2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Genç Erkek Olgun Kadın İlişkisi
MAKALE #4929 © Yazan Uzm.Psk.Esra BAYRAKTAR SÜNGÜ | Yayın Mayıs 2010 | 319,992 Okuyucu ÇOK OKUNUYOR
Sizce olgun kadınlar neden genç erkeklerle beraber olur?

Son yıllarda karşılaşılan olgun kadın genç erkek ilişkilerinin temelinde çoğunlukla kadınların tutkulu bir aşk araması görülmektedir. Kadın kocasının yaş itibari ile ortaya çıkmaya başlayan sağlık problemlerinden sıkılmaya başlar ayrıca kocasının seks gücünün azalması da kadında gençlik dönemindeki performansa özlem duymasına neden olabilir. Çiftler arası iletişim de azalmaya ya da kopmaya başlarsa kadında bir bunalma dönemi başlar. Bu sorunların olmadığı, iletişim kurabileceği sadece problem paylaşmayacağı, sızlanma ve şikayet duymayacağı bir ilişki arayışına girer. Yani olgun kadınların genç erkekleri tercih etmesinde ki neden sanılanın aksine sadece seks ilişkisi için değildir. Kadınlar yaşları ilerledikçe kendi güzelliklerinin daha iyi farkına varırlar ve bu kendine güveni karşısındaki erkeğe hissettirirler bu kıymetli güzelliklerini şikâyetlerle geçirmek istemezler. Güzelliklerini sınırsızca sunabilecekleri ve karşılığını görebilecekleri partnerleri ararlar. Bu süreci yaşayan kadının karşısına sevgiyi, aşkı yeni öğrenen tutkulu genç bir erkek çıkar. Olgun kadının özlediği tutkulu aşka sahip bu genç erkek de tecrübelerinden faydalanacağı bu kendine güvenen kadına hayranlık duyar. Aynı zamanda kadın olgunlaştıkça cinselliğinin doruğunu yaşarken erkek oldukça genç yaşlarda cinselliğin doruğundadır. Böylece olgun kadın genç erkek arasında tutkulu bir aşk başlar. Erkeğin beklentisinin olmaması, kıskançlık ve baskı (çünkü erkek kendine bu kadar güvenen güçlü başarılı kadına baskı ve kıskançlık kurmaktan çekinir.) da bulunmaması ve kadına hayran olup gücünden dolayı saygı duyması kadın cephesinden bu ilişkiyi besler. Yaş ve ilişki olgunlaştıkça çiftler arasında ki flört etmede azalır. Ayrıca Flört etmeye meraklı istekli olan genç erkek olgun kadını heyecanlandırmaktadır. Birlikte eğlenceğe gitme, seyehat etme, tatile çıkma gibi etkinliklere katılabilecekleri enerjik partner isteklerine genç erkekler karşılık vermektedir.

Genç erkekler neden olgun kadınları sevgili seçer?

Kadın olgunlaştıkça aşk ve ilişki boyutunda tecrübesi artar ve daha iyi bir aşık olur. ABD'li psikologların yaptığı araştırmaya göre kadınlar, 40'ından sonra daha iyi bir seks partneri oluyorlar. Psikolog Dr. Lois Mueller ise ‘‘Olgun kadınlar, gençlere göre hem daha seksi, hem de daha fazla cinsel deneyime sahipler. Ayrıca gençler gibi, kendilerini dünyanın merkezinde ve ulaşılmaz görmüyorlar. Bu da onlara inanılmaz bir rahatlık ve doğallık getiriyor. Birçok erkeğin olgun kadınlar`ı daha çekici ve daha uyumlu bulmasının nedeni bu’’ diyerek konuya çok doğru bir bakış açısı kazandırmaktadır. .

