2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Aldatılmak Yolun Sonu Değil!
MAKALE #11674 © Yazan Psk.Nur GEZEK | Yayın Kasım 2013 | 9,859 Okuyucu
ALDATILDINIZ!

Öyleyse terk edin, yada eşinizin sizi zamanla terk etmesine izin verin.
Ya da sınırları biraz daha zorlayıp neden aldatıldığınız gerçeğine odaklanın.
Çok mu boyun eğdiniz, geçelim, çok mu eşinizin egosuna zarar verdiniz,, bunu da geçersek, hedef ulaşıldığında anlamsızlaşmış olabilir mi? Bu bir İNSAN olsa bile!
Eşiniz doğru zamanda gerçek hislerini sizinle paylaştığında, onu görmemiş, duymamış, hissetmemiş olabilir misiniz?
Aslında uzun süredir yadsıdığınız, yok saydığınız sorunlarınızın altında ezilmiş olabilirsiniz de.
Aldatılmak!
Pasif bir cümle. Aslında sırf bu pasif durum kişinin psikolojisini çok yıpratmaktadır. Biri size bir şey yapmıştır sizin insiyatifiniz dışında. Hem de en güvendiğiniz, en inandığınız kişi ve hiç beklemediğiniz bir anda.
Aslında bu pasiflik ilişkinin bütününde hep hissedilen bir duygu olabilir, yine de hafifletici bir neden değildir, yaşanılan duygunun ağırlığı hafiflemez bu durum yaşandığında..
ÇİFTLERE..
Aldatılmak, yada bu hissi yaşadığınız bir durumla karşı karşıya kalmak, realitede aldatılmamış olsanız bile (en azından cinsel olarak), bu olayı yaşayıp her şeye rağmen eşinizle var olmayı seçtiğinizde..
AFFEDEMEMEK….SİZİ BEKLEYEN SİNSİ TEHLİKE
Aldatıldığını düşünüp affedememek psikolojik olarak kişiyi en çok hırpalayan süreçtir. Bu noktada diyoruz ki ya affedin ya da terk edin. Zira affedilmeyen duygular kişinin en çok kendisine zarar vermektedir. Affetmeye karar verip eşinizle yaşamaya devam ettiğinizde bizim önerimiz mutlaka PSİKOLOJİK DESTEK!!
Af seanslarıyla kişi eşini affedip ilişkisini güzelleştirmeyi, beslemeyi seçtiğinde, sanılanın aksine ilişkiler çok daha iyi ve sağlıklı olabilmektedir. Krizi fırsata çevirmek deyimini pek sevmesek de bu gibi durumlar için yerinde olacaktır.

Aldatıldıktan sonra affetme durumunun ne kadar zor bir süreç olduğunu biliyoruz ama zor olması imkansız olduğu anlamına gelmez. Bazen affetmek geri adım atmak gibi algılanabilir ama bazen ileri sıçramak için bir adım geri atarız ve daha ileri gidebilmek için güç alırız. Şimdi evliliğinizi devam ettirmeye karar verdiniz, bu karar bazen şartlardan kaynaklanır bazen de kaybetmek istemezsiniz. Her iki durumda da süreç elbette zordur ama daha önce de söylediğimiz gibi imkansız değildir. Bir şekilde evliliğinizi veya ilişkinizi devam ettirme karar aldınız, ama yaşadığınız git geller sizi duygusal anlamda çok zorluyor. Biliyorsunuz ki affetmediğiniz sürece, o düşüncelerle savaştığınız sürece durum sizin için içinden çıkılması zor bir hal alacaktır. Duygusal ve zihinsel anlamda allak bullak olacaksınız.

Affedelim ama nasıl ? Kesinlikle affedemem dediğinizi duyar gibiyim..

