2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadın-Erkek İlişkilerinde Farklılıklar, İletişim ve Çatışma Çözümü
YAZI #5102 © Yazan Uzm.Psk.Emel KALINKILIÇ | Yayın Ekim 2018
Hiç düşündünüz mü hayatınızın ne kadar büyük bir bölümünü ikili ilişkinizdeki sorunları düşünerek geçiriyorsunuz? Bazen varlığıdır dert, bazen yokluğu.. Ama kabul edelim ki hayatımızda çok büyük bir yer tutar bu konu. Çünkü özel ilişki yaşadığımız bir partnere sahip olmak, bizim için biyo-psiko-sosyal bir gereklilik; bir ihtiyaçtır.

Ancak onlarca yıl süren eğitim hayatımızda tek bir ders bile görmeyiz bu konuda. Ne kendimizi öğrenebiliriz ne de karşı cinsi.. Kadın nasıldır, erkek nasıldır bilmeyiz! Deneme-yanılmaya kalır iş.. Deneye yanıla, ağlaya güle öğrenmeye çalışırız bu alanı..

Referans noktamız ise hep kendimizdir! “Ben nasılsam o da öyle” düsturuyla çıkarız yola! Kendimize yapılmasını istediğimiz şeyleri yapar, duymak istediklerimizi söyler, “ben olsam böyle yapardım” dediklerimizi bekleriz birbirimizden..
Fakat o “ben” değildir! Bana hiç benzemez hatta! Benim düşündüğüm gibi düşünmez, benim davrandığım gibi davranmaz.. Bir türlü anlayamam onu..Böyle sürer gider bu hikaye..

Sürmesin diyorsanız, buyurun kadın beyni ve erkek beyni neden ve nasıl farklıdır, kadın ve erkek neden ve nasıl farklı davranır öğrenin.

Bu konuda benden bireysel seanslar alabilir ya da açtığım eğitimlere katılabilirsiniz.

Eğitimin İçeriği:
Biyolojik cinsiyet, toplumsal cinsiyet tanım ve farkları
Kadın ve erkekte bilişsel(cognitive) farklılıklar
Kadın ve erkekte duygusal(emotional) farklılıklar
Kadın- erkek arasında iletişim ilkeleri
Kadın- erkek arasında çatışma çözümü
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Emel KALINKILIÇ Fotoğraf
Uzm.Psk.Emel KALINKILIÇ
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi11 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Emel KALINKILIÇ'ın Yazıları
► İlişkilerde Çatışma Çözümü Psk.Simge ÖZYÜREK
► Kadın Erkek İlişkisi Psk.Burçin DEMİRKAN
► Kadın Erkek İlişkileri Psk.Namık ACAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kadın-Erkek İlişkilerinde Farklılıklar, İletişim ve Çatışma Çözümü' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Dahi Çocuklar Ekim 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:38
Top