Kadınların yaşları ilerledikçe iş hayatındaki sorunlar azalmış, hayatları daha kolay daha oturmuş olmaktadır. Yani olgunlaştıkça daha az stresli olmaktadırlar. Bu durum ilişkilerine de yansır ve daha uyumlu bir partner olmaktadırlar. Yaşam tecrübelerine bağlı bir problem durumunda genç bir kız gibi tedirgin olmamaktadır. Öğrenilmişlikten kaynaklı böyle bir durumda kolay ve pratik çözümler üretirler. Böylece genç erkek için sorun çözen bir partner olur. Ekonomik bağımsızlığı tamamen ellerine aldıkları için kendinden emin, rahat davranarak partnerlerini boğmazlar. Genç erkek olgun sevgilisinin deneyimleri öğrenmek ve özgür ve kaliteli bir cinsel hayat yaşadığı için bu ilişkiden memnundur. bazen de bu ilişkinin temelinde maddiyat görülebilir. Genç erkek henüz ailesinden ayrılarak yeni bağımsızlık kazanıyordur. Oysa olgun kadın güçlü ve ekonomik anlamda çoğunlukla rahattır. Genç erkek genç bir kızla beraber olduğunda o ilişkinin maddi yükünü üstlenmek zorunda olduğunu hissedebilir. Oysa böyle bir ilişkide çoğunlukla kadın maddi yükü üstlenebileceği için erkek için rahat bir ilişki olarak değerlendirilebilir.

Olgun kadın daha şefkatli ve ilgilidir. Genç erkek için bu durum bilinçdışında anne figürünü sembolize eder. Bu yüzden genç erkek olgun kadına anneye bağlandığı gibi bağlanır. Aynı zamanda oedipus kompleksine bağlı genç erkekte babadan anneyi alma fantezisi bilinç dışı olarak arka yapıda bulunmaktadır. Olgun kadını elde ederek bilinç dışı babasına karşı zafer elde ederek erkekliğini ispatlamaktadır. Bu yüzden bu ilişkiler genç erkekler tarafından bir zafer gibi hissedilir. Ayrıca duygusal olarak genç sevgilisin ihtiyacına duyarlıdır. Kaprisleri azaldığı için duygusal ihtiyaca yaşın verdiği olgunluk ve annelik duygusuyla daha önem verir.

Son yıllarda ünlüler dünyasına da baktığımızda bu tür ilişkilerin arttığını gözlemliyoruz (Demi Moore-Ashton Kutcher, Madonna Guy Ritchie) Sizce neden?Aslında dünya tarihi başladığından beri olgun kadın genç erkek ilişkisi yaşanmaktadır. “kendinden büyük kadınla evlenen adam zengin olur” gibi atasözlerimiz bu tür ilişkilere üstü kapalı teşvik ediyor. Ancak kişiler toplum kurallarından kaynaklı bu durumdan utandır ve gizlemekteydi. son yıllarda dünya ve Türkiye ünlü dünyasında kadınlar ve erkekler bu ilişkilerini açıklamaktan, evlenmekten, çocuk doğurmaktan çekinmemekte oldukları için bu durum gün yüzüne çıkmıştır. Ekranlar önünde yaşanan bu çok yaş farkı olan ilişkiler artık kişilerde bu durumu normal görmelerine neden olmaya başlamıştır. Çünkü Sürekli görülen bir durum bir süre sonra halk içinde normal olmaya başlıyor.

Olgun kadın genç erkek ilişkisinde cinsellik nasıl bir rol oynuyor (kadın ve erkek açısından)?

Olgun kadın genç erkek ilişkisinde cinsellik çok önemli bir rol oynamaktadır. Ancak böyle bir ilişki için tek başına yeterli değildir. Fakat böyle bir ilişkide cinsellik kaçınılmazdır. Çünkü kadın cinselliğin doruğunu olgun yaşta, erkek cinselliğin doruğunu erken yaşta yaşar bu yüzden birbirlerini tamamlarlar. Ayrıca genç erkek için genç kadınla cinsellik yaşamak çoğu kez zor, sınırlı iken olgun kadınla çoğu kez çok daha kolay, sorumluluk olmadan, tecrübeli ve kaliteli cinsel deneyim şeklinde olmaktadır. Olgun kadın için de genç erkekler yaşıtı erkeklere oranla daha aktif cinsel performans sergilemektedir. Bu yüzden genç erkekler daha çekici gelmektedir. Olgun kadının cinsel tecrübesi genç bir kızdan daha fazladır. Genç erkek daha tutkulu olduğu için kadın kendini daha çok arzulanan gibi hissederek kendini bu ilişkide daha iyi hisseder.

