2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Meme Büyütme Kararı Verme Aşamasında Bilinmesi Gerekenler
MAKALE #2361 © Yazan Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN | Yayın Şubat 2009 | 5,913 Okuyucu
Meme Büyütme kararı verme aşamasında bilinmesi gerekenler:

Meme Büyütme Ameliyatı düşünen bir hastanın öncelikle kendisine bazı önemli sorular sormasında fayda vardır: Ameliyat sureci tıbbi açıdan ne kadar güvenlidir? Operasyon kararı vermeden önce tıbbi geçmişimde önemli olabilecek sorun var mı? Sadece moda olduğu için mi böyle bir işe kalkışıyorum? İstediğim sonucu elde edebilmek için başka seçeneğim var mı? Herhangi bir ameliyat kararı vermeden önce akla gelen bu genel başlangıç sorularını kafanızda netleştirdikten sonra meme büyütme ameliyatına ve kendinize özel soruları sormaya başlayabilirsiniz: Operasyon ile ilgili yeterli bilgiyi edinmek için çaba gösterecek ve kararımı kendi kendime almamı sağlayabilecek miyim? Gerçekçi bir şekilde ameliyatın bedelleri ve risklerini kabul edecek miyim? Ameliyatın finansal sorumluluklarını üstlenebilecek miyim? Ameliyat kararını alırken içgüdülerime güvenecek miyim? Tıbbi gereklilik görüldüğü takdirde implantların çıkartılmasını kabul edecek miyim? Eğer bu soruların bir tanesi bile kafanızda soru işareti yaratıyorsa bu ameliyatı en azından şimdilik ertelemenizde fayda olacaktır.

Meme Büyütme Ameliyatının ya da genel olarak herhangi bir ameliyatın tıbbı açıdan güvenilir olup olmadığını irdelemeden önce tıp bilimi hakkında en azından temel olarak bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Genellikle tıbbi anlamda yöneltilen soruların cevapları nadiren siyah ya da beyaz kadar kesindir. Cevapların çoğu gri alanda bulunur! Tıp alanında sağlıklı hüküm vermek için iki kıstas göz önünde bulundurulmalıdır:
1) Kanıtları bilimsel olarak tartmak ( bir bilimsel çalışma ile hipotez desteklenmiş mi?)
2) Klinik tecrübe (doktorun hastaların tedavileri sırasında edindiği tecrübe). Kısmen bilim, kısmen sanat işin içine girse de Plastik Cerrahi bilimsel kanıtlara ve tecrübeye dayanır.
Bu bağlamda aşağıdaki genellemeler sadece Meme Büyütme Ameliyatı için değil tüm Plastik Cerrahi operasyonları için rahatlıkla yapılabilir:
·Estetik Plastik Cerrahide hiçbir ameliyat tam anlamıyla mükemmel değildir. Mükemmel sonuç seçenekler arasında değildir, sadece şu anki durumdan daha iyi hale gelmek opsiyon dahilindedir.

·En iyi ve iyi her zaman gri alanın gölgesinde barınır. Her zaman beyaz ve siyah kesinliğinde cevaplar beklemememiz gerekir.

·Hiçbir operasyon tamamen riskten arınmış değildir ve hepsinin bir bedeli vardır.
·Neyin güvenli olduğu göreceli bir kavramdır. Aynı şekilde neyin kabul edilebilir olduğu da potansiyel kazançların risk ve bedellerden üstün gelip gelmemesine göre değişir.
Peki, günümüzde Meme Büyütme operasyonu nerede durmaktadır? Kimi zaman, kimi yerlerde, kimileri hayatta hemen her türlü tecrübeleri hakkında, (hatta bebek sahibi olmak üzerine bile) korkunç kişisel hikâyeler anlatırlar! Bu hikâyeler bebek sahibi olmamızı engeller mi sizce? Tabi ki hayır! Her türlü durum karşısında artılarını ve eksilerini tartar ve ona göre karar veririz. Büyük kazançlar her zaman küçük riskler içerirler ve Meme Büyütme Ameliyatı da bu bağlamda istisna değildir!