Öncelikli olarak affetmek sadece eşinizin ya da sevgilinizin yapmış olduğu yanlışı yok saymak demek değildir, affetmek duygusal anlamda yaşacağınız bir özgürlüktür. Kendinizi hapsetmiş olduğunuz o ağır duyguları bedeninizden ve zihninizden gitmesine izin vermektir. Kendinizi özgür bırakmaktır.

Eğer affeder ve kendinizi özgür bırakırsanız, bundan sonra evliliğiniz daha sağlıklı devam edecektir. Duygusal anlamda elbette zorlantılar yaşayacaksınız ama sizi kahredecek ilişkinizi zedeleyecek bir durum olmayacak. Affetmek demek tamamen her şeyi silmek değildir. Yaşanılan hiçbir şey unutulmaz ama affedince sadece o duyguya verdiğimiz anlam azalır ve bizi daha az etkiler. Bu etki üstesinden gelinebilecek düzeyde olacaktır. Aksi takdirde çatışmalar devam edecek en ufak şey bize o kötü anıyı hatırlatacak onunla savaştıkça büyüyecek ve kaçınılmaz son “Şiddetli Geçimsizlik” ve ayrılık.

Affetmek demek elbette hiçbir şey olmamış gibi hayata devam edeceğiniz anlamı taşımıyor ama yeni bir hayat inşa edebilecek gücünüz olacağı anlamına geliyor. Yeni bir şey inşa edeceksiniz. Bu yeni, eskiden çok farklı bambaşka ama çok daha üst düzey bir ilişki…

Aldatma ve aldatılma varsa ilişkide ki eksikliği tek tarafa atmak çözüme yönelik atılmış bir adım olmayacaktır. Eğer ortada iki kişinin yaşadığı bir olaydan kaynaklanan bir hata varsa bunda iki tarafın da katkısı vardır. Bu yüzde ilişkinin devamına karar alındıysa eskiye özenmektense ihtiyacımız olan yeni bir şey inşa etmek olmalıdır. Yeni bir şey inşa etme sürecinde başlarda zorlanacaksınız ama ne kadar kararlı olursanız o kadar süreci kısaltabilirsiniz ve başarılı olursunuz.

Evliliğinize ilişkinize bir şans daha verdiniz ama sorgulamaktan, sinirlenmekten, ters tepkiler vermekten kendinizi alamıyorsunuz. İlişkinize ve en önemlisi de kendinize zarar veriyorsunuz. Sonunda psikolojik destek almaya karar verdiniz ve terapistiniz size Af Seansına yönlendirdi. Bunu daha önce hiç duymadığınızı tahmin ediyorum ve soru işareti oluştu.

Af Seansı ne işe yarıyor?

Af seansında ki amaç, yaşamış olduğunuz ve içinizden atamadığınız duygusal yoğunluğu boşaltmaya yönelik bir terapi sistemidir. Hipnoz yöntemini kullanarak yaşamış olduğunuz bilinçli bir şekilde içinizden atamadığınız duyguları bilinçaltına inerek size zarar veren duyguları içinizden atmaya izin vermektir.

Eğer aldatılma varsa ve terk etmeyip ilişkinin devamı için karar alınmışsa, bizim şiddetle önerimiz hem kişinin kendisi, hem de evliliğinin sağlıklı olması için mutlaka psikolojik destek alınması yönündedir, yine de seçim sizin, sağlık en değerli hazinedir, sevgi ve sağlıkla kalın.

Uzm.Psk.Nur GEZEK
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Aldatılmak Yolun Sonu Değil!" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Nur GEZEK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Nur GEZEK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     5 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Nur GEZEK'in Yazıları
► Aldatmak ve Aldatılmak Psk.Nihan DİKME
► Aldatmak - Aldatılmak! Psk.Serap DUYGULU
► Tek Eşliliğin Sonu mu Geliyor? Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Aldatılmak Yolun Sonu Değil!' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Maskeli Depresyon Haziran 2019
► Eyvah Boşanıyorum Mayıs 2016
► Ben Kimim Mart 2015
◊ Onunla Başlamadı Kasım 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:53
Top