2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İlişki Değerlendirme Testi
MAKALE #21052 © Yazan Prof.Dr.Doğan ŞAHİN | Yayın Ocak 2020 | 5,990 Okuyucu
İLİŞKİNİZ NE DURUMDA?

YA DA

NE KADAR İYİ BİR AŞIKSINIZ?

Prof. Dr. Doğan Şahin

GİRİŞ

Elbette yarı şaka bir test! Yarısı şaka olduğu için çok ciddiye almayın derim, ama aynı zamanda yarısı şaka olmadığı için de fazla önemsemezlik yapmayın.

Testi tek başınız yapmanızı öneririm, böyle daha samimi olabilirsiniz. Ama sonrasında sevgilinizle test hakkında konuşun, bazı sorunları fark etmek ve çözmek için iyi bir başlangıç olabilir.

Aşağıdaki 20 ifadenin her birine şu şıklardan hangisini karşıladığında göre 1-5 arasında bir puan veriniz:

1: hiç öyle değilim 2: bana çok az uyuyor 3: beni biraz anlatıyor

4: çoğunlukla ifade edildiği gibiyim 5: tamamen böyleyim


1.Ailem önemli olsa da ilişkimize müdahale etmelerine izin vermem
2.Arkadaşlarını genellikle beğenir ve takdir ederim
3.Başka biriyle mutlu olabileceğimi düşünmem
4.Beni terk edebileceğini düşünmem
5.Canımı sıksa da ona hiç öfkelenmem
6.Hastalansa, ona kötü bir şey olsa üstüne titrer, bakarım
7.Hayatımı ölene kadar onunla geçirmek isterim
8.Hemen her gün iltifat ederim
9.Her türlü cinsel fantezimi onunla yaşarım
10.O, cinsel fantezilerimin nesnesidir
11.Ona bağlanmış olmak beni mutlu eder
12.Onu bebeğimmiş gibi korumak kollamak isterim
13.Onu cinsel olarak çok çekici bulurum
14.Onun aklını, kişiliğini çok takdir eder, beğenirim
15.Başkalarının onunla ve ilişkimizle ilgili yorumlarına aldırmam
16.Onun cinsel doyumunu önemserim çünkü beni mutlu eder
17.Onu çok zevk sahibi bulur ve takdir ederim
18.Onunla ilgili ailem ve arkadaşlarımla olumsuz şeyler konuşmam
19.Kendisiyle ilgili olumsuz düşünce ve duygularımı mutlaka konuşurum
20.Sık sık ona sevgimi sözel olarak ifade ederim

DEĞERLENDİRME

Önce kendiniz için doldurun.

Sonra partnerinizin yerine cevaplayıp puanlayın. Yani o doldursaydı nasıl puan verirdi diye düşünüp onun yerine de puanlama yapın.

Her ikiniz de hem kendisi hem de diğeri için puanladıktan sonra bunları birbiriyle karşılaştırıp ne yakın veya uzak değerlendirme yaptığınızı da görebilir, farklı puanladığınız maddelerde neden farklı düşündüğünüzü konuşabilirsiniz.

90-100 Puan: Mükemmel bir âşıksınız. Mükemmel bir ilişkiniz var. Oldukça sağlıklı ve olgun biri olmalısınız, partneriniz için de aynı şeyi söyleyebilirim. Eğer yalan söylemiyor ya da kendinizi kandırmıyorsanız büyük bir aksilik olmadıkça hayatınız boyunca sevgilinizle mutlu bir yaşam süreceksiniz.

80-89 Puan: Oldukça iyi bir âşıksınız. Mükemmele yakın bir ilişki. Bir iki küçük kusur, bir iki anlaşmazlık heyecan verici bile olabilir. Ama gene de 5 almadığınız maddelerde neler yapabileceğiniz düşünebilirsiniz.

70-79 Puan: Size iyi bir âşık denebilir. Ortalamanın biraz üstünde yani. 4 veya beş almadığınız maddeleri iyileştirmeye çalışırsanız, daha iyi bir ilişkiniz olabilir.

60-69 Puan: Pek iyi bir aşık olduğunuz ve ilişkinizin de çok iyi olduğu söylenemez. Vasat bir ilişkiniz var diyebiliriz. İlişkinizi daha iyi yapmak için, epeyce gayret etmeniz gerekiyormuş gibi görünüyor.

50-59 Puan: Ya yıpranmış bir ilişkiniz var ya da daha kötüsü hep böyleydiniz. Ama bu ilişkinin ciddi bir bakıma ihtiyacı var. Bu sizin normaliniz ise ve memnunsanız fazla kurcalamayabilirsiniz. Belki de siz fazla duygusal biri değilsiniz ve bir aşk insanı değilsiniz. Tutku, heyecan ve cinselliğin az olduğu, makul bir ilişkiniz vardır belki de.

40-49 Puan: Kötü bir aşıksınız ve kötü bir ilişkiniz var. Ya sevmeyi bilmiyorsunuz ya da ilişkinizi muhtemelen elbirliği ile kötü bir hale getirmişsiniz. Ciddi bir hesaplaşmaya ihtiyacınız var. Bu ilişkiyi yürütecekseniz böyle kalmasına izin vermeyin, bu ilişkiyi düzeltmeye niyetiniz varsa daha fazla oyalanmayın.

30-39 Puan: Umarım daha yeni tanımakta olduğunuz için böyle düşük bir puan almışsınızdır. Uzun zamandan beri tanıyorsanız ve devam eden bir ilişkiniz varsa durumunuz oldukça vahim. Uzatmaları oynuyorsunuz

20-29 Puan: Bağımlı biri değilseniz bu ilişkiyi neden sürdürdüğünüzü ben de merak ettim.

20 den az: Bu ilişkiyi bitirmeniz, hem kendinize hem de ona bir iyilik olurmuş gibi görünüyor. Fazla da gecikmeyin derim.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"İlişki Değerlendirme Testi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Dr.Doğan ŞAHİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Dr.Doğan ŞAHİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Prof.Dr.Doğan ŞAHİN
İstanbul
Doktor "Ruh sağlığı ve hastalıkları - Psikiyatri"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Doğan ŞAHİN'in Makaleleri
► Smear Testi ,hpv Testi ve Rahim Ağzı Kanseri ÇOK OKUNUYOR Op.Dr.Kenan ERTOPÇU
► Gebelik Öncesi Değerlendirme Prof.Dr.Alparslan BAKSU
► Başdönmesi ve Nörolojik Değerlendirme Prof.Dr.Ertuğrul UZAR
► Kişilik Testi Prof.Dr.Doğan ŞAHİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'İlişki Değerlendirme Testi' başlığıyla benzeşen toplam 84 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kişilik Testi Ocak 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:03
Top