Meme Büyütme Ameliyatı düşündükleri zaman çoğu kadın sadece 3 temel soruna odaklanırlar:

1.Meme büyüklüğüm ne olacak? ( Kaç beden-kap sutyen giyebileceğim ya da ne büyüklükte bir implant konacak?)
2.İz nerede kalacak?
3.İmplant kas üzerine mi yoksa kas altına mı konacak? Ya da daha yeni bir yöntem olan Dual Plane – İkili plan ( bu yöntem başka bir makale de ayrıntılı olarak anlatılacaktır) yöntemi mi kullanılacak?

Çoğu hasta için kafalarındaki sorular bu üçünden ibarettir, çünkü arkadaşlarından, diğer hastalardan ve medyadan öğrendikleri sadece bu üç soru ile sınırlı kalmaktadır. İnanması güç olmakla birlikte birçok kişi sadece ilk iki konu hakkında fikir sahibidirler. Bunun nedeni hastaların sormamaları, ya da neyi sormaları gerektiğini bilmemeleridir. Suçu sadece hastaların üzerine atmak da gerçekçi değildir, zira ne yazık ki bazı Plastik Cerrahlar da hastaları seçenekleri konusunda bilgilendirmek için gereken özeni göstermemektedir. Bazı doktorlar hastalarını eğitmek konusunda çok gönüllü değillerdir. Bilmiyorsanız ve soru sormuyorsanız ve doktorunuz da size yeterince yardımcı olmuyorsa verilen karar olması gereken kadar sağlıklı olmayacaktır!

Başarılı bir Meme Büyütme Ameliyatı ekip çalışmasına bağlıdır ve iyi bir karar verme süreci sizinle başlar! Eğer siz yeterli bilgi ile donanmazsanız takımın en önemli dişlisi (siz) zayıf kalacaktır. Temel bilginiz olmadan neden Plastik Cerrah araştırma zahmetine katlanasınız ki? Nasıl olsa gerçek ile ütopya arasındaki farkı algılayamayacaksınız! Eğer doktorunuzu değerlendiremeyecekseniz sizin için en iyi Plastik Cerrahı seçme şansınızı da değerlendiremeyeceksiniz demektir. Bu durumda takımın bir başka dişlisi de zayıf kalacaktır: Plastik Cerrahınız! Bir takımda iki dişlinin birden zayıf olması kötü takım kararları alınma ihtimalini de arttıracaktır.

Sonuç olarak iyi planlama yapılmadan (hasta seçimi, vücut yapısı, meme şekli ve implantın üzerini öretecek doku kalınlığı ve kalitesinin göz ardı edilmesi, gereğinden büyük meme implantı konması, özensiz ameliyat süreci vs) gerçekleştirilen meme büyütme ameliyatlarının neredeyse %15 ila %25 oranında ikinci bir düzeltme ameliyatı gerektirdiği hastalarımız tarafından bilinmeli ve bu operasyon hakkında yeterli bilgiye sahip olduktan sonra, operasyonlarını en özenli şekilde yapacakları Plastik Cerrahı bulduktan sonra ameliyat kararını vermeleri yerinde olacaktır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Meme Büyütme Kararı Verme Aşamasında Bilinmesi Gerekenler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Hakan GÜNDOĞAN Fotoğraf
Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi168 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN'ın Makaleleri
► Meme Büyütme (Göğüs Büyütme) Op.Dr.Defne ERKARA
► Meme Büyütme ve Meme Dikleştirme Estetiği Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Meme Büyütme Kararı Verme Aşamasında Bilinmesi Gerekenler' başlığıyla benzeşen toplam 38 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Botoks Aralık 2017
► Göz Kapağı Estetiği Kasım 2017
► Yüz Germe Kasım 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:18
Top