2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sivilceli Ciltler İçin Beslenme Tüyoları
YAZI #3265 © Yazan Dyt.Zülal YALÇIN | Yayın Ocak 2017
Sağlıklı bir cilt, sağlıklı bir vücudun aynasıdır. Doğru beslenme alışkanlığına sahip olan kişilerin ciltlerinin gençliğini ve güzelliğini uzun yıllar boyunca koruyabilirler. Genel olarak genç ve güzel bir cilt için doğru beslenme, sağlıklı bir psikolojik yapı ve genler çok etkilidir.
Cildimiz dış çevre ile organlarımız arasında bir köprüdür. Vücudumuzun herhangi bir bölgesinde yaşadığımız sorun çok çabuk cildimize yansır. Örneğin; karaciğerimizde meydana gelen ufak bir sorun , yüzümüzde veya vücudumuzda aknelere sebep olabilir.
Doymuş yağların tüketilmesi vücutta sebum (tıkanmış gözenekler ve akneden sorumlu yağlı madde ) üretimini teşvik edebilmektedir. Bu yüzden doymuş yağlardan zengin yiyeceklerin alımının azaltılması sivilce oluşumunun önüne geçmektedir. Hayvan eti, tereyağı, yağlı süt ürünleri, kızarmış yiyecekler, yağlı yiyecekler ve besin değeri olmayan abur cuburlar doymuş yağlar açısından zengin olan besinlerdir.
Kafeinden, kakao oranı düşük çikolatadan, acı ve baharatlı yiyeceklerden, margarin, hidrojenize bitki yağları, trans yağlar ve alkolden de kaçınmakta sivilce oluşumunun önüne geçmektedir.
Şeker ve işlenmiş karbonhidratların tüketimi azaltılmalı veya tamamen kesilmelidir. Şeker ve şekerli yiyeceklerin tüketimi ve ciltte akneyi arttırmaktadır. Şeker bağışıklık sistemini de olumsuz etkileyerek barsaklarda kandida adında bir maya mantarının oluşumuna zemin hazırlar. Bağışıklık sisteminin zayıflaması ve bu bakterinin üremesi akne oluşumuna sebep olur. Esmer şekerde dahil olmak kaydıyla , beyaz şeker, bal, yüksek fruktozlu mısır şurubu ve akçaağaç şurubu dahil bütün şekerlerin besin tüketiminden çıkarılması gerekir. Beyaz ekmek ,beyaz un içeren bütün gıdalar , kruvasanlar beyaz pirinç gibi rafine karbonhidratlar fazla alındığında vücutta basit yağlara çevrilmektedir. Bu şekilde dokulara taşınmaktadır.
Tam tahıllı gıdalara günlük beslenme örüntüsünde ağırlık verilmelidir. Lif açısından zengin olan tam tahıllı gıdalar barsakları temizlerken dolaşımdaki toksinleri güvenle emip atmaya yardımcı olmaktadırlar .
A vitamini ve Betakaroten açısından zengin yiyecekleri sofranıza taşıyın. Beta karoten ve A vitamini iki güçlü antioksidandır ve akne gibi yangılı cilt bozukluklarının tedavisi için önemli besleyici maddelerdir.Beta karoten havuçta, sakız kabağında, balkabağında, karahindiba yaprağında, pancar yaprağında, ıspanakta, karalahanada, pazıda, kayısıda, şeftalide ve terede yüksek oranlarda bulunur. Yumurta sarısı, böbrek ve karaciğer de A vitamini açısından zengindir.
Çinko bakımından zengin yiyecekler akne oluşumunu engellemektedir. Çinko antibakteriyel bir ajandır ve ciltte sebum üretimini düzenlemeye yardımcı olur. Sebum tıkanmış gözenekler ve akneden sorumlu yağlı maddedir. Kabuklu deniz hayvanları, balıklar, soya fasulyesi, ayçiçeği tohumu ve taze fındık gibi çinko açısından zengin yiyecekler yenilmelidir.


BESLENME UZMANI
ZÜLAL YALÇIN
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Zülal YALÇIN Fotoğraf
Dyt.Zülal YALÇIN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi29 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Zülal YALÇIN'ın Makaleleri
► Yaz Biterken Formda Kalma Tüyoları Dyt.Nil ŞAHİN GÜRHAN
► Gastrit İçin Beslenme Dyt.Nilgün AYDIN
► Yılbaşı İçin Beslenme Önerileri Dyt.Yelda ÖZEL DAĞCI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Sivilceli Ciltler İçin Beslenme Tüyoları' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sdm Diyeti Nedir? Ocak 2017
► En Moda Diyetler Eylül 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:51
Top