2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Mikrocerrahimotor ile Estetik Burun Ameliyatı
MAKALE #8784 © Yazan Op.Dr.Hakan DEMİR | Yayın Nisan 2012 | 5,229 Okuyucu
Günümüz sosyal hayatı görsel ağırlıklı olarak gerçekleşmektedir. İlişkilerde görünüş önemli bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Çevremizi gözlerimizle görür, beynimizle algılarız. İnsan beyni tümden ayrıntıya inerek algılar.Yüzümüz ise ilk karşılaşmada algının ilk hedefidir. Kendi içinde uyumlu oranlarda olan bir yüz beynimiz tarafından bütünüyle algılanır. Ancak kemerli veya eğri bir burnumuz gibi bu oranı bozacak şeyler algımızı değiştirir ve öncelikle dikkatimizi buraya yönlendiririz. Aynı şekilde estetik olduğu bariz bir burun, güzel yapılmış olsa bile dikkati öncelikle çeker ve yüz bütünlüğü algısını bozar.Dokulara nazik davranılır ve fazla travmatize edilmezse operasyon sonrası ağrı oranı düşmektedir. Hastalarımız arasında estetik burun ameliyatı (rhinoplasty ) sonrası ağrıdan yakınan hastamız bulunmamaktadır.Bilgisayar ile ameliyat öncesi ve sonrasını görme imkanı sunulabilmektedir. Burun derisi kalın ve yağlı kişilerde ameliyat sonrası ,burnun şeklini tam olarak alması için gereken süre daha uzun olabilmektedir. Ayrıntılı muayene ile tüm bunların cevabı, ameliyat öncesi alınabilmektedir. Estetik olduğu anlaşılmayan bir burun yapmak başlıca amaçtır.Açık rhinoplasty dediğimiz burun ucundan girilerek,tüm burun derisinin kaldırılarak yapıldığı operasyon tekniği, estetik cerrahlar tarafından tercih edilmemektedir.


Estetik burun ameliyatı estetik plastik cerrahinin önemli işlemlerinden biridir. Estetik cerrahide hiçbir ameliyat rutin bir şekilde her kişiye aynı şekilde yapılmaz. Bu şekilde bir yol izleyen cerrahın tüm yaptıkları aynı şekilde olur. Bu da kiminin yüzünde güzel bir sonuç ortaya çıkarırken çoğu kişinin burnu, doğal olmayan, ilk bakışta estetik olduğunu ortaya koyan birbirine benzer soğuk ifadelere yol açan sonuçlar verir. Bu nedenle her estetik cerrahi işlem kişiye özel planlanmalı ve hasta ile ameliyat öncesi sıkı bir dialog gerektirir. Bu dialoğu ameliyat öncesi sağlayamadığınız bir hekim dünyanın en yetenekli cerrahı olsa da size yaptığı işlem başarılı bir sonuç vermeyecektir.


Estetik burun ameliyatı (rhinoplasty ) ile burnunuzun şekli öncelikle içeriden düzeltmeye başlanır. İçeride olan kemik veya kıkırdak yapının eğriliği, sonucu baştan etkiler ve bu düzgün yapılmadığı takdirde burnunuzun şekli iyi olsa bile fonksiyonları yetersiz kalır.Unutmayalım ki fonksiyon görmeyen estetik te değildir.

Günümüz bilgisayar teknolojisinin gelişmesi cerrahi işlemlerde de bilgisayarın kullanımına olanak vermiştir. Burun estetiğinde kemik ve kıkırdak çatının yeniden restorasyonu kilit işlemlerdir. Deri ve deri altındaki dokular bu iskelete göre şekil alırlar.Bu nedenle kemik ve kıkırdak yapı üzerine uygulanan işlemlerin inceliği ayrı bir önem kazanmaktadır. Kemikte diğer tüm dokular gibi travmaya (hasara ) cevab verir ve ödemlenir (şişer ). Şekil verme esnasında zedelenmeyi en aza indirmek cerrahın kabiliyetine bağlı bir süreç olsa da mikrocerrahi motorla bu zedelenme minumuma indirilebilmektedir. Hasarın boyutu mikroskopik düzeyde ileri olursa işlem doğru yapılmış gibi görünse de ilerleyen dönemlerde bu hasara karşı vücudun verdiği cevap sonucu beklenmeyen bir şekille karşolaşılabilinir. Hekimin tecrübe ve deneyimi, ameliyatı yaparken bu cevabı da dikkate alarak, kesme ve törpüleme işlemini yapmasında etkilidir.
Bu sayede yapılacak işlemler daha kontrollü ve istenilen şekilde kesin ölçülerle yapılabilmektedir.Estetik burun ameliyatlarında, kliniğimizde bilgisayar kontrollü mikrocerrahi motor kullanılmaktadır. Böylece dokular zedelenmemekte, istenilen şekilde kemik yapı yeniden yapılandırabilinmektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Mikrocerrahimotor ile Estetik Burun Ameliyatı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Hakan DEMİR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Hakan DEMİR'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Op.Dr.Hakan DEMİR
Antalya
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Hakan DEMİR'in Makaleleri
► Estetik Burun Ameliyatı Dr.Muhammet ERKAN
► Estetik Burun Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Estetik Burun Ameliyatı Doç.Op.Dr.Yavuz KEÇECİ
► Rhinoplasti: Burun Estetik Ameliyatı Prof.Dr.Selçuk ONART
► Profiloplasty ve Estetik Burun Ameliyatı Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Estetik Burun Ameliyatı Rinoplasti Dr.Arda KATIRCIOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Mikrocerrahimotor ile Estetik Burun Ameliyatı' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Karın ve Göbek Yağları Ağustos 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:11
Top