAKİ KORKULAR, İLK GECE KORKUSUNUN SEBEBİ

Bütün insan davranışlarına bilinçaltındaki kayıtlar yön vermektedir ve Cinsellikle ilgili, ilk geceyle ilgili bütün sıkıntıların sebebi de bilinçaltında kayıtlıdır. Kişiler “ilişkiye girmek” gibi bir konuyu düşündüklerinde bilinçaltında ki olumsuz anılar,korkular, başarısızlık duyguları insan beynine ve sinir sistemine hücum eder ve kişide kaçınma, erteleme, reddetme, isteksizlik, kasılma gibi durumlara sebep olur. Cinsel hayata İlk geceden böyle başlayan bir çift, bu mutsuzluğu maalesef ileriki dönemlere de böyle taşımaktadır.

HİPNOZ ,BİLİNÇALTINDAKİ İLİŞKİYE GİRME KORKUSUNU YOK ETMENİN HIZLI YÖNTEMİ

Mutsuz bir cinsellik anlayışının ya da ilişkiye girme korkusunun kaynağı bilinçaltı olunca, bütün dünyada uzmanlar, hipnozu başarılı bir tedavi yöntemi olarak kullanmaktadır; çünkü hipnoz bilinçaltıyla iletişim kurabilmenin bilinen en etkili yöntemidir. Hipnoz ilk gece korkusunu hızlıca ve kolaylıkla aşmada oldukça etkili bir bilimsel sistemdir. Bazen asli yöntem olarak, bazen destek yöntemi olarak cinsel sorunlar konusunda yetkin/yeterli olan ve hipnozu bilen uzmanlar tarafından başarıyla kullanılmaktadır. Hipnoz güvenli bir yöntemdir, çünkü zannedilenin aksine hipnoz esnasında kişi uyumaz, bayılmaz; hipnoz esnasında bilinç hep açıktır.

HİPNOZ İLE BİLİNÇALTINDAKİ CİNSELLİKLE İLGİLİ OLUMSUZ KAYITLAR DEĞİŞTİRİLİR

Hipnotik trans altında kişilerin; cinselliği yaşayamama, ilişkiden korkma, zevk alamama gibi sorunlarının sebepleri bulunur ve cinsel sorunlar konusunda da yetkin olan hipnoterapist tarafından, hipnozun bilimsel sistemleriyle bilinçaltındaki olumsuz duygular yok edilir. Bu aşamadan sonra istenen , arzu edilen davranış için bilinçaltına hipnotik telkinler ve bilinçaltı değişim teknikleri uygulanır.

HİPNOZLA 6-8 SEANSTA İLİŞKİ KORKUSU YOK EDİLEBİLMEKTE…

Terapi süreci tamamlandığında çiftler arzu ettikleri mutlu bir sonla yaşamlarına dönerler ve cinsellik konusunda mutluluğa doğru hipnozla yaşadıkları bu değişim bir ömür boyu kalıcıdır. Hipnozla yapılan bu destek süreci kişilere göre artıp eksilmekle birlikte ortalama 6-8 seansta tamamlanır.

Çiftler; Hızlı ve kolay bir çözüm olduğu için hipnozla da destek almayı düşünürken, bilmelidirler ki sadece hekim, psikolog olmak yeterli değil, aynı zamanda kişinin hipnoz uzmanı olması da gerekmektedir. Ve ayrıca müracaat edilen uzmanın cinsel terapiler alanında eğitimli ; “cinsel sorunların çözümünde hipnoz” konusunda da deneyim ve donanıma sahibi olması gerekmektedir.

Düğünlerin çok daha yoğun olduğu bu mevsimde mutluluk hayalleri ilk geceden itibaren kabusa dönüşen genç çiftler vakit geçirmeden yetkin bir uzmana müracaat etmeli ve destek almalıdır. Ayrıca bu sorunu bir sır olarak yıllarca saklayan ve uzun süredir normal ve mutlu bir cinsel yaşam olmaksızın evliliği sürdüren çiftler de bu sorunun kolaylıkla ve hızlıca çözüldüğünü bilmeli ve destek almalıdır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"İlk Gece Korkusu Hipnozla Çözülüyor" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet BAŞKAK Fotoğraf
Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Doktor Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK'ın Yazıları
► İlk Gece Korkusu Psk.Kamil DEMİR
► İlk Gece Korkusu Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Hipnozla Zayıflamak Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK
► Hipnozla Vajinismus Tedavisi Psk.Fatih KİRİŞCİ
► Gece Terörü Psk.Elvan Zeynep KAYA
► Çocukta Gece Korkuları Psk.Zehra ORGUN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'İlk Gece Korkusu Hipnozla Çözülüyor' başlığıyla benzeşen toplam 32 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Felç Olan Hastalara Hipnoz Haziran 2015
► Hipnoz /Gerçeğe Uyanmak Haziran 2015
► Hipnozla Zayıflamak Haziran 2015
► Mevlana Paranoyası Haziran 2015
► Bonzaiye Karşı Hipnoz Haziran 2015
◊ Reklamların Hipnoz Etkisi Haziran 2015
◊ Hipnoz ve Siyasal Hipnoz Haziran 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:31
Top