2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kepçe Kulak Operasyonu
MAKALE #6433 © Yazan Dr.Ulvi GÜNER | Yayın Şubat 2011 | 6,424 Okuyucu
KULAKLARINIZI GİZLEMEYİN

Saçlarıyla kulaklarını devamlı gizleyen kişilerden biriyseniz, saçlarınızı istediğiniz zaman kısaltmayı istemez misiniz?

Kulaklarımızın görünümü yüz estetiğinin en önemli tamamlayıcılarındandır. Kulağın kafatasına olan uzaklığı ve kulağın açıları kişiden kişiye farklılıklar gösterir. Kulakta en sık görülen estetik bozukluk, “kepçe kulak” diye adlandırılan şekil bozukluğudur.
Kepçe kulak dışında, operasyon ile düzeltilebilecek başka kulak problemleri de vardır. Küpe deliklerinde sarkma ve genişleme, kulak üst kesimi aşağı ve öne kıvrımlı olması, çok küçük kulak, ayrıca büyük kulak memelerine yönelik işlemler de yapılabilir. Ayrıca, doğuştan veya bir kaza sonrası kulağını kaybedenler için yeni kulak yapılabilir.

Operasyon gerektirmeyen kulak problemleri de vardır. Kulak memesinde oluşan kırışıklıkların dolgu maddeleriyle tedavisi, ileri düzeyde olmayan kepçe kulaklarda endolift yöntemi.

KEPÇE KULAK

Kepçe kulak, kulak kıkırdaklarının zayıf olması nedeniyle kulak kıvrımlarının yeterli oluşmaması ve buna bağlı olarak kulağın öne, yana doğru açılı durduğu durumdur. Bu genelde doğuştan olan ve aileden kaynaklı bir şekil bozukluğudur. Fonksiyonel açıdan hiçbir sorun yaratmayan 'kepçe kulak' durumu, özellikle çocukluk döneminde psikolojik travmaya ve arkadaş çevresinde alay konusu olmaya yol açabilmektedir.

Kepçe kulak ameliyatı erkeklerin yoğun talep ettiği bir estetik ameliyattır. Bayanlar saçları ile kulaklarını gizleyebilmektedir. Fakat bayanlarda operasyon sonrası kısa saç modellerini kullanabilmekten çok mutlu olurlar.

Operasyon kepçe kulakları başa daha yaklaştırmak, eksik kıvrımlarını şekillendirmek veya büyük kulakları küçültmek amacıyla yapılır. Bu operasyon dört yasından itibaren yapılmaktadır. Dört yaş itibariyle kulaklar kıkırdak yapısı tam olarak gelişmiştir ve operasyon ne kadar erken yapılırsa çocukların dış çevrede karşılaşacağı problemler daha az olacaktır. Bu ameliyat erişkinlerde de yapılabilir ve erişkinler için ek bir risk söz konusu değildir. Genellikle ayaktan cerrahi tedavi olarak yapılmaktadır. İleri düzeyde olmayan kepçe kulaklarda endolift yöntemini uyguluyorum.

ENDOLİFT YÖNTEMİ

Lokal anestezi altında kesi yapmadan, 15-20 dakikalık süre içinde uygulanır. Cilt altına kulak arkasından endolift materyali bir iğne yardımıyla yerleştirilir. Böylece kulağın açısı daraltılmış olur. 2-3 günlük bandaj kullanımı önerilir. İyileşme süresi çok daha kısadır. Bu şekilde bir ara çözümü sunabilmekten çok memnunum.

OPERASYON

Çocuğunuz küçükse genel anestezi uygulaması, daha büyük çocuklar veya erişkinler için sedatif ile kombine lokal anesteziyi tercih edilebilir. Bu durumda kişi uyanık ancak gevşemiş olacaktır.

Operasyon yapılan tekniğe göre 45-90 dakika kadar sürer. Kulak arkasına yapılan bir kesi ile bir miktar deri fazlasının çıkarılmasını takiben kulak kıkırdağının oturacağı cebin oluşturulması ve sonrasında buraya dikişlerle sabitlenmesi, açı azaltılmasını sağlar. Eğer kulakta ek olarak kıvrım eksiği varsa kulak kıkırdağı ön taraftan hafifçe zayıflatılarak kıvrım oluşturulması sağlanır ve yine dikişlerle yeni şekline adapte edilir. Kulak önünden girişim olmadığı için burada iz olmamaktadır.

OPERASYON SONRASI

Erişkinler ve çocuklar ameliyattan birkaç saat sonra ayağa kalkıp dolaşabilir ve eve gidebilirler. Hastamızın başı, ameliyatın sonunda şekillenme ve iyileşmeyi kolaylaştırmak için sarılacaktır. 2-3 gün sonra bu sargı çıkarılarak daha hafif bir pansuman yapılır. Bu sargıların da çıkarılmasından sonra özellikle geceleri kullanmak üzere kafa bantı önerilecektir. Bu bandın gündüz de kullanılması kulağın şeklinin daha iyi muhafazasına yardımcı olacaktır. Kendiliğinden eriyen dikişler kullanılır, ameliyattan sonra alınması gereken bir dikiş olmaz. Erişkinlerin çoğu işlerine aşağı yukarı yedi gün içinde dönebilir. Çocuklar 5-7 gün civarı bir sürede okula gidebilirler, ancak aktivitelerde dikkatli olmaları gerekir.

KULAK MEMESİ GİRİŞİMLERİ

Özellikle küpe deliklerinin genişlemesiyle çok karşılaşıyoruz. Lokal anestezi altında bu delikler kapatılarak, yeni bir küpe deliği açılıyor. Kulak memesi büyüklüğü şikayeti içinde lokal anestezi ile kesi yapılarak küçültmek mümkün.

İstediğiniz görünümü sağladığınız kulaklarınızla, tüm güzellikler sizlerle olsun…
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kepçe Kulak Operasyonu" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Ulvi GÜNER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Ulvi GÜNER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ulvi GÜNER Fotoğraf
Dr.Ulvi GÜNER
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Ulvi GÜNER'in Yazıları
► Kulak Estetiği ve Kepçe Kulak Ameliyatı Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Kepçe Kulak Estetiği Doç.Op.Dr.Süleyman TAŞ
► Kepçe Kulak Deformitesi Dr.Ahmet ALTINTAŞ
► Kepçe Kulak Estetiği Op.Dr.Esra ÇELİK
► Kepçe Kulak Estetiği Dr.Arda KATIRCIOĞLU
► Kepçe Kulak Estetiği Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Kepçe Kulak Operasyonu' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Karın Estetiği Ocak 2012
► Sırt Estetiği Haziran 2009
► Kadın Genital Estetiği Şubat 2009
► Meme Dikleştirme Ekim 2008
◊ Endolift ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2008
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:28
Top