2007'den Bugüne 92,348 Tavsiye, 28,226 Uzman ve 19,981 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Engelliler Haftasında Bedenin Bilgeliğine Uyanış – Beden Zihin ve Ruh Uyumu
YAZI #2971 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Mayıs 2016
Engelliler Haftası 10 -16 Mayıs arasında Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerde kutlanıyor. Bu hafta boyunca engellilikle ilgili konulara özellikle eğiliniyor. Ben de bu hafta engellilik bağlamında bedenin bilgeliğine uyanıştan; ruh, beden ve zihin uyumundan söz ediyorum.

ağrılar ve hastalıklar, bedenin bilgeliğini uyandırmaya davet eden davet eden şifalandırıcı armağanlar.
Ağrılar ve hastalıklar, bedenin bilgeliğini uyandırmaya davet eden davet eden şifalandırıcı armağanlar.
Bedenin Bilgeliğinde Şifalandırıcı Armağanlar: Ağrılar ve Hastalıklar

Bedenimizi bir sorun olduğunda hatırlar olduk. Oysa ağrılar ve hastalıklar, bizi sahiplenmek istemediğimiz yönlerimizle birleştirmeye, ruhumuzu, zihnimizi ve bedenimizi uyumlu hale getirmeye davet eden şifalandırıcı armağanlar.

Bedenimiz hastalanmadan 6 ay önce enerjimizin değiştiğini biliyor muydunuz? Huzursuzluk ve mutsuzluk hali birşeylerin yolunda gitmediğini gösteriyor. Fiziksel hastalık en son durak aslında. Bedenimizin farkında olmadan yaşamaya o kadar alıştık ki bu öncül işaretlere duyarlı olamayacak kadar uzaklaştık doğal halimizden. Bedenimizle ilişkimizde algılarımızdaki bu kapalılığı bir engellilik hali olarak görüyorum.

Ruhumuzla, bedenimizle zihnimizle bütün olmakla ilgili referanslarımız giderek azalıyor. Batı uygarlığının en olumsuz yönlerinden birisi bedeni, ruhu ve zihni birbirinden ayırması ve bu üçlünün uyumunu hiç önemsememesi. Engellilikle ilgili ön yargıların ve dışlamaların da kökenlerini buralarda görüyorum.

Bedenin Bilgeliği Üzerine Kaynaklar

Bedenin bilgeliği üzerine Osho‘nun, Arnold Mindell’in, Deepak Chopra’nın, Joe Dispenza’nın ve Louise Hay‘in kitapları ilk aklıma gelen kaynaklar arasında. Herbiri varoluş yolculuğunuzda yeni kapılar açmayı vadediyor.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Makaleleri
► Okul Uyumu Problemi Psk.Serpil YILMAN KAYA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,981 uzman makalesi arasında 'Engelliler Haftasında Bedenin Bilgeliğine Uyanış – Beden Zihin ve Ruh Uyumu' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:27
Top