2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadınlarda Cinsel Fonksiyon Bozukluğunun Sebepleri ve Çözüm Önerileri
YAZI #5025 © Yazan Uzm.Psk.Deniz AKINCI | Yayın Eylül 2018
Duygusal ve psikolojik açıdan sağlığımızın iyi olması, cinsel yaşamımızın da sağlıklı olması için büyük önem taşır. Duygusal ya da psikolojik olarak stres altında olmamız cinsel fonksiyon bozukluklarına sebep olabilir. Cinsel fonksiyon bozukluğuna sebep olan birçok sebep bulunabilir. Bu sebepleri ve çözüm önerilerini sizin için derledik.

Depresyon:
Depresyon, 18 – 44 yaş arasındaki kadınlarda görülen çok önemli bir rahatsızlıktır. Depresyon sebepleri arasında beyindeki kimyanın bozulması, şiddetli stres, aile geçmişi, yas süreci ya da tüm bunların kombinasyonu bulunabilir. Depresyon kadınların cinselliğe olan ilgisinin azalmasının yanı sıra cinsel fonksiyon bozukluğuna da sebep olabilir.

Distimik- Kronik Depresyon:
Distimik Depresyon, depresyon teşhisinin daha zor konulduğu bir rahatsızlıktır. Distimik depresyondaki kadınlar genellikle normal davranışlar gösterdikleri için depresyonda olduklarını bilemezler. Ancak kendilerini değersiz ve sevilemez biri olarak görürler. Bu nedenle cinsel yaşantılarını kapatmaya eğilim gösterirler.

Stres:
Özellikle tam zamanlı çalışan anneler ağır stres yaşarlar. Kendilerine ayıracak çok zamanları olmadığı için önceliği uykuya ve dinlenmeye vermek isteyebilirler. Stresin ağır yükü ve kendilerine zaman ayıramamak kadınların cinselliğe olan ilgisini arka plana atabilir.

Cinsel ve Duygusal İstismar:
Çocukluğunda cinsel ya da duygusal istismara uğrayan kadınlar cinsel fonksiyon bozukluğu yaşayabilir. Bazı kadınlar cinsellik yaşamayı dehşet verici bularak, cinsellikten kaçınırken, istismara uğrayan bazı kadınlar da cinselliğin anlamını ve önemini yitirmesini hedefleyerek aşırı uçlarda ve çok yoğun bir cinsel yaşama sahip olabilirler.

Vücut İmajı:
Medyada var olan gerçek dışı vücut imajları en büyük baskıyı kadınlar üzerinde kuruyor. Rötuşlanmış kusursuz vücutlar, güzellik algısını bozduğu için kadınların kendilerine ve vücutlarına olan bakış açısı değişiyor. Bu nedenle birçok kadın vücut imajıyla barışık olmadığı için cinsel hayatları yara alıyor. Bu durumda kadınlarda cinsel fonksiyon bozukluğuna sebep olabiliyor.

İlişki Problemleri:
İletişim problemleri, yakınlık duygusu eksikliği, güven eksikliği, öfke gibi ilişkilerde var olan problemler kadınların cinsellikten uzaklaşmasına sebep olabiliyor. Uzun dönem evli olan çiftlerin evlilikle ve cinsellikle ilgili gerçek dışı beklentileri de cinsel fonksiyon bozukluklarına sebep olabiliyor.

Çözüm Önerileri:
Cinsel fonksiyon bozukluğunun psikolojik nedenlere dayandığını düşünüyorsanız, paniklemeyin. Yardım almak için asla geç değildir, bunu unutmayın!
Başarılı bir cinsel terapistin size yardım etmesine izin verin. Bu terapi sürecine kendi başınıza başlayın. Sorunlarınızı, kaygılarınızı dile getirmekten kaçınmayın! Gerekli görüldüğünde eşinizin de terapi seanslarına sizinle birlikte katılması sizi korkutmasın. Sorunlarınızı baskılamak, eşinizden saklamak ilişkinizi ve sizi daha büyük sorunlara götürecektir. Unutmayın!
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Deniz AKINCI'nın Makaleleri
► Cinsel Fonksiyon Bozuklukları Abdullah ÖZER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kadınlarda Cinsel Fonksiyon Bozukluğunun Sebepleri ve Çözüm Önerileri' başlığıyla benzeşen toplam 38 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çocukta Öfke Sorunu Eylül 2018
► Narsist Kişileri Anlamak Eylül 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:14
Top