Genç erkeklerin tercih ettiği olgun kadınların genelde bakımlı, seksi, iş hayatında başarılı ve kendine güvenen kadınlar olduğunu görüyoruz. Size göre olgun kadınların nasıl bir profili var? Genç erkekleri hangi özellikleriyle kendilerine aşık ediyorlar? Genç erkekler kendilerinden yaşça büyük kadınların hangi özelliklerinden etkileniyor?


Her genç erkek her olgun kadından hoşlanmamaktadır. Bu ilişkide seçicilik ön plandadır. Ancak Oedipus kompleksi dediğimiz ödipal dönemdeki probleme bağlı genç erkek olgun kadından hoşlanıyorsa çok fazla seçici olmayabilir. Burada babadan anneyi çalma bilinçdışı duygusu hakim olduğu için erkek annesine hem fiziksel hem duygusal açıdan benzeyen, güçlü bir adamla evli olgun kadın tercih edebilir. Diğer açılardan baktığımızda eğer aşırı dominant bir anneye, aşırı pasif bir babaya sahip erkek çocuklarının da yine annesine benzeyen güçlü olgun kadın tercih ettiklerini görüyoruz. Ayrıca genç erkek hayata yeni atılmakta kendinde bir çok eksik görmektedir. Güç, para, şan şöhret, iş başarısı, hayatta başarılı olacağına dair inanç korkuları yaşar. İnsan kendinde olmayanı partnerinde arar düşüncesi ile genç erkekler kendilerinde eksik hissettikleri bu durumlara sahip partner bularak sanki onlara sahip olduğunu hisseder ve kendini rahatlatır güçlü, başarılı hisseder. Güçlü, başarılı, kendine güvenen, hayatını kurmuş kadın içinde kendinde olmayanı arama düşüncesi ilişkisinde bu konulara dair beklentide olmamasını sağlayacak ve erkek partnerini bu konularda baskılamayacaktır. Sürekli ailesinden çevresinden ve kız arkadaşlarından bu baskıyı gören erkek bunlara sahip ve kendine bu konuda baskı yapmayan olgun kadının yanında hem kendini rahat hissedecektir. Hem de bunlara sahip olduğu için olgun kadına hayranlık duyacaktır.

Olgun kadınların kariyer sahibi, parasal anlamda sıkıntı yaşamayan kadınlar olması genç erkeklerin tercihinde rol oynuyor olabilir mi?

Para bir çok ilişkide kilit rol oynamaktadır. Olgun kadın genç erkek ilişkisi içinde ilişkinin devamlılığı başlaması açısından önemli rolü bulunabilir. Genç erkek için toplumsal anlamada yüklenen ilişkinin maddi gücünün erkeğe yüklenmesi hayata yeni atılan genç için zorludur. İlişkinin maddi olanaklarını sağlayamayacak güçte olabilir. Kız arkadaşına istediği maddi imkanları sunamadığı için ilişkisinde kendini yetersiz hissedebilir. Oysa bu maddi imkanlara sahip bir kadın ona böyle bir yüklemede bulunmaz. Hatta genellikle baktığımızda genç erkeğin iş hayatında başarılı kadınları tercih ettiğini görüyoruz ve genellikle kendileri de aynı sektörde çalışmaya başlayarak gelişimlerine katkı sağlama imkanlarına sahip oluyorlar. Böylece bir maddi bir yatırım yapmayarak partnerlerinin imkanları doğrultusunda geleceklerine katkı sağlayabiliyorlar.

Kadınların eskiye nazaran yaşlarını göstermemesi
, estetik cerrahi ve kozmetik ürünleri nedeniyle her geçen gün daha güzelleşmesi, jimnastik salonlarına giderek formlarını korumaları da; bu tip ilişkilerin sayısını artırıyor. Ne düşünüyorsunuz?

Tıbbın ve teknolojinin ilerlemesi maddi imkanların genişlemesi çalışma şartlarının değişmesine bağlı kadınlar kendilerine ve bakımlarına eskiye göre çok daha fazla önem vermektedir. Kadınlar estetik cerrahi ve kozmetik ürünleri nedeniyle her geçen gün daha güzelleşiyor, jimnastik salonlarına giderek genç formlarını koruyor. Tabi böylece gerçek yaşlarının çok daha altında bir görünüme sahip oluyorlar. Böylece genç erkek karşısındaki kadını görüntüsüne bakarak alımlı-hoş-seksi kadın olarak görüyor ve etkileniyor.

