2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Karneler Sadece Çocuğa mı Veriliyor?
YAZI #4827 © Yazan Dr.Mustafa ERKAN | Yayın Haziran 2018
Mustafa Erkan, Şişli'da.
5 Haziran, 20:21 ·
KARNELER SADECE ÇOCUĞA MI VERİLİYOR ?
Çocuğunuzun karnesinde zayıf dersler mi var? Karnesi zayıf olan çocuğa nasıl mı davranmak gerekiyor. Öncelikle biz ebeveynler olarak karneye bakış açımız değişmelidir. Karne, sadece okul başarısını göstermez, aynı zamanda bir okul döneminin bitimini ve tatil başlangıcını gösterir.

KARNEDE SADECE OKUL NOTLARI MI VARDIR ?
Karnede değerlendirilen sadece çocuk değildir çocukla birlikte okul, öğretmen ve aile de değerlendirilir.
Başarılı olan karneler için durum kolaydır, başarıyı paylaşmak hepimizin işine gelir ve çok mutlu oluruz.
Önemli olan beklentimiz altındaki karneler karşısındaki tutumumuz nasıl acaba ? Şunu da unutmamak gerekir;
Karnedeki, zayıflık direkt olarak zeka ile ilgili değildir.
Zayıf olan karnelerde; Öncelikle ebeveyn olarak biz gerekeni en başından yaptık mı? Sorumluluk bilinci kazandırmak gibi.
Çocuğumuzu yeterince tanıyor muyuz ? Doğru okul, doğru öğretmen seçimi yaptık mı? Tüm yıl boyunca mı ilgilendik ya da sadece karnede mi? Sıkıntı yaşadığı durumlarda, başarısız olduğu derslerde birlikte çözüm üretme yoluna gittik mi?
Peki öğretmen ve okulun başarısızlık durumunda hiç mi payı yok ? Dönem boyunca aile ile işbirliğine girildi mi, ek sıkıntılı durumlarda ruh sağlığı çalışanlarına yönlendirildi mi.?
Aile, okul ve öğretmen olarak bunları yapmadık ise başarısız olan bizleriz de…Tüm bunlar yapıldı ise o zaman direk suçlama değil de bu başarısızlığın çözümlerine yönelmeliyiz. Bunları düşünmek ve çözüm yollarını bulmak için çok uygundur tatil zamanı.
ÇOCUĞUMUZA NASIL DAVRANMALIYIZ?
Eleştiri iyidir ama yapıcı olduğu zaman yıkıcı eleştiri kimsenin hoşuna gitmez.
Onu anladığımızı her şartta bizim için değerli olduğunu hissetmemiz çok önemlidir.
AİLE OLARAK ANLAYIŞSIZ DAVRANIRSAK NE OLUR ?
Başarısızlıktan korkan ve ailenin tutumundan çekinen çocuklarda evden kaçma, karne notlarını düzeltme gibi yollara başvurabilirler. Bazen de bu çocuklarda kaygı bozuklukları, depresyon da görülebilir..
Başarılı da başarısızlık da olsa çocuğumuz değerlidir. Tatili bütün çocuklar hak eder..
Sağlıcakla kalın.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa ERKAN Fotoğraf
Dr.Mustafa ERKAN
İstanbul
Doktor "Ruh sağlığı ve hastalıkları - Psikiyatri"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Mustafa ERKAN'ın Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Karneler Sadece Çocuğa mı Veriliyor?' başlığıyla benzeşen toplam 93 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kardeş Kıskançlığı Haziran 2018
◊ Otizm Haziran 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:56
Top