2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsel Sorunlar ve Terapi
YAZI #1768 © Yazan Pdg.Aykut AKOVA | Yayın Temmuz 2013
En farklı cinsel bozukluklar dahi, bir çiftin cinsel terapi veya cinsel danışmanlık hizmeti almasını gerektirebilir. Bu noktada terapi uzmanı seçme konusunda bilmeniz gerekenler nelerdir? Seanslarda neler yapılıyor? Aşağıda cinsel danışmanlık ve cinsel terapi konusunda gereken bilgileri bulabilirsiniz!

Terapinin Temelleri:

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından resmi olarak teyit edildiği üzere: Her insanın bedensel ve ruhsal mutluluğunun önemli bir bileşeni sağlıklı bir cinsel hayattır. Tekrardan mutlu ve tatmin edici bir cinsel yaşam oluşturmak için, cinsel rahatsızlıkların nedenlerinin araştırılması çok önemlidir. İşte cinsel terapinin amacı da budur.

Cinsel terapi, 60’lı yıllarda Amerikalı araştırmacı Forscher William Masters ve Virginia Johnson tarafından hayata geçirilmiştir. Geleneksel eşli terapilerin aksine, cinsel terapi bir ilişkide başarılı bir cinsel temasın yeniden oluşturulması üzerinde yoğunlaşmaktadır. Terapi hedefinin başarılması için, seans odasında yapılan görüşmeler, evde yapılan pratik alıştırmalarla kombine edilir.

Önemli: Cinsel problemler organik (başka deyişle ilaçlı tedavi veya cerrahi müdahale) yollarla giderilemez, bilakis sadece psikoterapik yöntemler kullanılarak üstesinden gelinebilinir.

Cinsel terapist nasıl olunur?
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aykut AKOVA Fotoğraf
Pdg.Aykut AKOVA
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Pedagog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi119 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Pdg.Aykut AKOVA'nın Makaleleri
► Cinsel Sorunlar Psk.Ali BIÇAK
► Evlilikte Cinsel Sorunlar Psk.Gülüm BACANAK
► Yeme Bozuklukları ve Cinsel Sorunlar Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Cinsel Sorunlar ve Terapi' başlığıyla benzeşen toplam 30 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:11
Top