Kadınların kendilerinden yaşça büyük bir erkekle beraberlikleri sorgulanmazken, genç bir erkeğe aşık olmaları toplumsal baskıyı tetikliyor, ayıplanıyor, hor görülüyor? Ne düşünüyorsunuz?


Aslında toplumumuz yukarda bahsettiğimiz atasözüne dayanarak (kendinden büyük kadınla evlenen erkek zengin olur) üstü kapalı bir izin vermekle beraber. Kadına yüklenen annelik misyonu ile kutsallık yüklenmiştir. Bu yüzden genç erkek ile ilişkisi kadının sadece cinsel doyum için yaşadığına dair toplumda bir inanış başlamıştır. Anne olan kutsal varlığa sırf bu yüzden bir ilişki yakıştırılmaz. Çünkü toplumumuzda kadın için cinsellik bir görevdir kocasını mutlu etmesi için yapması gereken bir eylem gibi görülmektedir. Bunun dışına çıkan kadına annelik kutsallığını bozmuş toplumsal normların dışına çıkan kadın gibi bakıldığı için hoş görülmez. Oysa olgun erkek genç kadın ilişkisine hoş bakılmasının nedeni de burada cinsellik dışında şefkat olduğuna dair inanıştır. Çünkü yaşlandıkça erkeğin babalık duyguları baskın olur genç kadın zaten aradığı şefkattir düşüncesi ile bu ilişkiye olumlu bakılmaktadır. Aslında her iki cins açısında da çok yaş farklı ilişkiler sağlıklı değildir. Bu tür ilişkilerin ömürleri çok uzun soluklu olmamaktadır. Kişiler bir süre sonra hayattan farklı beklentileri olduklarını görebiliyorlar. Hayatı biri daha çok yaşamışken diğeri yaşamaya yeni başlamaktadır. İlişkinin ilk zamanları kadın gençlik dönemine özlem duyduğu için bu hızlı yaşam heyecanlı gelirken genç erkek için de olgun kadının şefkati huzuru albenili görülür. İlerleyen dönemde kadın bu hızlı yaşamdan daha önce zaten yaşadığı için yorulabilir ve erkek de şefkati ve kadının olgun tavrını boğucu bulabilir. İlk başta değişik gelen bu tür bir ilişki bir süre sonra keyifsiz gelebilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Genç Erkek Olgun Kadın İlişkisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Esra BAYRAKTAR SÜNGÜ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Esra BAYRAKTAR SÜNGÜ'nün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     60 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Esra BAYRAKTAR SÜNGÜ Fotoğraf
Uzm.Psk.Esra BAYRAKTAR SÜNGÜ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
Uzman Klinik Psikolog,yetişkin,çift,ergen Ve Cinsel Terapist-Hipnoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi119 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Esra BAYRAKTAR SÜNGÜ'nün Makaleleri
► Kadın Erkek İlişkisi Psk.Burçin DEMİRKAN
► Kadın Erkek İlişkileri Psk.Namık ACAR
► Kadın ve Erkek İlişkileri Psk.Bilge ÇAPOĞLU
► Eş Seçimi: Kadın ---- Erkek Psk.Mehmet DUMAN
► Cinsellikle Kadın ve Erkek Faktörü Psk.Dnş.Özgür TÖNBÜL
► İlişkide Kadın ve Erkek Rolleri Psk.Seval HACIM KILIÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Genç Erkek Olgun Kadın İlişkisi' başlığıyla benzeşen toplam 39 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Azınlık ve Çoğunluk Aralık 2013
► Önyargı ve Ayrımcılık Ağustos 2013
► Stres Ağustos 2013
► Vajinismus Temmuz 2013
► Kimlik ve Benlik Temmuz 2013
► Dil ve Dil Oluşumu Mayıs 2013
► Anne Baba Tutumları Nisan 2013
► Panik Atak Şubat 2013
► Saldırganlık Ocak 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:15
Top