2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Mutluluk Arayışı
MAKALE #22242 © Yazan Psk.Beria Bilge ŞENER | Yayın Mart 2021 | 1,428 Okuyucu
MUTLULUK
Mavi aynanın karşısında umutsuzca kendisine bakıyordu. Her iki elinin işaret parmaklarını dudaklarının iki köşesine götürdü ve dudaklarını yukarı doğru kaldırdı ve içinden “mutlu olmak istiyorum” dedi. Ama olmuyordu, aynada ona bakan yüz ne yapsa mutlu görünmüyordu. Yüzü daha da asıldı. Mutfakta fasulyeleri elindeki küçük bıçakla hızlı hareketlerle ayıklayarak plastik kaba dolduran annesinin yanına geldi. Annesi onu görünce gülümsedi. O ise yüzünü asarak “anne ben mutlu olmak istiyorum” dedi. Annesi ona “dolapta dünden kalan bir dilim pasta var, onu yiyebilirsin, seni mutlu edecektir” dedi. Mavi dolabı açtı, pastayı aldı, çatalla özenle küçük parçalara ayırarak ağzına götürdü. Kakaonun kokusu, kremanın dilinin üstüne yayılan tatlı ve yumuşak dokunuşu içini rahatlatmıştı. Dudaklarının kenarında kalan kremayı yalayarak arkasına yaslandı. Midesinde bir şişkinlik hissediyordu. Elini midesinin üstüne koydu ve yüzü tekrar asıldı. “of, şimdi gereksiz kaç kalori aldım acaba” dedi.
Alışveriş merkezinin kapısından içeri girerken arkadaşında gördüğü o benzersiz elbiseyi alacağı için heyecanlıydı. Hızlı adımlarla mağazaya doğru giderken içinden “umarım bana uyan bedeni bulabilirim” diyordu. Mağazadaki kalabalığı görünce heyecanı arttı. Sonunda o elbiseye sahip olacaktı. Büyük bir hızla elini askıdaki elbiselerin arasında gezdirirken görevlinin sesi ile irkildi. Görevli ona yardım etmek istiyordu. Artık istediği elbise elindeydi. Deneme kabinine giderken kendisini mutlu hissediyordu. Elbiseyi giymiş, kabin içindeki aynaya bakarken yine yüzü asılmıştı. Elbise hiç te arkadaşının üzerinde durduğu gibi durmuyordu. Kasada ödemeyi yaparken elbisenin içine rahatça sığabileceği kiloya düşmenin planlarını yapıyordu.
Düşüncelere dalmış halde kalabalığın içinde yürüyordu ki birisinin ona seslendiğini duydu. Uzun süredir görmediği arkadaşı Gül ile oturmuş kahve içiyor ve sohbet ediyorlardı. Gül ona yeni tanıştığı erkek arkadaşını anlatırken çok mutlu görünüyordu. Mavi iç geçirerek hayranlıkla arkadaşını dinlerken kendisindeki eksikliği fark etmişti. Arkadaşından ayrılıp eve giderken “evet” dedi “bir erkek arkadaşım olursa mutlu olurum”. Atık içi rahatlamıştı, kararını verdi, onunla arkadaş olmak isteyen o genci arayacak ve görüşmek istediğini söyleyecekti.
Sarp uzun boylu, yakışıklı denebilecek dış görünüşe sahip, konuşkan bir gençti. Bir yandan çaylarını içiyorlar, bir yandan sohbet ediyorlardı. Daha doğrusu Sarp anlatıyor, Mavi tebessüm ederek dinliyordu. Sarp tanıdığı diğer insanlarla yaşadıklarını, işi ile ilgili başarılarını anlatıyordu. Mavi Sarp’la arkadaşlığına devam etmek istiyordu, çünkü ondan hoşlanıyordu. Saatler süren sohbetten sonra Sarp onu evine bıraktı. Mavi içeri girdiğinde antredeki aynaya gözü takıldı. Aynada ona bakan yüz yine mutlu görünmüyordu. “Of” dedi, “neden ben mutlu olamıyorum?”. Odasına gidip kendisini yatağın üzerine attı, tavandaki badananın fırça izlerini takip etmeye başladı.
Annesi elinde bir zarfla içeri girdi. “postadan sana bu zarf geldi, sen açmak istersin diye açmadım” dedi. Mavi ilgisizce zarfı komodinin üzerine bıraktı. Sarp’ı düşünüyor, neden onunla mutlu olmadığına bir anlam veremiyordu. Uzunca bir süre sonra yatağın içinde oturdu, zarfı açtı, okumaya başladı. Gözleri iki mercek gibi açılmıştı, hızla sonuna kadar okudu, tekrar başa döndü, isimleri kontrol etti, imzaya baktı. Bir çığlık attı. “Yaşasın”. Odadan bir ok gibi fırlayarak annesinin yanına gitti. “O eğitime burslu olarak kabul edildim” derken yerinde duramıyordu. Annesine sarıldı, yanaklarından öptü, sürekli konuşuyordu. Bu onun için büyük bir fırsattı, hayalini kurduğu işe böylece sahip olabilecekti. Bu haberi en yakın arkadaşı ile paylaşmak için sabırsızlanıyordu. Elbise dolabını açtı, rahat bir giysi buldu, dolabın kapağını kapattı ve gözü aynaya takıldı. Aynadaki yüz ona mutlulukla bakıyordu. Evet gülüyordu ve çok güzel görünüyordu.
Viktor Frankl’ın söylediği gibi mutluluk arayarak bulunacak bir şey değildir, hiç beklemediğimiz bir anda karşımıza çıkabilir. Kime nasıl görüneceği ise hiç belli olmaz. Genel geçer bir mutluluk kavramı da yoktur. Her insanın mutluluk reçetesi aslında onun içinde gizlidir ve ona özgüdür.
Hepinize gerçekten mutlu hissedeceğiniz bir ömür dilerim. Sevgi ve saygılarımla.
Beria Bilge Şener
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Mutluluk Arayışı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Beria Bilge ŞENER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Beria Bilge ŞENER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Beria Bilge ŞENER Fotoğraf
Psk.Beria Bilge ŞENER
Bursa (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Beria Bilge ŞENER'in Makaleleri
► Anlam Arayışı ve Acılar Psk.Emine ÖZDEMİR
► İdeal Partner Arayışı Psk.Şeyma KAMA
► Mutluluk Psk.İ.Nil BİREYŞOĞLU ÖZEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Mutluluk Arayışı' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Gelecek Mart 2021
► Ölüm ve Yaşam Mart 2021
► Terapötik Sanat Eylül 2019
► Anlama Giden Yol Mart 2019
► Acıdan Mutluluğa Şubat 2019
► Hayatın Anlamı Mayıs 2018
► Sevgi Uzerine Mayıs 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:45
Top